Study in USA

Hei taas! Täällä satoi eilen lunta ja tämä olikin ihmeellinen kokemus täällä monelle. Muutama vaihtari näki ensimmäistää kertaa lunta ja osa luennoissa oli peruttu. Ei voinut kuin ihmetellä tietäen kuinka paljon lunta on Suomessa! Täällä ihmisillä ei kuitenkaan ole talvirenkaita autoissa eikä samanlaista kalustoa, jolla pitää tiet ajokunnossa. Pientä vastoinkäymistä on aiheuttanyt myös flunssa, joka iski minuun viikonloppuna, mutta alkaa nyt onneksi helpottamaan.

e150fdae-2abd-4c6e-9567-deba9706b38b.jpg

Kuva: Guilherme Zuccolotto

Minulla oli eilen kolme luentoa, joista lopulta yksi oli peruttu lumisateen takia. Syksyllä vaihtokohteeni selvittyä, minun piti ilmoittaa muutama kurssi, joista olen kiinnostunut opiskelemaan täällä. Tiedossa kuitenkin oli, että kursseille varsinaisesti ilmoittaudutaan vasta täällä paikan päällä ja, että kaikkia kursseja ei välttämättä olisi tarjolla. Etukäteen olin miettinyt, että haluan opiskella hallintotieteisiin, johtamiseen ja koulutukseen liittyviä kurrseja, mutta myös jotain, mikä liittyy Amerikkaan ja tähän kulttuuriin. Yhteensä minun pitää opiskella vähintään neljä kurssia eli 12 creditiä. Tämä on minimivaatimus, joka vaaditaan viisumiin.

Orientaatioviikoilla meitä autettiin kurssien valinnassa. Esimerkiksi itselläni oli tapaaminen kauppatieteiden yksikössä (Haslam College of Business) opintoneuvojen kanssa ja katsoimme yhdessä mitä kursseja voisin valita. Itselleni kävi hyvä tuuri näiden osalta, sillä kummatkin kurssit mitä olin jo miettinyt Suomessa olivat tarjolla nyt keväällä ja pääsin niille kursseille. Toinen kurssi käsittelee organisaatiokäyttäytymistä ja toinen johtajuutta.

Kaksi muuta kurssia olikin sitten kinkkisemmät. Vaihtoehdot mitä olin miettinyt muista tiedekunnista ei ollut tarjolla nyt keväällä ja minun piti miettiä asiaa uudelleen. Sain kuitenkin tähän hyvin apua yksiköiden opinto-ohjaajilta, joita pystyi tavata tai lähettämään sähköpostia. Politiikan tutkimuksen opinto-ohjaaja piti orientaatioviikoilla ns. avoimia ovia ja kävin häntä tapaamassa pariinkin kertaan ja tämän jälkeen löytyi minulle sopiva yhdistelmä. Hankalaksi kurssien valinnan teki, se että täällä ei varsinaisesti opeta hallintotieteitä, jota opiskelen Suomessa. Oma kiinnostukseni putoaa siis täällä kauppatieteiden, politiikan tutkimuksen ja kasvatustieteiden välimaastoon. Lisäksi yliopisto tarjoaa myös muissa tiedekunnissa paljon mielenkiintoisia kursseja, joten valinnan varaa oli paljon. Ensimmäisen viikon yritin siis löytää kursseja, jotka olisivat kiinnostavia ja istuisivat lukujärjestykseeni. Kursseja pystyi itse etsimään netistä ja ilmoittumaan niille, mikäli kurssilla oli tilaa. Kursseille ilmoittautuminen näyttää tältä:

nayttokuva_2019-1-9_kello_12.59.49.png

Ensimmäinen virallinen koulupäivä täällä oli 9.1. Täällä on kuitenkin mahdollista vaihtaa kursseja ensimmäisen viikon ajan, joten meillä oli mahdollista katsoa 18.1. asti, että haluammeko pysyä niillä kursseilla, mitä olimme valinneet vai haluammeko vaihtaa, jonkun kurssin. Tämä toki edellytti, että kurssilla on tilaa tai että opettaja suostuu ottamaan ylimääräisen opiskelijan kurssille. Itse loppuen lopuksi vaihdoin kaksi kurssi, joihin olin alun perin ilmoittanut. Toisen sen takia, että se osoittautui aivan liian hankalaksi, koska minulla ei ollut kaikkea tarvittavaa taustatietoa USA:n politiikasta ja toisen sen takia, että löysin mielenkiintoisemman kurssin tilalle, joka sopi myös paremmin lukujärjestykseeni.

Lopulta kursseiksi muodostui kaksi kurssia kauppatieteistä, yksi politiikan tutkimuksesta ja yksi kasvatustieteistä. Minulla on siis täällä kevään aikana neljä kurssia:

  • Leadership skills
  • Found/Organizational Behavior
  • Intro Public Administration/Public Policy
  • Survey/International Education

Itselläni on kokemusta Suomesta sekä yliopistosta, että ammattikorkeakoulusta. Täällä kurssit ovat kuitenkin melko erilaisia kuin Suomessa. Suomessa on tottunut, että on kurssi, johon yleensä kuuluu luennot, vähintään yksi kirja, mahdollisesti jokin ryhmätyö ja tentti. Täällä kursseilla on paljon erilaisia pienempiä ja isompia tehtäviä, testejä, ryhmätöitä ja välikokeita. Kursseilla myös rohkaistaan opiskelijoita paljon enemmän keskustelemaan ja ilmaisemaan mielipiteensä kuin Suomessa, jossa on tottunut istumaan melko hiljaa koko luennon ajan. Täällä myös samat kurssit kestävät pidempään eli vaikka kyseessä on 3 creditin (vastaa 5 opintopistettä) kurssi kestää koko kevään.

Kurssit koostuvat erilaisista osa suorituksista, joista saa pisteitä ja kerättyjen pisteiden perusteella muodostuu lopullinen arvosana. Tässä esimerkkinä siitä millaisia suorituksia kursseihini kuuluu:

International Education

Näyttökuva 2019-1-30 kello 13.08.42.png

Leadership skills

Näyttökuva 2019-1-30 kello 13.06.28.png

Found/Organizational Behavior

Näyttökuva 2019-1-30 kello 0.03.24.png

Toistaiseksi kursseilla on kaikki sujunut hyvin. Toki tekemistä on paljon ja sanaston kanssa pitää tehdä vielä paljon töitä, mutta muutoin olen viihtynyt. Tunnit kestävät 1-3 tuntia ja minulla on luentoja kolmena päivänä viikossa tiistaista torstaihin. Tämä mahdollistaa minulle pitkät viikonloput, kun perjantait ja maanantait ovat vapaana. Toistaiseksi tämä on ainakin tuntunut onnistuneelta ratkaisulta.

Tunneilla ei saa käyttää puhelinta ja yhdellä kurssilla myös kiellettiin käyttämässä tietokonetta, ellei sitä erikseen tarvita. Tätä on perusteltu sillä, että opettaja haluaa opiskelijoiden keskittyvän asiaan, mikä on ymmärrettävää, mutta toki poikkeaa paljon siitä, mihin on tottunut Suomessa. Vaikka tehtäviä on paljon, on hyvä juttu, että koko ajan täytyy vähän tehdä jotain ja kurssit on melko selkeästi rakennettu ja aikataulutettu tarkasti. Ensimmäiset tentit minulla on tulossa helmikuussa, joten niihin täytyy alkaa pikku hiljaa valmistautumaan.

Tässä tunnelmat muutaman viikon opiskelun jälkeen. Odotan mielenkiinnolla mitä kevät tuo tullessaan.

XOXO T

Kommentit (4)
  1. Moikka ja kiitos blogista. Mut valittiin ISEP-ohjelmaan ja tää sun yliopisto on yks mun top5 hakukohteista. Ois kiva lukea enemmän itse yliopistokampuksesta, millaista siellä on viettää opiskelijaelämää, mitä aktiviteetteja on tarjolla jne. Mukava ollu lukea ja toivottavasti oot nauttinu vaihdosta!

    1. Moi! Mahtava kuulla. Joo voin ehdottomasti kirjoittaa lisää kampuksesta ja laita ihmeessä kysymyksiä, jos tulee mieleen. Jos tänne päädyt niin uskon kyllä, että viihdyt. Olin itse ensin aika kauhuissani, mutta kaikki on mennyt paremmin kuin olin odottanut ja olen viihtynyt. Onnea sulle hakuun! 🙂

  2. Kiitos kommentista Igor! Nuo opintopisteiden muuntaminen tuntuu vaihtelevan maittain aika paljon. Osa on sanonut, että kerrotaan 1,5 tai 2 tai 2,5. Hyvä tietää, että meillä menee tuolla kahdella!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *