Menovinkki ja lippuarvonta: Song of the Goddess

Itse Minna Mänttäri

Yhteistyössä Song of the Goddess

Hoi, nyt seuraa kulttuurivinkki-vinkkinen:

Kanneltalon näyttämö Helsingissä täyttyy ensi keskiviikosta alkaen naisenergiasta, kun ensi-iltansa saa näyttämöteos Song of the Goddess: visuaalinen kertomus naiseudesta, sen karuudesta, luomisvoimasta ja jatkuvuudesta. 

Teoksen naisten tarinat muistuttavat moniäänisyyden sekä tasa-arvon tärkeydestä. Historian jatkuvista sosiaalisista vastoinkäymisistä huolimatta naiset ovat voimakkaita, luovia, mukautuvia ja elämää tuottavia – naisessa toteutuu elämän jatkumo. Song of the Goddess on naisen elämästä kollektiivisesti rakentuva teos, liikkeen avulla laulettava hymni olemassaololle, ihmisyydelle ja sen ihmeellisyydelle: tätä voi olla nainen tänään.

Tanssia ja fyysistä teatteria yhdistävä esitys on kuuden esittävän taiteilijan yhteistyö: mukana ovat tanssija, koreografi ja pedagogi Kaari Martin, teatteri-ilmaisun ohjaaja Elin Smedlund, tanssitaiteilijat Satu Rekola ja Kati Korosuo sekä näyttelijä Kreeta Salminen. Paketin sitoo yhteen ohjaaja ja teoksen ideoija Steina Öhman, joka on perehtynyt opinnoissaan fyysisen teatterin lisäksi intialaiseen näyttämötaiteeseen. Esityksessä nähdäänkin myös ripaus Intiaa. Pukusuunnittelusta vastaa Öhmanin lisäksi Annika Saloranta, valosuunnittelu on Mirkka Saaren käsialaa. 

Olen menossa ensi-iltaan ja odotan sitä suurella mielenkiinnolla: eniten tässä esityksessä viehättää etukäteen juuri se, ettei sitä ole yritettykään sulloa mihinkään kategoriaan, vaan ilmaisukeinoja on käytössä kokonainen paletti, kaikkine sävyineen.

Sillä sellaisia ovat parhaat naisetkin: yksiin raameihin sopimattomia, ahtaisiin karsinoihin mahtumattomia. 

Tuoreessa MeNaiset-lehden haastattelussa näyttelijä Kreeta Salminen kertoo esityksen käsittelevän paitsi naiseutta, myös sitä miten löytäisimme sisäisen jumalattaremme. Olisipa ilahduttavaa saada siihen esityksen kautta vastaus, koska olen yrittänyt etsiä sitä vuosikausia, vaihtelevalla menestyksellä.

Tähän tyyliin:

Elnett-jumalatar...

Solarium-jumalatar...

Hooters meets landepaukku-jumalatar...

.... and sipsijumalatar

...sekä sokerimurusena pohjalla, rekkamiesjumalatar.

Jep jep.

Niin että jos joku muukin kärsii samantyyppisestä ongelmasta, niin ei hätää: sain arvottavaksi kahden hengen lippupaketin esitykseen, joten nyt sinäkin voit päästä etsimään sisäistä jumalatartasi. Liput käyvät to 9.3./pe 10.3/ tai la 11.3. esityksiin ja ne voi myös lahjoittaa eteenpäin, mikäli taidenautinto ei osu omiin aikatauluihin.  

Kerro siis kommenttiboksissa, millainen juuri sinun sisäinen jumalattaresi on (tai millainen haluaisit sen olevan). Tai jos sisäinen jumalattaresi ei kuulu kenellekään muulle kuin itsellesi, voit myös hihkaista osallistuvasi vain arvontaan. Muista laittaa kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi!

Osallistumisaika päättyy su 5.3. klo 16, jolloin tämän onnetarjumalattaren käsi pöyhäisee virtuaalista postikorttilaatikkoa. Arpaonnea!

 

Song of the Goddess

yhteistyössä Kanneltalo, Compañía Kaari & Roni Martin ja Wusheng Company

Esitykset Kanneltalolla (Klaneettitie 5, Helsinki)

ke 01.03. klo 19.00 (ensi-ilta)

pe 03.03. klo 19.00

to 09.03. klo 19.00

pe 10.03. klo 19.00

la 11.3. klo 16.00

 

Liput lippu.fi

Esityksen kesto n. 60 min. Esityskielet ovat suomi ja ruotsi. Suositusikäraja 10.

Tutkija Anna Thuring puhuu naiseudesta ja teatterista Kanneltalon kahvilan stagella ke 1.3. sekä to 9.3. klo 18.15. Taiteilijatapaamiset pe 3.3. ja pe 10.3. esitysten jälkeen salissa.

 

Song of the Goddess Facebookissa

Kommentit

Katjuskainen (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan.

ReettaM
Harharetkiä

Hahahahahah eikä toi rekkamies-jumalatar! Samaistun etenkin siihen. Sipseihin myös. 

Yleensä pelkästään sanasta jumalatar tulee vähän mieleen joku valkoinen pellava, tuoksukynttilät, joogaaminen ja hierontaöljy. Luulen, että tosta esityksestä saattais löytyä sellaisia jumalattaria, jossa näkis vähän itseäänkin :D

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Hah, hyvä kuvaus jumalattaresta! Lisäisin tuohon vielä käryävät suitsukkeet ja värikkäät sifonkihuivit. Tai jotenkin kuvittelen, että niillä on keskeinen osa sellaisilla kursseilla, joilla sitä sisäistä jumalatarta etsitään. Mutta joo, luulen minäkin että kyseisessä esityksessä jumalatarkuva on hitusen avarampi. ;-)

Julie. (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan! Pus!

Toiveikas (Ei varmistettu)

Onko minussakin sisäinen jumalatar? Kiehtova ajatus. Jospa se olisi voimakas ja vakaa.

Toivottavasti onnistaa (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan. (Sisäistä jumalatarta etsitään parhaillaan.)

R*u (Ei varmistettu)

mun sisäinen jumalatar mm. istuu tän esityksen katsomossa onnettaren suosiessa. siihen asti hän hengittelee peiton alla.

Kipava (Ei varmistettu)

Mähän olen yhtä ja samaa superjumalatarta niin ulkoa kun sisältä. Eli kun on vedetty sipsiöverit niin löytyy myös dippiä naamasta.

Salkir (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan . Jumalatar minuss tanssii, juoksee, hyppii - en enää itse pysty.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Töttöröö, arvonta on suoritettu random.orgin avustuksella ja onnetar suosi tällä kertaa nimimerkkiä Kipava! Onneksi olkoon ja tarkkaile sähköpostiasi, saat sinne pian ohjeet lippujen lunastamisesta. Kiitos kaikille kommentoineille! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.