Koska meillä on joulu?

Itse Minna Mänttäri

Täällä vietettiin tänään joulukauden avajaisia asiaankuuluvin menoin.

No joo, ihan kivat näkymät omalta parvekkeelta.

Olen ehkä outo, mutta minusta ilotulitus kuuluu nimenomaan uuteen vuoteen. En oikein osaa suhtautua siihen muissa olosuhteissa. Kaunishan se on tietysti katsoa, mutta kuitenkin.

Yhtä pitkähampaisesti suhtaudun joulunavaukseen marraskuussa kuukautta ennen jouluaattoa. Ehtisi myöhemminkin, ihan oikeasti. Äitini esimerkiksi on sitä mieltä, että jouluvalot saa ripustaa vasta itsenäisyyspäivän jälkeen. Emme ole kaikesta aina samaa mieltä, mutta tässä asiassa komppaan kyllä. 

Ja oikeastihan joulu on avattu kaupoissa jo aikoja sitten: joululaulut ovat soineet marketeissa jo lokakuusta asti, leluosastot pullistelevat paketintäytettä ja joulupaperirullat töröttävat terhakkaasti kassojen vieressä, ojennuksessa kuin sotilaat, kuin irvaillen vähäisenkin ryhtinsä kaamokseen kadottaneelle asiakkaalle. 

Huoh.

Ei, en minä joulua vihaa, jos en yli kaiken rakastakaan. En vain ymmärrä, miksi siitä pitää riehaantua ennen aikojaan. 

Ehkä siksi, että laskiaispulliakin saa nykyään ostaa kaupasta jo tammikuussa.

 

Kommentit

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Ilotulituksesta olen ihan samaa mieltä: lapsena opitiin, että raketteja ostetaan uudeksi vuodeksi, joten sinnehän se ilotulitus kuuluu. Eihän sitä muina juhlapäivinä voida olla Suomessa iloisia, paitsi vappuna ja juhannuksena, mutta silloin on valoisaa. Eikä ilotulitteet toimi kirkkaalla taivaalla, hölmökin sen tietää.

Mut hei, jos pihasta puuttuu valaistus ja lasten pitää yrittää kulkea siinä portaita tai leikkiä marraskuun pimeydessä, jouluvalojen ylentäminen talvivaloiksi on tosi hyvä juttu! Meillä on ainakin poltettu strategisiin paikkoihin sijoitettuja ledipalloja jo kohta kuukauden ajan. Toimii. Ja toimii varmaan jonnekin helmikuulle saakka.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

No mutta, nuohan onkin ihan selvät talvivalot eikä jouluvalot laisinkaan! ;-) Niissä on vissi ero, vaikkakin joskus hyvin häilyväinen.

Tähden- ja poronmuotoiset ikkunavalokoristeet ovat itsestäänselvästi jouluvaloja, mutta esim. pihapuskiin kiedottavat ledivalot taas ilmiselvät talvivalot. Sähkökyntteliköt ikkunalaudalla kuuluvat myös jouluvalokategoriaan, oikeat kynttilät eivät. Valoletkun, etenkin värikkään sellaisen kieputtaminen ihan mihin vaan on sen sijaan rangaistava teko, johon syyllistyneen tulisi vähintään saada hammastikkuja kynsien alle. 

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Mutta ooh, parvekkeen muuttaminen bordelliksi punaisen valoletkun avulla on jalo ja naapuruston tunnelmaa lisäävä teko! En kyllä ymmärrä tuollaista niuhoa asennetta, se on varmaan joku karjalainen asenne ;)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Aaaaarrrrggghhhhhhhh! Mie taisin nyt sokeutua jo pelkästä ajatuksesta. T: niuho karjalaismuija ;-)

Rhia
Evil Dressmaker

Musta ilotulitus on niin hienoa että sitä sais harrastaa vähän useamminkin! Meilläkin oli joulunavaus-tulitus, ihan omasta olkkarin ikkunasta saatiin katsella, mutta täällä se taisi olla lauantaina.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.