Konttorirotalle tekee hyvää tehdä pihatöitä

Mieheni perheellä on metsää ja sen hoito kuten myös koti tilan työt on jääneet viime kuukausien aikana mitä suuremmissa määrissä appeni ja appivanhempieni kummipojan harteille. Ilmoitimme viime viikolla että me painumme, tulevana viikonloppuna metsätöihin tehkää te muut mitä tahdotte. Ja näin toimimme. Aloimme kärräämää sovitusti risuja odottamaan poiskuljetusta.

Kahden ensimmäisen sylillisen jälkeen homma alkoi maistumaan sahajauholta. Lumi tunki kengän varresta sisään ja toisen sylillisen jälkeen kaaduin niin että tömähdys kuului varmasti pitkälle. Nielin kiukkuni, solmin kengät paremmin jalkaan ja painuin hakemaan kolmatta sylillistä risuja.

Kaltaiselleni konttorirotalle tekee hyvää tehdä välillä jotakin fyysistä työtä. Päätä tullee hoidettua kuin vaivihkaa ja liikuntaakin saa. Ilman tällaista ”pakkotyölaitosta” liikuntaa tulisi harrastettua aivan liian vähän jos nyt lainkaan. Ja onhan tässä nyt taloudellisesti järkeväkin näkökulma olemassa, tulee säästöä kun ei tarvitse maksella kuntosalin kuukausimaksuja.

Kun menemme anoppilaan pihatöihin, on ruokailu ratkaistava retkeily henkisesti. Kesken hyvän työ vireen on turha lähteä sapuskoimaan kotiin. Anoppilan piha on myös turvallinen einesruokien testailuun, tuleepahan opittua mitä eineksiä kannattaa tai voi ottaa mukaan vaellus reissuille. Tällä kertaa meni testiin ihan outdoor versio eineksestä. Normaalisti meillä on mukana ihan tavallisia versioita einesruuista. Täytyy sanoa että kyllä tuo Taco Stew on ehdottomasti yksi parhaita einesruokia ja lähes täydellinen jos vertaa johonkin kasvissosekeitto jauheisiin.

Vesikin otettiin kotoa mukaan. Olemme luopuneet kylmän juomaveden kuljettamisessa limottuviin, kummalliselta haisevista muovipulloista ja siirtyneet Sigg merkkisiin pulloihin. Meillä on lämpimälle vedelle thermos versio ja sitten juomavedelle tavallinen Sigg. Paluuta siihen aikaan ei tule että meillä käytettäisiin muovipulloja.

Vaikka pihatöissä on välillä kiva käydä, on sieltä vielä kivempi päästä kotiin ja kaatua sohvalle. Huomaan että olen konttorirotta, fyysisen työn parissa vietetyn lauantain jäljiltä oikean lapaluuni ympäristö on aivan jumissa. Toivotaan että käsi vertyy tässä näppäimistöä nakuttaessa vaikka aina ennen se on jumiutunut entistä enemmän.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *