Korona raivosta

Eilen oli aivan järkyttävän paska päivä ja sen kruunasi se että mieheni joutui järjettömän korona raivon kohteeksi. Jos eilisestä kuitenkin on aivan pakko löytää jotain hyvää, on se ehdottomasti se että eilinen on jäänyt jo taakse ja suunta voi olla vain ylöspäin.

Mitä tapahtui

Mieheni meni eilen illalla kauppaan ostamaan inkivääriä, sitruunoita, margariinia ja rahkaa. Pahaa arvaamaton mieheni viritti maskia naamallensa, joka kuitenkin hajosi. Mies oli tunkenut maskin roskiin ja kun toista maskia ei mukana ollut painui mies markettiin. Marketissa oli miehelleni tullut raivoamaan noin 80-vuotias naishenkilö. Raivon aiheena oli se että miehelläni ei ollut maskia. Mies oli kertonut rouvalle että hänellä ei ole maskia. Rouva oli ruvennut seuraamaan miestäni ja hokenut käytä maskia tai et ole oikeutettu sairaanhoitoon kun sairastut koronaa ja tätä oli ihan koko ajan hokenut kassalle saakka. Miehen aloitettua latomaan ostoksiaan hihnalle oli rouva todennut että sun ostoksista mikään ei ole pakollinen ja yritti täräyttää miestäni turpaan. Rouvan käsi ohitti mieheni kasvot noin sentinpäästä niistä. Tämän jälkeen rouva oli painellut jonnekin markettiin ehkä etsimään seuraavaa maskitonta piru parkaa.

Ihmettelimme että tuollaisia tilanteita varten ei liikkeissä ole vartioita. Toiseksi ihmettelimme että mistä moinen ihminen oli markettiin tiensä löytänyt, olemme ajatelleet että ihmiset vain trollaa kun keskustelupalstoilla vaativat että maskittomat pitäisi hakata mutta ilmeisesti osa on ihan tosissaan.

Lopuksi

On selvää että miehelläni olisi ollut hyvä olla se maski. Ymmärrämme että iäkkäällä rouvalla saattaa olla muistisairaus joka on muuttanut persoonaa ja tämä ei vaan tiennyt mitä teki. Tai että korona häntä ahdistaa. On silti käsittämätöntä että joku rupeaa arvioimaan ostosten tarpeellisuutta. (Joo joo myönnetään ei ne nyt ihan välttämättömiä ollutkaan). Puhumattakaan siitä että maskittomuuden takia yritetään lyödä. Ehdotin miehelleni että olisi sanonut lyönti yrityksen jälkeen että muista turvaväli. Mieheni oli sitä mieltä että tuon lauseen jälkeen rouva olisi tullut viimeistään päälle kuin pahainenkin pantteri. Onko maskittoman ihmisen pahoinpiteleminen sitten sen arvoista että siitä saa mahdollisesti pahoinpitely syytteen lieventävä asian haara kun ei tule olemaan se että uhrilla ei ollut maskia.

Onko muut joutunut kohtaamaan vastaavaa korona raivoa vai oliko tämä täysin poikkeuksellista jopa sillä saralla.

Kommentit (2)
  1. Kyllähän tuo sadulta kuulostaa

    1. Mutta ei kuutenkaan ole sitä.
      Nyt tulee näköjään Suomeen videoita melkein jonossa maskittomiin kohdistuvasta raivosta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *