Tee-se-itse arkielämysloma

ite puin

Enää yksi järjettömän pitkä, lähes loputon työpäivä minun ja talvilomani välissä. Olen ajatellut viettää lomani tekemällä "ei mitään". Kaiken logiikan mukaanhan tylsyyden maksimoiminen saa loman tuntumaan pisimmältä mahdolliselta, eikö? Mutta se ei tarkoita, että lomani olisi jotenkin monotonista ja tapahtumaköyhää, ehei! Olenkin hiljaa mielessäni luonnostellut suunnitelman elämyslomasta, jonka avulla koen lomallani ne kaikki pienet, suuret ja ah-niin-helmenkaltaiset ilot, joista päivätyössäkäyvänä joudun epäreilusti luopumaan.

 • Katson vihdoinkin kaikki ne koukuttavat päiväteeveesarjat ja self-help-shitin, jota usealta kanavalta tyrkytetään. Kasvan ihmisenä uusiin mittoihin ja opin empatiaa ja ihmissuhdetaitoja telenoveloista.
   
 • Klikkaan kaikkia fb-linkkejä, mainosbannereita ja vastaan vihdoinkin sille rehellisentuntuiselle nigerialaiselle liikemiehelle.
   
 • Kirjoittelen yleisönosastoille koirankakasta, katolta putoavasta jäästä ja bussiaikatauluista nimimerkillä "huolestunut kansalainen". Lähetän tekstiviestejä chättiin, vien avuliata tikkukirjaiminkirjoitettuja vinkkilappuja väärinparkkeerattuihin autoihin taloyhtiön parkkipaikalla. Enkä kuulkaas aio rajoittua pelkästään omaan taloyhtiööni!
   
 • Menen kauppaan, pankkiin ja virastoihin ihan vaan juttusille. Yritän ajoittaa vierailuni niin, että pystyn ilahduttamaan mahdollisimman montaa työssäkäyvääkin hauskoilla jutuillani, kun he seisovat takanani jonossa.
   
 • Kutsun kaikki jehovantodistajat ja muut ovikaupustelijat asuntooni keskustelemaan elämästä sen sijaan, että ignoroisin summeria tai vain kyttäisin ovisilmästä. Katson, kuinka monet heistä saan itkemään.
   
 • Tuunaan ruutupaperille tuherretusta "ei mainoksia" -ovilapustani niin koristeellisen ja sievistelevän, että kaikille sen näkeville käy selville jo kaukaa, että minulla ei todellakaan ole minkäänlaista elämää. Tai tarvetta sellaista hankkia.
   
 • Opetan naapurini elämään oikeaoppisesti alleviivaamalla tärkeiksi katsomiani pätkiä taloyhtiön järjestyssäännöistä kirkkain värein. Tätä hiljaista uhrauksenomaista työtäni lähimmäisteni hyvinvoinnin eteen he varmasti arvostavat.
   
 • Juon aamukahvia ainakin puoli tuntia. Luen pyjamassa lehteä vielä puolilta päivin ja ilon jakamiseksi varmistan tiiviillä fb-statuspäivityksillä, että ei-lomailevat toimistolla hitaasta tylsyyskuolemasta johtuen harmaantuvat tuttuni voivat iloita kanssani kiireettömästä elämästäni. Ja siitä, että edes minä näen auringon.
   
 • Päivitän palstaani monta kertaa päivässä.

Tule jo, lomaviikoista parhain.

Kommentit

hanz (Ei varmistettu)

:DDD

sanumaria

Muista myös joka iltapäivä kun heräät tulla kertomaan meille muille että "huomenta, olipa kiva nukkua pitkään".

ammattilaisDJ (Ei varmistettu)

oot tylsä :---(

arsenikki (Ei varmistettu)

Jätä taloyhtiön yhteisiin tiloihin lappuja, jotka alkaa "Ethän..." ja "Muistathan...", jos oikein haluat repäistä niin "ÄLÄ..."

Ota marketissa kahden lapsen vetoiset ostoskärryt ja työntele niitä perjantairuuhkassa tooosi hiiiitaasti ja tukkivasti edestakaisin maitohyllyn edessä.

Hyviä yleisönosastonimimerkkejä on myös "Asioita seurannut", "Näin on" ja "Että silleen".

Niin, ja hauskaa lomaa.

arsenikki (Ei varmistettu)

Näemmä muuten shift-enter ei toiminut, edelleen tuli huonosti pötköön nuo :(

tiiti
ite puin

hanz, aion tuotteistaa tämän Aurinkomatkojen kanssa ja kääriä isot rahat. Joilla ostan lisää heippa-lappuja.

sanumaria, hyvä pointti, meinaskin vallan unohtua noinkin tärkeä juttu :D

ammattilaisDJ, no sinultapa ei näemmä jää mikään huomaamatta! Mitähän seuraavaksi? Varmaan yhtä valheelliseesti vihjaat, että olen melkoisen nörtti ja aika ilkeäkin...

arsenikki, kiitoksia, nyt näyttää puhuvat tämän taiteenlajin todellinen mestari! Hmm.. mulla toimii shifenter, mutta tämä onkin äpl mäk, yksi parhaista.

 

 

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Jep, kuulostaa täydelliseltä lomalta. Nauti!

Ulla T. (Ei varmistettu)

Voit myös vahtia taloyhtiösi meneviä ja tulevia ihmisiä, jonka perusteella voit sitten lähettää lappusia joissa ihmettelet, miksi asuntoon kulkee avaimella kaksi ihmistä, vaikka asunnosta maksetaan vain yhden ihmisen vesimaksua. Voit tehdä näin esimerkiksi naapurisi ystävän tullessa kylään viikonlopuksi. Myös se, kenelle asukkaat ovat antaneet avaimiaan esimerkiksi parisuhteen, kukkien kastelun tai kissanhoidon vuoksi, kuuluu mitä suurimmassa määrin sinulle.

Muistathan aina niin näitä kuin parkkeeraushuomautuksiakin kirjoittaessasi jättää ehdottomasti kaikki lippuset nimettömiksi.

sanumaria

lisäksi hyvä yleisönosastonimimerkki on "huolestunut kansalainen". "Viistokatu takaisin ja pyörät pois Hämpiltä" -mantraa sitten jokaiseen kirjoitukseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on mäkbuuk PRO eikä silti toimi.

(testi)

tuijja/silent disco (Ei varmistettu)

Ajattelin keksiä sulle lisää lomapuuhaa ja heitin sulle joka blogissa kiertäneen palkinnon!

tiiti
ite puin

Kati, niin aion, kiitokset :D
 

Ulla T., hyviä pointteja, voisin ehkä pitää jotain huoneistokohtaista vierailijaexceliä, jonka jaan yksityiskohtaisesti taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Kilpailu tosin tulee olemaan kova, postaus on puoliksi omistettu sillä rakkaalle lähimmäiselleni tässä taloyhtiössä, joka teki tärkeyshenkilöstä muuttoilmoituksen isännöitsijälle ennen meitä.
 

sanu, totta, kaikki erittäin hyviä ja polttavia kysymyksiä!
 

Vierailija, hmm... Ehkä siinä on joku proonpi ratkaisu... Mulla tosiaan tässä toimii shift+enter ja sitten lisäväliä enterillä
 

tuijja, kiitokset! Tuolla saatepuheella saat minut tuntemaan itseni todella ainutlaatuiseksi :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauskoja juttuja! Meni melkein tunti iloisesti kesäisen rauhallisesta toimistotyöajasta hykerrellen. Täytyypi koittaa muistaa palata astialle joskus.
Mutta pieni virhe: "äpl mäk" ja "melkoisen nörtti" ei toimi samassa asiayhteydessä. Ei edes "pikkariikkisen nörtti" + "äpl mäk". Ei.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.