Ihana viikonloppu

Saimme lauantaina meille kylään miehen veljen tyttären eli ihanan kummityttömme. Loppuviikko töissä oli aivan kamalaa sekä mulla että miehellä hyvää vastapainoa kurjuudelle oli kummitytön kylään tuleminen.

Päätimme lauantaina viedä kummitytön metsään kävelylle. Kävelimme monta tuntia metsässä kamalassa räntäsateessa. Edellisen kerran olenkin ollut metsässä kävelemässä kolmisen viikkoa aikaisemmin ihanassa auringonpaisteessa. Nyt satoi räntää, joka kasteli aivan kaiken.

Rakastan yli kaiken valkeaa lunta ja voisin vain sen takia viettää päivän metsässä. Kummitytölle nyt oli kuitenkin kiva järjestää muutakin tekemistä viikonlopuksi pelkkää metsässä käyskentelyä. Kummityttö on kohta kymmenen joten ei voi olla varma siitä että tyttö meille vielä monta kertaa suostuisi ”hoitoon” jossakin kohtaa kaverit ja harrastukset ajaa ohi kummeista. Toisekseen korona tuo omat haasteet tapaamisiin joten tyttöä on nähtävä silloin kun siihen on mahdollisuus.

Kotona mieheni ja kummityttömme vastasi ruuanlaitosta. Kaksikko teki pitsaa lounaaksi ja siis myös iltapalaksi. Tämän kaksikon mielestä pizzaan kuuluu laittaa kaikkea hyvää mitä kaapista löytyy. Mun mielestä 1-2 täytettä tomaattikastikkeen, valkosipulin ja juuston lisäksi riittäisi. Pizzan pitäisi mielestäni muistuttaa etäisesti edes pizzaa eikä epämääräistä kasaa mutta tärkeintähän on että kummisedällä ja kummitytöllä oli keskenään kivaa.

Minä tein kummitytön kanssa jälkkäriksi lettuja koska kuuluuhan ne nyt ulkoilupäivään pakollisena osana. Kaikki ne väitteet siitä että meillä hemmotellaan kummityttöä, torjumme huuhaana. Emmehän ole koskaan kuulleetkaan mistään hemmottelusta. Emmehän?

Illalla kummitytön kanssa otimme vielä kasvonaamiot. Kummityttö alkaa olla siinä iässä että meikkaaminen ja ihonhoito kiinnostaa. Sen takia on sovittu kummitytönvanhempien kanssa että saa harjoitella ihonhoitoa ja meikkaamista silloin tällöin ja valvotusti ettei tule yllätyksiä sen suhteen että melkein teini painuu kouluun naama valkoiseksi sotkettuna sekä kajaali raidoilla koristeltuna. Tällä kertaa valitsin kummitytölle Biolendan kasvonaamion ja itselleni Originsin tuotteen. Samalla tuli sitten valistettua miten noita käytetään oikein. Käskin ilmoittamaan jos naamio alkaa kirvellä tai poltella ja poistamaan sen heti kasvoilta.

 

Koska on tärkeää että suomalaisia teattereita tuetaan korona kriisissä. Elisa lainaamon vuokra leffa illalta vaihtui Tanssiteatteri Raatikon esitykseen Hulivili ja oikkuileva ilmasto. Esitys oli upeasti toteutettu mutta ehkä vähän liian lapsellinen tuollaiselle 10-vuotiaalle tytölle. Tosin tyttö ei ilmoittanut että esitys olisi ollut täyttä kuraa joten uskallan luulla että se hänelle kelpasi kaikesta huolimatta.

Kuvakaappauksia esityksestä.

 

Kummitytön kanssa vietetty aika on ihan parasta. Saamme pitää hauskaa hänen kanssaan ilman että olisi kasvatus vastuuta.

Toivotaan että korona antaa mahdollisimman pian periksi eikä tule ulkonaliikkumis kieltoja jotta voimme nähdä kummityttöämme ja muuta perhettä mahdollisimman pian uudestaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *