Netin hömppä koulutukset ja kurssit

Olet nyt törmännyt ihan joka tuutista tarjottaviin kursseihin ja koulutuksiin. Kritiikkini ei tule koskemaan niitä koulutuksia ja valmennuksia jotka ovat jonkin luotettavan tahon järjestämiä vaan niitä koulutuksia ja kursseja joita kuka tahansa meistä saa järjestää.

Netissä markkinoidaan aggressiivisesti ja lähinnä kai somen kautta kaikenmaailman hömppä kursseja sekä koulutuksia. On pitkään nukkumisen kurssia, näin panet paremmin puolisosi kanssa kurssia, nyhtökauran terveellisemmät versiot ja loputon määrä muita vastaavia kursseja joita pitää yleensä julkisuudesta tuttu kasvo.

Kursseilla ja koulutuksilla on hintaa muutamasta kymmenestä eurosta jopa tuhanteen euroon. Kursseilla tuntuu olevan vain yksi kaava rahat tilille ja sitten pukkaa pdf tiedostollinen tuubaa, jonka lukemisen jälkeen järjestetään hymistely teams kokous. Kokoukseenkin näyttää olevan vain yksi kaava se on järjestäjän kehuminen. Jokuhan voi oikeasti kokea saavansa apua näistä kursseista mutta väitän että suurin osa ei ole tyytyväisiä kursseihin ja saman kuvan saa nettikeskusteluista. Niin kutsuttujen koulutusten päätteeksi saattaa olla jonkin näköinen loppukoe jolla saa tiessminkä puoskarointitieteen stipendin.

Suurin osa noista kursseista ja koulutuksista on harmittomia, toki arveluttavaahan niillä rahastaminen on. Sitten on ne, jotka ovat jopa vaarallisia. Osassa neuvotaan juomaan hopeavettä, lämmittämään tavallista keinokuitu tyynyä mikrossa (kas kun ei palavassa takassa) jne. Lapsettomuus ei poistu hopeavettä latkimalla eikä keinokuitu tyyny tulipalo riskin takia kuulu todellakaan mikroon.

On mielestäni käsittämätöntä että kuka tahansa saa pitää tuollaisia huuhaa kursseja. Mun mielestä noiden kurssien sisältöä pitäisi jonkun virallisen tahon toimesta valvoa. Ja jos niiden sisältö on vaarallista niin siitä pitäisi pystyä antamaan sellaiset sanktiot että se tuntuu järjestäjän persnahassa kunnolla. Myös kursseilla tapahtuvaan rahastukseen pitäisi puuttua. Törmäsin netissä säästämis ja sijoittamis aiheiseen kurssiin jossa perusteet useamman sadan hinnalle oli se että hinta todistaa sen että raha tulee rahan luo. Eli suomennettuna kertoo vähän mutkikkaasti kurssin olevan rahastusta. Jos haluaa kursseja netistä, on vastuullista ostaa ne luotettavalta toimijalta esim koulutusyhtymiltä.

 

Onko muilla kokemuksia näistä hömppä kursseista ja koulutuksista?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *