No voihan nyt ihan lisäainekamala. Taas.

ite puin

Kiitos, silminnäkijä, kyllä se on taas sekä minun, että muiden pienten ihmisten maailma avartunut suorastaan järisten. Olenkin tähän asti luullut esim. seuraavaa:

  • Totta kai normaaliruoka säilyy huoneenlämmössä kuukausia ilman keinotekoisia lisäaineita tai muita biokemian avusteita. Pysyyhän possutkin elossa vuosia. Ja kivet.
     
  • Että einekset ja puolivalmisteet ovat ihan vastaavia kuin tuoreruoka, joku vaan on purkittanut ja työstänyt sen valmiiksi näppärään pakkaukseen ja napsaissut hinnan kolmasosaan. Tyhmät ne tuoretta ostaa.
     
  • Että pienille lapsille kannattaa syöttää päivittäin eineksiä, sehän se terveellistä on. Hampaatkin säästyy, kun ei tarvitse pureskella jotain helkkarin kuluttavia "juureksia".
     
  • Kirkkaanoranssi marinadi on todella terveellistä ja ravitsevaa. Itseasiassa hunajamarinoitua broileria syödessäni juon vain marinadin, ja heitän epäilyttävän teollisen broilerin pois. Luonnostakin syön kaikkea tuon väristä, kuten kellukkeita ja varoituskartioita.

Eli lakatkaa nyt huijjaamasta (tämän tasoinen vedätys vaatii vähintään sen kaksi j-kirjainta) globalistiset byrokraatit. Tai byrokraattiset globalistit. Unohdan aina kummat ne on. Väärässä ovat kumminkin, ja riistää yrittävät. Esim. kaikkihan nyt tietää, että kunnallinen vesi tulee hanasta (ehkä suihkusta), eikä lähteestä.

Voi kunpa nämä kaikki lisäaineet vain olisivat jossain nähtävillä tuotekohtaisesti!

No onhan se vähän huonotapaista, jos mustikkakekseissä on mustikoita vain teollisten hiiliketjujen tasolla, mutta jos kinkkupitsassa on kinkkuvalmistetta (joka ei varmaan ikinä missään kinkkupitsaa syöneelle voi mitenkään olla jauhoisen ilmeistä), lieneekö terveysvaikutus rasvasuolakokonaisuudessa juuri se olennaisin. Eiköeiköeikö tyypit voisi vaan opetella lukemaan.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon aina miettinyt ihan samaa. Että jos ei osaa sitä paketin tuoteselostetta lukea, ni turha narista. Toinen ikuinen ärsytyksenaihe on e-koodihysteerikot: "Näissä kekseissa on kuutta lisäainetta! En syä! Myrkkyä!" Jos viitsisit siitä koodiavaimesta katsoa, niin huomaisit, että paketista löytyy niinkin vaarallisia aineita kuin sitruunahappo ja betakaroteeni.

hanska
Heppatic

ei voi. se rasittaa silmiä. tekisi hirmeesti mieli nyt avautua kaikennäkösestä ruokaan, yleistietoon ja viitsimiseen liittyvästä mutten taida vaivautua. ettei ihmisten silmät rasitu.

Rhia
Evil Dressmaker

Niin, olishan se nyt hyvänen aika hirmu rasittavaa lukea neljä riviä tekstiä jossa kerrotaan ihan kaikki. Ja vielä vaaditaan että pitäs ihan omilla aivoillakin ajatella, miten ne kehtaa. Niin, ja sitten vielä se valinnanvapaus. Mikä sekin luulee olevansa? Kyllä jokainen varmaan mieluummin ostaa kaupasta paketillisen vettä, natriumglutamaattia ja mystistä ainetta nimeltä E215 kuin reilun kimpaleen luomukokolihaa ja tuoreita vihanneksia. Koska hei, onhan se nyt toki mukavampaa kun voi kuunnella sitä mikron pimputusta sekä sokerista ja lisäaineista hyperaktiivisten lasten kirkunaa sen sijaan että ihan oikeasti laittais ruokaa. Kokkaus, täysin yliarvostettua puuhaa nääs.

tiiti
ite puin

Vierailija, hanska ja Rhia, todellakin. Kaikki vähänkin vieraankuuloisen pitää olla myrkkyä ja kaiken teollisen ainakin karsinogeenistä. Sen lukutaidon lisäksi ihmisiltä vissiin puuttuu makuaisti, koska ainakaan mulle on harvoin ollut epäselvää, että kinkku- tai broileri"valmiste" ole missään vaiheessa elinkaartaan ollut kovin lähellä niitä eläimien lihaisimpia osia. Ärh.

Kommentoi