Parhaat karanteeniajan treffivinkit suhteen eri vaiheissa

Korona-aika on haasteellinen, olitpa sitten etsimässä rakkautta ensi kertaa tai pitämässä vanhaa suhdetta yllä. Treffien suhteen jo tavalliset hallituksen suositukset ja rajoitukset tekevät tapaamisesta monimutkaisempaa. Jos joudut karanteeniin, niin vaihtoehdot ovat vielä enemmän vähissä ja deittailun siirtyminen nettiaikaan ja virtuaalimaailmaan on tosi asia, kun päivät pitää täyttää jotenkin. Trendikkäimmät ja mielenkiintoisimmat ideat karanteeniajan treffeille valittiin tämän nettisivun mukaan.

Ideoita virtuaalideittailuun

Virtuaalisen deittailun ykkössovellutusta ei tarvitse nimetä, sillä jos etsit uutta suhdetta, niin siellä ovat niin sanotusti kaikki. Keskisuomalaisen haastattelussa (Virtanen 25.10.2020) sinkku-Sanni totesi kuitenkin, että parisuhteessa olevat ihmiset näyttävät paheksuvan sinkkujen deittailua tässä tilanteessa. Myös sinkkujen käyttäytyminen on muuttunut keveämmäksi, kuten samassa artikkelissa Helsingissä asuva bloggaaja Henriikka Rönkkönen kiteytti. On niin helppo valita muutamalla käden liikkeellä uutta seuraa. Pidempään yhdessäolleilla treffailun luonne riippuu paljon siitä, asuuko pari jo yhdessä vai vielä erillään. Kaukosuhteen ylläpitäminen on siirtynyt kokonaan nettiin, kun matkustamista eri paikkakuntien ja maiden välillä on rajoitettu. Toisaalta tavallinenkin suhde on voinut muuttua etäilyksi koronan tai koronakaranteenin myötä ja jopa samassa kaupungissa asuvat ovat saattaneet siirtyä nettiin tapaamisen riskejä arvioidessaan.

Ekat treffit

Ekat treffit ovat aina tärkeitä tulevaisuutta silmällä pitäen, mutta usein ensitreffeille suositeltu tapaaminen kahvilassa tai ravintolassa on korona-aikana tiukasti säädeltyä ja monella on mielessä koronan tartuttaminen tiedostamatta läheisiin. Netissä virtuaalitreffit ovat turvalliset, mutta kaikki arvioivat toisiaan, joten on parempi käyttää totuudenmukaista valokuvaa. Lisäksi kannattaa antaa hyvä ensivaikutelma, vaikka jaloissa olisi sitten tohvelit älypuhelimen tai läppärin kanssa treffaillessa.  Peiliin kannattaa katsoa ennen kuin avaa tietokoneen tai kännykän, jotta näytät parhaat puolesi. Kaikki tietävät useimpien suomalaisten sinkkujen ensimmäinen osoitteen seuran löytämiseksi, vaikka netistä löytyy muitakin vaihtoehtoja. Jos olet esimerkiksi yli 30- tai 50-vuotias ja asut pääkaupunkiseudulla ja etenkin jos olet etsimässä vakavampaa suhdetta, saattavat erikoistuneet nettisivut olla parempia vaihtoehtoja. Palveluita voi usein kokeilla ilmaiseksi ja joissakin sovellutuksissa voi etsiä ihan vain kavereitakin, jos kotona karanteenissa yksin oleminen ahdistaa.

Naimisissa oleva pariskunta

Jos kyseessä on naimisissa oleva pari ja olette karanteenissa, niin deittailu kotosalla on ainoa vaihtoehto: voitte kuitenkin relata ja ladata akkuja ja teille voi olla tärkeintä ottaa vaan rauhallisesti muun elämän muututtua arvaamattomammaksi. Kaupunkialueilla voitte nauttia rentouttavasta kynttiläillallisesta ja tilata ruuat take-away -palveluita hyödyntäen vähän hienommastakin paikasta. Jos tykkäätte pelaamisesta, niin voitte yhdessä osallistua verkossa johonkin nettipeliin. Valikoimaa on maksuttomilla ja maksullisilla sivustoilla. Striimamispalvelut myös antavat mahdollisuuden todellisuuspakoon huipputeatterin tai –oopperatalon kulttuuriantimien parissa samalla kun nautitte esimerkiksi viinilasillisesta ja pikkusuolaisesta. Tai sitten voitte tunnekeskeisellä parisuhdekurssilla helpottaa karanteeniajan stressiä. Netistä löytyy siihenkin ilmaiset työkalut. Jos teillä on lapsia, niin heille voitte etsiä pelittämistehtäviä netistä tai laittaa heidät katsomaan pitkää elokuvaa, jotta saatte itsellenne rauhallista omaa aikaa.

Etäsuhteet

Jos olette etäsuhteessa, niin netti on jo teille tuttu toimintaympäristö ja videopuhelut sujuvat rutiinilla. Jokapäiväinen – tai ainakin säännöllinen – yhteydenpito on arkipäivää, mutta tunnette varmaan, että olisi kiva käydä erilaisillakin treffeillä. Pizzatreffeillä tilaatte kumpikin omassa päässänne pizzat ja jutustelette mukavista asioista yhdessä. Vai miten olisi romanttisen elokuvan tai komediasarjan jakson striimaaminen läppärillä, jolloin voitte jakaa sen kokoussovellutuksia hyväksi käyttäen, jollei teillä ole molemmilla striimauspalvelimen tilausta? Vai onko seikkailu enemmän lähempänä sydäntänne? Ehkäpä teillä on molemmilla VR-lasit? Silloin voitte antaa avatarienne tavata virtulaalitodellisuudessa ja suunnitella erilaisia aktiviteettejä. Tällaisia palveluita löytyy netistä ja voitte ladata ohjelman läppäreillenne, niin voitte suunnitella treffinne virtuaalimaailmassa. Ja käyttämällä nettiselainta löydätte myös viihdettä aikuisempaan makuun.

 

On lähes käsittämätöntä entiseen verrattuna, miten nykyajan tekniikka luo mahdollisuuksia yhteydenpitoon ja vapaa-ajan viettoon. Ilmaiseksikin tai jo maksettuna saa esimerkiksi Yleisradioveron takaamat striimaamispalvelut, joten joka päivä voi olla treffipäivä hyvän elokuvan parissa. Uuden ihmissuhteen etsiminen ei ole koskaan ollut helpompaa, vaikka kaiken siirtyminen verkkoon ja taustalla oleva koronastressi voi saada kaiken tuntumaan haasteelliselta. Nettiselaimen kautta voi etsiä uusia elämyksiä ja virtuaalivierailuilla voi tutustua yhdessä uusiin maihin ja kaupunkeihin. Ilmaiseksi saa paljon ja maksamalla vielä enemmän, vaikka aina ei voi treffailla samalla tavalla kuin normiaikoina, etenkään jos on karanteenissa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *