Hitler ja Blondi

Katsoimme miehen kanssa pääsiäisenä kehuttu Hitler ja Blondi.

Alkuun pitää kyllä todeta että harvemmin kansallisteatterissa nähdyt esitykset on päässyt aiheuttamaan pettymyksen hyvin harvoin. Kolme sisarta muutaman vuoden takaa on edellinen pettymys. Pidän kovasti Seela Sellasta näyttelijää mutta tämän näytelmän suoritus oli enempi mitä vittua osastoa.

Kyllä tämä näytelmä toi nimenomaan mitä vittua tunteen tai tunteen siitä että olemme erehtyneet tallenteen ostossa ja olemme ostaneet talleenteen hurmoshenkisestä herätyskokouksesta. Seela Sella lähes transsiin vaipuneena latelee tekstiä kuin lukisi suoraan peruskoulun oppikirjaa välillä korahdellen ja ynähdellen. Välillä ääneen pääsee Blondia esittävä Verneri Lilja, joka on ihan yhtä surkea kuin Seela Sella roolissaan. Ja jos tuosta kaksikosta pitää valita se vähemmän huono niin kyllä se on Lilja ihan vaan sen takia että on roolissaan kuin yli innokas koulupoika historian tunnilla.

Kadun tallenteen ostoa ja samaan aikaan olen iloinen siitä että kansallisteatterin taso on onneksi paljonkin korkeampi kuin tämän näytelmän. Jos listaan viisi parasta näytelmää jotka olen nähnyt viime vuosina, on niissä hyvin edustettuina kansallisteatteri.

 

Ja mikä sitten on se nähtyjen teatteri esitysten top 5.

  1. Kauppamatkustajan kuolema (Kansallisteatteri)
  2. Kaasua, komisario Palmu! (Helsingin Kaupungin Teatteri)
  3. Tuohtumus (Kansallisteatteri)
  4. Lokki (Kansallisteatteri)
  5. Antigone (Tampereen Työväen Teatteri)
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *