Ihana Hanami

Hanami -juhlaa vietetään JUST TÄNÄÄN Roihuvuoren kirsikkapuistossa! Joka vuotinen kirsikkapuiden kukintajuhla on hyvä tilaisuus päästä tutustumaan japanilaiseen kulttuuriin. Me oltiin viime vuonna paikan päällä esittelemässä meidän koiraa eli Akitaa rotuna. Kannattaa siis ihmeessä piipahtaa Akita ry:n teltalla jos kyseinen rotu kiinnostaa ja Japanin kulttuuri ylipäätään. Helsingin Roihuvuoressa on mieletön määrä kirsikkapuita, jossa pääsee ihastelemaan niiden kukkaloistoa picknik meiningillä. Ohjelmaakin paikan päältä löytyy myös ja tietysti aiheeseen sopivaa ruokaa. Itseäni on kiinnostanut Japani ihan pienestä pitäen ja sen takia se näkyy silloin tällöin myös aiheena mun maalauksissa. Viime sunnuntaina teinkin äitienpäivän kunniaksi omalle äidille maalauksen sakurapuun kukinnasta.

Hanami (kukkien katseleminen) on yksi Japanin merkittävimmistä kansanjuhlista. Se ajoittuu kirsikkapuiden kukintaan eli sen ajankohta vaihtelee vuosittain. Suomessa sitä juhlitaan usein toukokuun puolella ja sitä juhlitaan just tällä hetkellä Helsingin Roihuvuoressa. Roihuvuoressa ja japanilaistyylisessä puutarhassa kasvaa yli 250 kirsikkapuuta eli aika ihanasta kukkaloistosta on kyse. Me ollaan käyty siellä muutaman kerran ja joka vuosi siellä on ollut paljon väkeä eli kannattaa varautua siihen. Valitettavasti me ei päästä tänä vuonna paikalle, kun laskettu aika alkaa lähestyä, niin ei viitsitä lähteä kovin pitkälle reissulle. Lisäksi viidettä päivää flunssan ollessa päällä, en oikein jaksaisikaan lähteä. Toivottavasti ensi vuonna päästään kuitenkin näyttämään Hanami-juhla meidän uudelle perheenjäsenelle. Musta on ihanaa että tällainen koko perheen juhla on rantautunut myös Suomeen.

Jos muuten jotakuta kiinnostaa Akita koirarotuna, niin mulle voi laittaa kysymyksiä. Meidän koira on kohta kaksi vuotias Akita narttu eli jonkin verran jo kokemusta löytyy. Me ollaan myös harrastettu näyttelyitä, joissa muuten pääsee myös tosi hyvin tutustumaan rotuun ja se onkin suurin syy miksi ollaan niissä käyty. Siellä pääsee tutustumaan ja juttelemaan muiden saman rodun omistajien kanssa ja ilmapiiri on tosi hyvä ja kannustava.


Tässä vielä kuva meidän koirasta viime vuodelta kun oltiin Hanamissa. Jännityksellä odotetaan miten meidän koiruli suhtautuu pian tulevaan uuteen perheenjäseneen.

Meinaatko sä mennä tänä vuonna Roihuvuoren Hanami-juhlaan?

Onko muilla kokemusta miten lemmikit on suhtautuneet vauvaan?

Kommentit (4)
  1. Meillä ei ole koiraa (vielä ainakaan😅) mutta kahden kaverin joilla myös vastasyntyneet vauvat koirat ovat kuulema ottaneet hyvin ne vastaan. Toista koiraa kiinnostaa vain vauvan pepun haistelu ja toinen tuijottaa vain taukoamatta. 🙂

    Pakko myös sanoa että ihan tajuttoman hieno maalaus! Voi kun itsekin osaisi maalata mutta ei mua ole siunattu tollasella taidoilla. Hieno! 😊

    1. Kiitos! 🙂 Tuo olikin vähän erilainen maalaus mitä yleensä teen. Oon tosiaan jo jonkin aikaa maalaillut ja seuraava näyttely on näillä näkymin tulossa heinäkuussa, laitan siitä myöhemmin infoa jos kiinnostaa käydä katsomassa.

      Joo meidän koira on aikamoinen sählä ja voin hyvin kuvitella, että siitä tulee juurikin tuo pepun haistelija 😀 Jännittävää nähdä mikä on meidän koiran ja kissan ensireaktio mutta eiköhän ne siitä totu, kunhan ei itse tehdä asiasta liian suurta numeroa

  2. Tosi kaunis maalaus! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *