Ladataan...
journey

 

Santa Maria del Fiore & Nascita di Venere

-- 

Firenzen keskustassa, Piazza del Duomolla, sijaitseva katedraali Santa Maria del Fiore ja Uffizin taidegalleriassa esillä oleva Botticellin Venuksen syntymä kuuluivat Firenzen loman kohokohtiin.

Kaupunki itsessään on uskomattoman kaunis, mutta myös (uskomattoman) täynnä (amerikkalaisia) turisteja. Sivukujilla ja keskustan ulkopuolella on luonnollisesti väljempää. 

Toscanan pääkaupungin parhainta antia ovat museot (ainakin Uffizi, Galleria dell'Accademia, Galleria D'Arte Moderna ja Museo di Santa Maria Novella), huumaavan kaunis keskusta ja urbaani Santo Spirito -naapurusto. Kuvailisin ko. naapurustoa aikalailla Rooman Monti -naapuruston firenzeläiseksi sisareksi; viehättäviä pikkuputiikkeja, tyylikkäitä kahviloita ja kutsuvia ravintoloita. 

Ladataan...
journey

30 uskomatonta päivää ja Marrakech, Ouarzazate, Merzouga, Essaouira, Meknes, Fez & Tangier.

Seuraavalla kerralla haluaisin suunnata ainakin Sidi Ifniin, Casablancaan, Rabatiin, El Jadidaan, Saidiaan ja Chefchaoueniin. 

Ladataan...
journey

1/ Metropolitan Opera

30 Lincoln Center Plaza

Eräs maailman kuuluisimmista oopperataloista on must kohde oopperafaneille, mutta myös loistava paikka mennä kuuntelemaan oopperaa ensimmäistä kertaa. Tänä syksynä Metissä voi nähdä esimerkiksi La Bohèmen, Aidan tai Jenufan. Jälkimmäisen nimiroolissa kuullaan Karita Mattila, enkä minä millään malttaisi odottaa.

2/ Cafe Mogador

133 Wythe Ave

Marokkolaisvaikutteisen Cafe Mogadorin tarina sai alkunsa East Villagen -kaupunginosassa 1980-luvulla. Williamsburgiin avattu pikkusisko on vähintään yhtä ihana kuin alkuperäinen Cafe Mogador. Tyylikäs sisustus, rento mutta asiantunteva palvelu ja taivaalliset annokset takaavat onnistuneen ruokailuhetken. Lammastagine ansaitee erikoismaininnan. Se on sanoinkuvaamattoman hyvää. 

3/ Pod 39 Rooftop

145 E39th St

Meksilaistyylinen kattoterassibaari keskikaupungin sydämessä. Ihanan rento paikka kivoine näköaloineen.

5/ Comfort Diner

214 E45t St

Comfort Diner on miellyttävä 'all-American' ruokapaikka Midtownissa (ja siellä kivoja ruokapaikkoja ei todellakaan ole liikaa). Aamiaista saa kellon ympäri. Kokeiltu on pannareita, munakkaita ja thanksgiving -ateriaa. Kaikki oikein hyvää. 

6/ Jooneechees

473 Amsterdam Ave

Jooneechees -pikkuputiikki tarjoaa erilaisia pikkutavaroita (kortteja, toimistotarvikkeita, pussukoita, kynttilöitä, mukeja & laseja etc). Valikoima on kerrassaan suloinen ja todella hyvällä maulla kuratoitu. Hankin täältä persoonalliset lahjat lähipiirilleni. 

7/ Laina Jane

416 Amsterdam Ave

Laina Janen alusvaatevalikoima on vertaansa vailla, erityisesti upeita soft bra -rintaliivejä.

8/ Pocket Bar

455 W 48th St

Pocket Bar saattaa hyvinkin olla Manhattanin pienin baari. Söpöin se ainakin on. Tunnelma on todella intiimi, joskus seesteisen rauhallinen, toisinaan taas tuntuu kun olisi pyjamabileissä parhaiden kavereidensa kanssa, vaikkei todellisuudessa tunne baarista ketään muuta kuin oman seuralaisensa. Baarin parasta antia lienee täydellisyyttä hipova 90-lukupainotteinen soittolista.

9/ Pas Mal

99 Franklin St

Pas Mal on mielestäni eräs Brooklynin tyylikkäimmistä kaupoista. Täydellisen kuratoitu valikoima on sekoitus skandiminimalismia ja pariisilaista hienostuneisuutta. Myynnissä mm. Kaiboshin aurinkolaseja, Gannin ja Sessunin vaatteita, Rachel Comeyn asusteita ja Maryam Nassir Zadehin kenkiä. What's not to love siis?

10/ Only Hearts

386 Columbus Ave

Only Hearts on toinen Upper West Sidella sijaitseva kiva alusvaatekauppa. Erityisen ihana aamutakki- ja kimonovalikoima. 

11/ Mill Korean

2895 Broadway

Mill Korean Columbian yliopiston hoodeilla on hyvä lounasvaihtoehto, mutta myös kiva paikka illallistaa. Dduk gouk -riisikakkukeitto on valintani melkein aina, sillä se on taivaallista. Jonkinlainen voimaruokani ehkäpä. Seuralaiseni annoksia olen maistellut sen verran, että uskallan suositella ruokalistalta oikeastaan kaikkea. Mitään pettymyksen aiheuttamaa ei ole tullut vielä vastaan.

Ladataan...
journey

1/ Meren äärellä oli hyvä olla, ihastuttavaa ja onnellista niin Montenegrossa (Kotor, Budva), Kroatiassa (Dubrovnik) ja Kreikassa (Ithakan ja Kefalonian saarilla). Rannalla, laiturilla, meressä, uiskentelemassa, kellumassa, veneen kanssa, yhtä kaikki ihanaa.

2/ Lomagarderobi koostui vain parista vaatekappaleesta. Less is more etc. 

3/ Kun kahdeksan tunnin bussimatka muuttui 15 tuntiseksi, koeteltiin lähinnä istumalihaksia. Hello, lomahermot & zen olotila.

4/ Albanian Tirana oli matkan positiivisin yllätys. Ihanaa ruokaa ja mielenkiintoinen kaupunki (nimenomaan tuossa järjestyksessä).

5/ Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan en pitänyt matkapäiväkirjaa. Kirjoittamisen sijasta keskityin matkakumppaniini ja olemattomuuteen ('vain olemisen' next stage, that is), ja tuloksena oli totaalinen rentoutuminen. Sähköpostin salasana unohtui ja niin pois päin.

6/ Siksi ehkä onkin niin vaikeaa pukea tätä matkaa sanoiksi. Nuo unohtumattomat 18 päivää ovat muistikuvissani hauskoja illallisia ja onnellisia hetkiä rannalla, vauhdikkaita skootteriretkiä ja pitkiä aamiaisia. 

Ladataan...

Pages