Washington DC

Yksi reissu taas takana ja tällä kertaa kohteena oli Yhdysvaltojen pääkaupunki Washington DC. Hallintotieteiden opiskelijalle kohde oli siis erittäin mielenkiintoinen, sillä kaupungissa sijaitsee kaikki Yhdysvaltojen merkittävät hallinnolliset elimet ja rakennukset. Reissuun suuntasin toisen suomalaisen opiskelijan kanssa, joka on myös opiskelijavaihdossa Yhdysvalloissa Virginian osavaltiossa.

Washingtonin reissua varten vuokrasimme auton ja matkaan lähdettiin torstaina. Kokonaisuudessaan ajomatka oli noin 7 tuntia Knoxvillesta Washingtoniin. Menomatkan teimmekin kahdessa osassa eli ajoimme noin puoleen väliin torstai-iltana ja siitä jatkoimme perjantaina Washingtoniin. Hotellimme sijaitsi noin 20 minuutin metromatkan päässä Washingtonin keskustasta ja metro toimi kaupungissa hyvin.

Perjantaina illalla suuntasimme hotellilta kohti Washingtonin keskustaa. Ensimmäisenä kävelimme katsomaan United States Capitolia, joka on Yhdysvaltain kongressin rakennus ja siellä kokoontuu edustajanhuoneen ja senaatin jäsenet.

United States Capitol

Noin vartin kävelymatkan päässä Capitolista sijaitsee Yhdysvaltojen presidentin virka-asunto eli Valkoinen talo. Turvatoimet olivat huomattavat alueella. Osa teistä rakennusten läheisyydessä oli suljettu ja vartioita ja poliiseja oli vartioimassa aluetta.

White House

Lauantaina suuntasimme ensimmäisenä aamupäivästä Suomen suurlähetystöön, sillä eduskuntavaalien ennakkoäänestys osui juuri sopivasti  tälle viikonlopulle. Suurlähetystössä tapasimme paljon suomalaisia ja oli hämmentävää, kun yhtäkkiä kolmen kuukauden tauon jälkeen ympärillä kaikki ihmiset puhuivatkin suomea ja rakennus oli sekä ulkoa että sisältä oli hyvin suomalaista.

Kuin kotona olisi, Suomi <3

Suurlähetystöltä jatkoimme bussilla kohti keskustaa ja National Mall -tunnettua aluetta, jolla olimme perjantai-iltana kävelleet. Tuolla alueella sijaitsee tunnetuimmat Washingtonin nähtävyydet, kuten Capitol, Valkoinen talo, Washington-monumentti, Lincolnin ja Martin Luther Kingin muistomerkki, museoita, toisen maailman sodan sekä Vietnamin ja Korean sodan muistomerkit.

Washington Monument
Lincoln Memorial
Toisen maailman sodan muistomerkki

Tunnettujen maamerkkien lisäksi alue on myös tunnettu kirsikkapuistaan, jotka kukkivat juuri tähän aikaan vuodesta. Kirsikkapuut ovat yli 100 vuotta vanha lahja Japanilta Yhdysvalloille ja niitä on istutettu ympäri aluetta. Kokonaisuudessaan National Mall -alue on melko suuri ja sinne on hyvä varata reilusti aikaa, mutta sen pystyy kuitenkin näkemään kävelemällä. Etenkin hyvän sään suosiessa alue on kaunis suurine puistoineen. 

Nähtävyyksien kiertelyn jälkeen suuntasimme keskustan alueelle syömään lounasta ja tekemään muutamia ostoksia. Keskellä Washingtonin keskustaa Chinatownissa sijaitsee Washington Capitals NHL-joukkueen halli ja lauantaina oli peli New York Islandersia vastaan. Päädyimmekin ostamaan extemporee liput illan peliin ja katsomaan jääkiekkoa.

Sunnuntaina ajoimme autolla vielä katsomaan Pentagonia ja Arligtonin sotilashautausmaata. Pentagon on tunnettu Yhdysvaltojen puolustusministeriön hallintorakennuksena. Pentagoni oli myös yksi 9/11 terrori-iskujen kohteista ja Pentagonin vieressä olikin muistomerkki iskusta. Itse rakennuksesta ei suoraan nähnyt mihin kohtaan isku oli kohdistunut, mutta kuvien perusteella sen pystyi päättelemään. Arligtonin sotilashautausmaa perustettiin Yhdysvaltojen sisällissodan aikana ja sinne on haudattu kaikkien Yhdysvaltojen sotien sotilaita. Lisäksi siellä sijaitsee presidentti John F. Kennedyn ja hänen puolisonsa Jacquelinen hauta.

Pentagon ja 9/11 muistomerkki
Kennedyjen hauta

Itse nautin Washingtonista ja voin lämpimästi suositella kaupunkia. Kaupunki oli melko eurooppalainen, mihin on varmasti vaikuttanut se, että suunnittelijana on ollut ranskalainen arkkitehti. Kaupunki muistutti myös hämmentävän paljon Helsinkiä rakennusten tyyliltä ja muutoinkin kulttuuriltaan ja ilmapiiriltään.Washingtonin keskustassa ihmettelimme, että miksi siellä ei ole ollenkaan pilvenpiirtäjiä tai korkeita rakennuksia. Suomen suurlähetystön vartijalta kuitenkin kuulimme, että tämä johtuu siitä, että yksikään rakennus ei saa olla korkeampi kuin Capitol.

Myös sää suosi meitä ja lämpöä viikonloppuna yli 20 astetta. Kaupungissa oli paljon nähtävää ja koettavaa sekä hyviä ruokapaikkoja. Emme itse käyneet museoissa, mutta vinkkinä, että museot Washingtonissa ovat pääasiassa ilmaisia.

XOXO T

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *