Vierailijalla on asiaa

ite puin

Satuinpa tässä bongailemaan Lilyn etusivun sivupalkista otoksen viimeisimmistä kommenteista. Ei varmaan tarvitse piirto-ohjelmalla havainnollistaa, mitkä kommentit kiinnittivät huomion. 

Vähän niinkuin laihdutuspostauksissa pitää aina mainita, että "itsehän en ole ylipainoinen", tulee anonyymikommenttipostauksissa todeta, että "itsehän saan lähes pelkästään kivoja kommentteja". Näin on, ja arvostan, jos tilanne pysyy samanlaisena.

Pitää silti sanoa, että aina kun ilmoituksessa lukee "Vierailija on kommentoinut postaustasi", jopa mustasydäminen ja krokotiilinnahkainen minä kokee pienen pelkopiston. Mitä jos siellä on jotain ilkeää?

Niinä harvoina kertoina, kun joku on jotain ikävähköä kommenttiboksiini laittanut, on se minulle aiheuttanut lähinnä harmitusta siitä, että hyvä tilaisuus vittuiluun on mennyt ihan hukkaan. Enkä saata käsittää, että miten "olet tommonen nörtti ja tosi maaltakin" -kommentti esimerkiksi voisi olla mitenkään ilkeä. Itsehän nauraskelen täällä blogissa asialle päivittäin.Useimmiten sitä tuntee varsin pistävää myötähäpeää sen täysin tuntemattoman ihmisen puolesta, joka sen sijaan, että vain lopettaisi lukemisen, sulkisi selaimen ja menisi jonnekin olemaan oikeasti, ottaakin näppäimistön käsittelyynsä ja yrittää opettaa jotain blogistiparkaa elämään. Tulee varsin epäpalkitseva elämä.

Kommentit

Eerika
Bättre liv

Kamala noita kommentteja! Joskus pari sydäntä nipistänyttä kommenttia olen saanut, mutten onneksi mitään kovin inhottavaa. *koputtaa päätä*

Vierailija (Ei varmistettu)

Kamalaa!!!Miksi ihmiset on niin ilkeitä!!Siksikö kun se on niin helppoa?!V*n raukkamaista sanon minä!

Mindeka
Ma-material Girl

Juuri siksi, kun se on niin helppoa.

Lisäksi toki saattaa joku hieman nyppiä omassa elämässäänkin, että jaksaa roikkua keskustelupalstoilla, ihan vaan paskavittuidiootti-juttuja viljelemässä?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Anonyymit tissikommentit on parhaita :)

Nina Enroth

Mä oon ihan pettynyt, vain yksi seksistinen "vain nainen voi kaatuilla pyörällä" -kommentti saldona. Toi anonyymi kommentointi on ihan oma taiteenlajinsa kyllä. Toivon, että ihan jokainen palautteen saaja osaa ottaa kirjoitukset niiden ansaitsemalla vakavuudella. Tuskin vaan osaa :(

sanumaria

Mulla on vissiin niin huonoja juttuja, että anonyymit ei jaksa. Joskus vuosi sitten oli niitä suuria ATM-väittelyitä, mutta niissäkin "anonyymeillä" oli sentään omat nimimerkit. 

Mintun oma sivu

Olet tommonen nörtti - ja vähäks se on siistii! :)

Mulle ei oo ikinä anot haukkuneet mitään muuta kuin mun mielipiteitä. Ja niistä nyt (ehkä) onkin oikeus olla eri mieltä. Ja ne oli vielä aika hyvin perusteltuja erimielisyyksiä. 

Sensei
Puuhevonen

Joo ja jännä on, että toiset ottavat blogikirjoittajien mielipiteistä hirveät herneet. Siis, hei, muistakaa että ne ovat vain yhden ihmisen subjektiivisia mielipiteitä tai kokemuksia.

Itse kommentoin yleensä ainoastaan, jos teksti saa aikaan hyviä ajatuksia tai fiiliksiä (kuten tämä sun tekstisi). Jos vibat ovat huonoja, jätän tekstin omaan arvoonsa, suljen selaimen ja unohdan koko asian.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Haa, tunnistan itsessänikin tuon rintalastajumpsutuksen kun näen ilmoituksen Vierailijan jättämästä kommentista... ;-) Pahimmalta skeidalta olen onneksi itsekin välttynyt (kop kop), lasten nimiä koskevan kirjoituksen yhteydessä saamastani blogipissiksen arvonimestä olen näin 33-vuotiaana jopa hitusen mehuissani. 

Kirsikkapuiston Kirsikka (Ei varmistettu) http://kirsikkapuistonblogi.blogspot.fi/

Minä oon jotenkin aatellu, että nuo anonyymit nillittäjät ja epäasiallisuuksien laukojat blogikommenttilaatikossa kertovat jotain blogin asemasta blogosfäärissä. Eli sitten kun saa oman vittuilevan anonyymikommentoijan, tietää että blogi on jonkinasteisen suosion huipulla. :)

Silkkitassu

Itse olen saanut Lilyssä yhden hyvin negatiivisen kommentin tähän juttuuni. Kolmannes alimmassa kommentissa varmentamaton henkilö kommentoi nimimerkin takaa seuraavaa: "Vanhempiaan ei valitettavasti voi valita. Toivon ettet tule koskaan raskaaksi."

Tämä satutti sen pienen hetken, mutta mitä tämä henkilö minusta sitten oikeasti tietää edes. Parempi jättää ne omaan arvoonsa ja jatkaa matkaa.

 

empuska

Randomina kommentoijana sanon sen, että kun niistä on niin kiva vetää herneet nenäänsä! Parhaimmassa tapauksessa päätyy spämmimään typeriä memejä ja nauramaan, miten kommentoijien elämä pyörii yllättävän paljon jonkun niin typerän asian ympärillä. 

Mutta mikseivät ihmiset vain poista kommentteja? Kun mä en ole koskaan tätä tajunnut, että palstan pitäjillä on oikeus itse määritellä, mihin asti se ilmaisunvapaus ulottuu omalla palstalla. Varmaan jokainen on samaa mieltä sen kanssa, että jos varta vasten pitää olla kusipää, niin vastavuoroisesti saa itsekin olla sen verran kusipää, että rajoittaa toisen ilmaisunvapautta ko. kontekstissa. 

tiiti
ite puin

Musta täällä Lilyssä on poikkeuksellisen vähän anonälvintää ja hyvä niin. Ehkä siksi tuollaiset yksittäiset tapaukset pomppaavat silmiin erityisesti. Ja kaikenlaista vähintään pikkuilkeää ja huonoimmassa tapauksessa ihan kammoa huomauttelijaa sitä tännekin mahtuu.

Haha, nuo tosiaan ovat sitten oma lukunsa nuo blogistit, jotta ottavat kaikki kommentit henkilökohtaisesti tai "kateellisten ininänä" :D Tosiaan musta mun mielipiteistä saa olla eri mieltä ja läppiä saa pitää sysipaskoina, eri asia sitten mitä jälkimmäisen sanominen ääneen auttaa. Luuleeko joku, että mulla on ne fiksut ja sivistyneet vitsit jossain säästössä :D

Mä jotenkin suhtaudun kommenttien poistamiseen tosi nuivasti (tietty en ole asiaa suuremmin joutunut pohtimaan, kun olen sillä saralla päässyt onnellisen vähällä), jotenkin kun mä jo itsevaltaisesti määrään sen postauksen koko sisällön, niin jostain syystä tahdon, että en enää määrää niitä kommentteja. Ja toisaalta sitten on jotenkin aika itsekriittinenkin sen omankin mielensäpahoittamisen suhteen, että mitä jos pahoittaakin mielensä jostain asialliseksi mielipidekritiikiksi tarkoitetusta kommentista, koska vain ymmärtää sen väärin.

Kommentoi