Häpeämätön Skyr-ylistys.

ite puin

Islantilainen rahkamömmö on ihan parasta, koska:

  • Se (kuulemma) lausutaan "skiir", joka ainakin oikein intonoituna (ssskkkkkiIIIrrrRR) kuulostaa vähän lentoliskon karjahdukselta.

 

 

  • Siinä tulee mukana pieni kokoontaitettava lusikka, jolla toimisto-orja kaivaa venähtäneissä puhelinpalavereissa tietään vapauteen karsinansa sermin läpi.
  • Kaikki muut syövät sopulimaisesti Ehrmannia ja tämä on taas kerran mitä oivallisin tapa toteuttaa elitististä ja keskivertoasyrjivää maailmankatsomustani ruohonjuuritasolla.

Kommentit

sanumaria

Mä lähetin meiliä noille että haluan sitä litran pänikässä olevaa maustamatonta Skyriä. Eivät ole vastanneet, ehkä ne tyypit on jossain jäätikkövaelluksella.

Sami Skyr Tiimistä (Ei varmistettu)

Terveiset jäätikkövaellukselta! (Jäätiköltähän Helsinki tällä hetkellä vaikuttaa.)

Kiitos Tiitille jutusta!

Sanumarille pahoittelut jos ei olla keretty vastaamaan henkilökohtaisesti. Maustamaton Skyr on nyt harkinnassa, sitä on kyselty. Purkkikokoon asti ei olla vielä ehditty.

Hauskaa talvea!

marix (Ei varmistettu)

Seinäjoen Cittarista oli vaniljaskyr loppu, mokomat seinäjokiset! Kostoksi toin kotiin mustikkaa ja sitä jotain persikkajuttua.

Rhia
Evil Dressmaker

Joo, liityn siihen elitistiseen Skyr-joukkoon heti kun tekevät mulle vähälaktoosisen (tai mikä vielä parempi, laktoosittoman) version. Kiitos!

tiiti
ite puin

sanumaria, hmm... tossa maustamattomassa ois se spartafaktorikin kohdallaan, vanilja on kuitenkin vähän neitimäistä.

 

Skyr-Sami, jesh, ja peukut spartalaisfiilikselle sekä maustamattomuudessa, että jäätikkövaelluksessa :D

marix, mun lähikookaupassa on vaniljaa ja mustikkaa, mutta persikkaversiota ei taas oo esiintynyt.

Rhia, ehkä Islannissa tyypit ei oo maitovammaisia, tai sitten astetta kovempia jätkiä, kun syövät rahkansa allergiasta huolimatta :D

Rhia
Evil Dressmaker

Joo, pakko niiden on sitte olla astetta kovempia, pystyvät haistella ja kuunnella sitä jonka vatsa ei kestä :P

 

PS. Se ei ole allergia vaan laktoosin imeytymishäiriö

tiiti
ite puin

Rhia, ehkä siksi islantilaiset ponitkin on niin pieniä, iso osa energiasta menee pieremiseen. Oon muuten luullu, että niitä on sekä maitoallergia että toi intoleranssi, mutta I stand corrected.

Naanattaa

Reps. Pieruponi. :D (Ne on kyllä islanninHEVOSIA. Että sitä isompi osa energiasta vissiin sit kuluu siihen kaasuuntumiseen...)

Ja on ne molemmat, intoleranssi kai se imeytymishärö ja allergia ihan vissiin allergiaa maitoproteiinille. Kai. Saattoi mennä kyllä ihan metsään, mut eiks kuulostanut ees vähän vakuuttavalle? :P

tiiti
ite puin

Naana, Häh? Eikö islannissa ookaan poneja? Mun maailma romahti just :(

tiiti
ite puin

Islannissa. Dämmit.

Rhia
Evil Dressmaker

Joo, kyllä on lisäksi vielä maito-allergiakin (proteiinista johtuva), yleensä sitä sairastaa pienet lapset mutta voi sitä aikuisillakin esiintyä.  Luin jostain että laktoosi-intoleranssi ei oikeastaan ole mikään sairaus vaan ihmisen alkuperäinen muoto. Siinä vaiheessa kun ihmiset on alkanu kasvattaa karjaa ja juoda maitoa on joillekin kehittyny kyky pilkkoa laktoosia. Haha, olette siis geenimuuntoisia!

tiiti
ite puin

Rhia, Hmm... eikö äidinmaidossa sitten ole laktoosia?

Rhia
Evil Dressmaker

On, mutta lapsilla ei yleensä laktoosi-intoleranssia ole. Se ilmaantuu vasta aikuisena :)

Leena Palotiekin on tutkinut sitä geenimuunnosta joka laktoosia ihmisillä pilkkoo

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoosi-intoleranssi

Vierailija (Ei varmistettu)

Äidinmaidon proteiini on eri kuin lehmänmaidossa. Näinpä maitoproteiinille allerginen lapsi voi hyvin nautiskella mamman tuotteita, mutta lehmän vastaavasta tulee oireita. Naana on oikeassa, on sekä maitoallergia että imeytymishäiriö, maitoallerginen ei siedä maitoproteiinia ja intolerantikolla ei maitosokeri imeydy. Pääsinpäs pätemään... ;)

Kiitos Tiiti mainioista jutuista. Tykkään hyvistä sanoista kuten miesosat, tärkeyshenkilö ja saapakset. Kaipa kielitoimistokin voisi niitä suosittaa.

sanumaria

Skyr. Parasta. Missä on mun makutestiskyrit :(

Helga
NO ADDED SUGAR

Skyr on luksusta ainaisen Ehrmannin rinnalle <3 Vielä kun sekoittaa raejuustoa sekaan, niin namnam!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaniljaskyr käy raivoisaa taistelua halpisvaniljarahkan (Linesse) kanssa... Linesse on voitolla vain ison pakkauksen *ahnimus ronttimus* ja halvan hinnan takia! Njam joka tapauksessa!

Ja mitä tulee ponien pieruihin, minä voitan ne kirkkaasti -&gt; olen melkein samaa kokoa ja eräs lääkitys saa jo aikaan krhmhmmm-vaivoja, joten... ponirassut :D

jouluomena (Ei varmistettu)

Voi kun niin toivoisin laktoosittomia tuotteita.Meitä on niin paljon jotka tykkäisivät mutta kun ei voi,niin ei.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.