Ladataan...
journey

Voltairen* sanoin:

J'ai décidé d'être heureux parce que c'est bon pour la santé.

--

Vapaa käännös:

Olen päättänyt olla onnellinen, koska se on hyväksi terveydelle. 

--

Lemme try to stay as happy as I can be. 

<3 Yours truly

--

*Ei ole täyttä varmuutta, onko lausahdus Voltairen suusta. Anyways! Feikki-Voltairen sanoin sitten.

Ladataan...

Ladataan...
journey

SOME OF MY FAVOURITE PLACES IN NEW YORK

Westsider Rare and Used Books

2246 Brodway

Ihana vanhojen kirjojen kauppa Upper West Sidella. 

The Metropolitan Museum of Art

1000 5th Ave

Met lienee melkein terapeuttinen kokemus. Miten hyvältä tuntuukaan nähdä koko ihmiskunnan historia (omat ongelmat pienenevät, miltei kokonaan katoavat). Eritoten Ilja Repinin Vsevolod Milkailovich Garshin -teos galleria 827:ssa. 

Metropolitan Opera

30 Lincoln Center Plaza

Lempipaikkani koko kaupungissa. Ei ole oopperan voittanutta. 

Bethesda Terrace and Fountain

72 Terrace Dr

Keskuspuiston helmi. (Ja jep, täällä Blair ja Chuck menivät naimisiin myös.)

Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir

Lammen ympäri on ihana kävellä tai juosta. 

The High Line

Toinen suosikkini sunnuntaikävelylle on the High Line, joka on vanhan rautatien päälle rakennettu puisto. Reitti on yli 20 korttelia pitkä, Meatpacking Districtiltä päättyen W34-kadulle. 

Greene St

Greene St -katu SoHossa on täydellinen rautarakennuksien bongailuun. 

Greenpoint

Brooklyn

Naapurustoni mun <33. Olen luonnollisesti puolueellinen, sillä valitsin Greenpointin naapurustokseni Upper West Siden jälkeen. Greenpoint on vanha puolalainen naapurusto, jossa on vielä särmää, mutta myös paljon kahviloita, rafloja ja pikkuputiikkeja. 60% hipsters, 40% Polish sanoisin.

Motorino Pizza

510 Columbus

New Yorkin yksi parhaista pizzerioista (ja jos minulta kysytään, parhain).

Milk & Roses

1110 Manhattan Ave

Rakas kantapaikkani Greenpointissa. Ranskalaistyylinen rafla on täydellinen treffailuun, ystävien kanssa hengailuun ja yksikseen olemiseen. Loistava brunssi.

Maison Premiere

298 Bedford Ave

Loistava oyster happy hour. Ja muutenkin ihana tunnelma. Jos Picasso asuisin New Yorkissa vuonna 2017 hän varmaankin istuisi nurkkapöydässä rakastajattarensa kanssa. 

--

NYC baby I miss ya.

Ladataan...
journey

1/ The Jewish Museum

1109 5th Ave & E92nd St

New Yorkin Juutalainen museo on must. Heidän näyttelynsä ovat todella hyvin tuotettuja. Pierre Chareau -näyttely viime syksynä ja talvena oli kerrassaan ensiluokkainen, samoin nyt pyörivä the Arcades: Contemporary Art and Walter Benjamin -näyttely. Tällä hetkellä yläkerrasta löytyy myös Charlemagne Palestinen Bear Mitzvah in Meshugahland -installaatio. (Olen puolueellinen, sillä olen suuri Palestine-fani ja tämä installaatio...no, se oli kuin oopiumia minulle). 

2/ The Frick Collection

1 E70th St

Taidemuseo esittelee keräilijä Henry Clay Frickin uskomatonta kokoelmaa, joka on esillä Frickin asunnossa Upper East Sidella. 1600-luvun tyyliin rakennettu palatsi on jo itsessään näkemisen arvoinen. Kannattaa ottaa ilmainen ääniopas, joka on hyvin tehty ja mielenkiintoinen.

3/ Neue Galerie

1048 5th Ave

Saksa- ja itävaltalaiseen taiteeseen keskittynyt museo Upper East Sidella. Must Gustav Klimt -faneille. Hyviä vaihtuvia näyttelyitä. Esimerkiksi Aleksei Jawlenski -näyttely tänä keväänä oli ensiluokkainen. 

4/ Glasserie

95 Commercial St

Glasserie on keskittynyt välimerelliseen keittiöön ja boy oh boy ruoka siellä on herkullista. Hintalaatusuhteeltaan erinomainen ravintola (ja näitä keskihintaisia helmiä Nykissä ei ole liikaa). Ravintolan miljöö on kaunis, palvelu loistavaa ja ruoka todella hyvää. Toisekseen, Glasserie sopii niin romanttiseen illanviettoon kuin myös ystävien kanssa kokoontumiselle.

5/ Anella

222 Franklin St

Amerikkalainen Anella tarjoaa erinomaista brunssia, lounasta ja illallista. Tunnelmaltaan suloinen, rento ja kotoisa. Ruoka on herkullista ja palvelu ystävällisen välitöntä. Mun kantapaikka. Ah nyt tuli ikävä <333.

6/ Sauvage

905 Lorimer St

Sauvage on kaunis art deco -paikka. Erinomaista safkaa ja tosi hyviä drinkkejä. Kätevä sijainti Greenpointin ja Williamsburgin välillä.

7/ La Lanterna di Vittorio

129 Macdougal St

Tämä pizzeria on yksi Manhattanin helmistä. Hintalaatusuhde tosi hyvä. Ja paikkana niin söpö. Täydellinen treffailuun. Ja ihana salajazzbaari alakerrassa.

8/ Allswell

124 Bedford Ave

Williamsburgissa sijaitsevan Southern -tyylisen mestan hampurilaiset ovat to die. Letkeä ja rento paikka. Ainoa miinus aavistuksen pienet annokset. Mutta, as said, kaikki on taivaallista. 

9/ Ramona

113 Franklin St

Yksi Greenpointin (ja oikeastaan, varmaan koko Brooklynin) parhaimpia cocktailbaareja. Itse asiassa, paikka on niin suosittu, että jopa manhattanilaiset matkustavat periferiaan nautiskellakseen Ramonan drinkkejä, jotka ovat todella hyviä.

10/ Berlin

25 Avenue A

East Villagessa sijaitseva kellaribaari, jossa pikkuruinen tanssilattia. Täydet pisteet musiikista (the Cure! The Kills! Pulp!).

--

Some great places in NYC.

Ladataan...
journey

Tsekkiläisen valokuvaaja Dita Pepen Self Portraits with Men -sarja ei lakkaa puhuttelemasta minua.

Kuka olisin voinut olla? Entä jos elämäni olisikin täysin erilaista?

Pepe on kuvitellut itselleen ison kirjon erilaisia elämiä ko. sarjassaan, ja teokset ovat upeaa katsottavaa. 

--

"What would it be like if I had been born somewhere else, in a different way, to other parents? What would I be like today, what would be my life like, and who would I live with?"

--

See more

Ladataan...
journey

Williamsburgilaiset kattoterassit ovat nyt toistaiseksi edesmennyttä aikaa. 

(Mikäli suunta kuitenkin olisi NYC, menisin näille: Wythe Hotel, Output, Berry Park & Northern Territory - kaikki akselilla Williamsburg-Greenpoint.)

Post New York on tähän mennessä koostunut hauskasta Levi-viikosta. Rinteessä oli lystiä, mutta vielä hauskempaa oli hiihtää.

En oikein osaa sanoa miltä tuntuu. Aika hiljaistahan on ollut, mutta juuri sitä olen kaivannut. Ja suomalaisia karkkeja. 

Edessä on jonkinlainen loma, tai loman tapainen, jossain. Se koostunee museoista, ystävistä ja viinistä. EUROOPASTA. On ollut ikävä!

Ja sitten...kesä Suomessa. 

--

Only great plans head.

But my darling NYC, I shall miss you.

Ladataan...

Pages