Aktiviteetit kampuksella

Hei taas! Sain kysymyksen, että mitä me täällä kampuksella yleensä tehdään ja mitä aktiviteetteja meillä täällä on. UTK:n kampus on melko suuri ja tarjoaa erilaisia aktiviteetteja. Ajattelin lyhyesti kirjoittaa kampuksesta ja myöhemmin pureutua tarkemmin esimerkiksi urheilumahdollisuuksiin ja ruokatarjontaan.

Urheilutapahtumat

Eri urheilulajit ovat iso juttu täällä Yhdysvalloissa ja telkkarissa näytetään esimerkiksi college koripalloa, baseballia ja amerikkalaista jalkapalloa. Itse saavuin tänne tammikuussa, jolloin amerikkalaisen jalkapallon kausi oli jo ohitse, mutta koripallokausi täydessä vauhdissa. Hyväksi onneksi UTK:n miesten koripallojoukkue on pärjännyt todella hyvin ja koripallo on täällä kuuma puheenaihe.

Pelejä on täällä noin kerran viikossa ja liput niihin ovat opiskelijoille ilmaisia. Lippu pitää varata etukäteen ja se kannattaakin tehdä hyvissä ajoin sillä lähes jokainen peli on myyty loppuun. UTK:n urheilustadionit ovat valtavia. Esimerkiksi amerikkalaisen jalkapallon stadionille mahtuu yli 100 000 katsojaa ja koripallo stadionille yli 22 000 katsojaa. Tunnelma peleissä on mahtava!

The Strip

Aivan meidän asuntolan vieressä on katu, jolta löytyy useita ravintolaita ja baareja. Katu on todella suosittu opiskelijoiden keskuudessa ja täyttyy viikonlopun lähestyessä opiskelijoista. Kadun varrelta on pääasiassa pikaruokapaikkoja (esim. McDonald’s, Taco Bell, Panda Express jne.) ja erilaisia baareja ja pari yökerhoa. Lue lisää täältä: http://knoxvilletn.gov/blog/one.aspx?portalId=132035&postId=9470198&portletAction=viewpost.

Kadun varrella on myös yksi meidän suosikki ravintoloista täällä nimeltä Copper Cellar. Kyseessä on siis ihan kunnon ravintola, hyvin perinteinen amerikkalainen kylläkin, mutta ruoka on hyvää ja juomia saa tilattua melko edulliseen hintaan. Ravintolassa on myös happy hour tarjouksia, esim. perjantaisin klo 21 jälkeen olut maksaa 1 dollarin. Ravintolassa on myös hyvät puittaat katsoa mitä tahansa urheilua sillä siellä on useampi telkkari, joissa pyörii NBA, NHL ja milloin mikäkin urheilukanava.

Cotton Eyed Joe on ravintola, joka vaatii erityismaininnan. Baari sijaitsee noin vartin automatkan päässä. Kyseessä on hyvin perinteinen amerikkalainen baari, jonka homman juju on rivitanssi. Keskellä ravintolaa on iso tanssilava, joka on täynnä ihmisiä tanssimassa erilaisia rivitansseja. Sunnuntaisin paikassa järjestetään opiskelijoiden ilta, joten sinne kannattaa suunnata silloin. Tämä on paikka, jossa jokaisen tulee ehdottomasti käydä, jos haluaa sukeltaa kunnolla eteläisen Amerikan tunnelmaan!

TRECS

UTK tarjoaa todella hyvät urheilumahdollisuudet. Kampuksella on kuntosali, ryhmäliikunta, uima-altaat sisällä ja ulkona, jalkapallo- ja tenniskentät, yleisurheilukenttä, kiipeilyseinä… Lukuisia mahdollisuuksia siis urheilla!

Täällä on myös erilaisia kerhoja ja joukkueita, joihin voi hakea lukukauden alussa. Esimerkiksi muutama meistä vaihtareista on jalkapallojoukkueessa ja käy treeneissä pari kertaa viikossa. Lisäksi vaihtarit kokosivat jalkapallojoukkueen ja osallistuvat jalkapalloturnaukseen kevään aikana.

Kampuksen läheisyydessä on myös hyvät lenkkeilyreitit, etenkin jos tykkää juosta mäkiä. Alue on nimittäin todella mäkistä ja välillä hyvinkin jyrkkiä.

Tässä lyhykäisyydessään aktiviteeteista kampuksella. Kampuksella myös tapahtuu koko ajan jotain, esimerkiksi erilaisia tapahtumia (joissa on yleensä tarjolla ilmaista ruokaa!) ja vierailija luennoitsijoita tai muita esiintyjiä. Kampuksesta tekee myös hyvän se, että se sijaitsee kävelymatkan päässä Knoxvillen keskustasta. Keskustassa on erilaisia ravintolaita, teatteri ja muuta nähtävää. Keskustassa sijaitsee myös erilaisia palveluita, kuten Bank of American konttori, jossa voi kätevästi perustaa amerikkalaisen tilin. Lisätietoja esimerkiksi täältä: https://www.downtownknoxville.org/.

XOXO T

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *