Hoito-ohje: STFU

ite puin

Vaikka tästä whinepalstasta on kovaa vauhtia tulossa eeppinen flunssasaaga, kerron silti. Flunssasaatana jatkaa itsepintaisesti elämäni sulostuttamista, joten kävin yskimässä työterveydessä. Sain hoito-ohjeeksi: Säästele ääntäsi ja lepää, eli tuttavallisemmin, shut the fuck up. Myös muilla internet-ajan akronyymeillä voisi olla käyttöä arkipäivän terveydenhoitotilanteissa. Gynekologeille WTF, psykiatreille TMI ja yleislääkäreille vanha kunnon LOL. Noin niinkuin aluksi.

Ai ei vai?

Sain myös järkyttävää sisäpiirintietoa yskänlääkkeistä. Niistä ei kuulemma oikeasti ole apua. Maailmani murentui, kaikki ne väkisin yökkien kurkkuun kaadetut lusikalliset itse pahuutta, turhaan, niin turhaan. Toisaalta, niin pahanmakuisella litkulla luulisi olevan jo plasebovaikutuksiakin. Mikään niin yököttävän lääkkeinen ei voi olla kuin todella terveellistä ja parantavaa.

Kommentit

sanumaria

Toisaalta, nyt sä voit juoda mustikkashotteja ja uskotella että ne auttaa yskään.

hanska
Heppatic

ja lakukossua. maistuukin takuulla vähän samalta.

NinaVee
Väreilyjä

Hetkinen... Sä et ole selvästikään maistanut Kvillaa. Aina yskän yllättäessä kiskaisen keskimäärin 4 pulloa Kvillaa. Toisen pullon kohdalla olen niin koukussa että vaikka yskä olisi jo parantunut juon ne loput kaksi pulloa silti pelkän nautinnon vuoksi, eiku eiku siis ennaltaehkäisyksi..

 

Choco
We're getting married!

Sanumaria: Mustikkashotit vaan niin auttaa yskään, etenkin jos niissä on pirusti viinaa.

Ja Tiiti: Oot sinä vaan mainio nainen :). 

Mintski (Ei varmistettu)

Carolus Mixtura on ainoa litku johon luotan levottomankamalan yskän tullen, sillä takasin viime kröhäkierteessä edes pieniä torkkuja yöllä kun ryin keuhkojani pihalle. On muuten niin karun näköstä möhnää että varmaan jo ulkonäöllään säikäyttää yskän.

Sadun taikaa

Mä voisin kertoa sulle millä se yskä OIKEESTI lähtee, mutta koska tykkään työstäni, jätän kertomatta.

Joanna Palmén
Rönsy

Hei, meillähän on sama niin sanottu elämäntilanne. Mä yskin täällä aivojani ulos, eikä tässä muuten mitään, mutta kun siitä yskimisestä tulee pää niin kipeäksi.

Löysin jääkaapistani isälleni kirjoitetun reseptiyskänlääkkeen ja maiskuttelin tyytyväisenä kun huomasin, että sen viimeinen käyttöpäivä on 4/2011. Sitten vaan kävi niin, että se tahmalitku oli kuivuessaan liimannut korkin niin tiukasti kiinni, etten saanut pulloa auki. Laitoin sen siis takas kaappiin ja muistutin itseäni tästä yskänlääkkeiden todistetusta tehottomuudesta.

apteekkarin tytär (Ei varmistettu)

Itsehän juon yskäisenä yskänlääkettä, koska se on hyvää ja "auttaa". Tosin en niitä katajanmarjojen ja päärynäesanssin makuisia litkuja, koska ne maistuvat pahalta. Salmiakkia sen olla pitää, kauppanimiä mm. Kipparin mikstuura ja Maisterin mikstuura (saako blogikommenteissa mainostaa yskänlääkkeitä?). Toisaalta, voisihan sitä juoda salmariakin.

Kannatan akronyymien käyttöönottoa tosin sillä erotuksella, että psykiatri voisi olla ROFLMAO.

apteekkarin tytär (Ei varmistettu)

Juuri googlettamani tiedon mukaan salmiakkiyskänlääke ei lienekään maanlaajuinen ilmiö. Siispä noilla kauppanimillä taitaa olla turha kysellä tuotetta Tampereelta. Tosin tuntemissani tapauksissa lääke on myös valmistettu myyvässä apteekissa, ehkä Tampereellakin olisi omansa?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.