Ladataan...
journey

Sinne män'! Hei hei, heinäkuu.

Oli ihanaa. Mökkejä, mansikoita, oopperaa, lisää mansikoita, saunomista ja lukemista. Yhdet kesäjuhlat ja parit torikahvit. En muuttaisi mitään*.

Parhaimpia kesäasioita olivat oopperat ja konsertit. Erityisesti Jevgeni Onegin ja Beethovenin Missa solemnis Olavinlinnassa Savonlinnan Oopperajuhlilla. Sekä tietysti mansikat. Söin niitä paljon ja syön vielä niin kauan kuin suinkin kykenen. Ei ole mansikoiden tai oopperan voittanutta. 

Toiseksi parhaita kenties Matti Klingen päiväkirjat. En vain yksinkertaisesti saa niistä tarpeekseni. Ei ole kesää ilman Klingen päiväkirjoja. 

Kolmanneksi haluaisin vain todeta, kuinka ihanaa oli viettää epäsuorituskesää. Tiedättehän, kun yleensä tuppaa käymään niin, että kesälle kokoaa suuret paineet ja tekee erilaisia listoja. Pakko mennä sinne ja tehdä tuota jne. No, silmäilin listaani silloin tällöin ja ajattelin, että ihan kivoja juttuja, mutta fiiliksellä mennään.

Ja fiiliksellä on menty ja on ollut erinomaisen lystikästä sekä vallattoman rentoa. Tällaisia kesiä lisää.

Nyt tuumailen, että onko kesä jo kohta ohitse. Eurooppalaiset kamuni kun vasta suuntaavat lomilleen ja rannoille. Minä sen sijaan alan jo valmistautumaan syksyyn. Ainakin mielenkiinto on jo suuntautunut erilaisiin syksyasioihin: kashmereneuleisiin, kumppareihin, uusiin kyniin ja vihkoihin.

*Ei, en edes säätä. 

Ladataan...

Ladataan...
journey

Kesäelo maalla jatkuu. Kullervo Olavinlinnassa tarjosi pienen tauon maaseutuaktiviteeteista. Niistä oleellisimmat lienevät mansikoiden, kylmäsavulohen ja kirsikoiden syönti. Sekä tietysti saunominen ja nyt myös uiminen (kyllä! uiminen!). 

Maalaan ja luen. Nukun. Syön. Retkeilen ja kävelen. Niin yksinkertaisista asioita on tämä heinäkuu tehty ja olkoonkin niin.

--

Simple summer pleasures: strawberries, painting, reading and sauna. Lots of sauna.

Ladataan...

Ladataan...
journey

Mielessä juuri nyt erilaiset kesäasiat:

Savustettu lohi, Savonlinnan oopperajuhlat (eritoten Bolshoi-teatterin edessä häämöttävä vierailu - en malta odottaa), saunominen, järvi, ajatus uimisesta (valitettavasti tässä asiassa ollaan vielä ajatuksen tasolla - mielestäni vesi on vielä todella kylmää), mansikat, auringonlaskut, torikahvit, kirjastoauto, Puruvesi ja pehmikset - eritoten Lippakioskilla nautitut. 

Mökillä on kivaa. Luonto kauniin vihreä. Kaikenlaisessa tekemisessä tuntuu olevan ihan erilainen draivi. Päivät ovat hitaita. Luen paljon ja minimoin puhelimen käytön (best decision ever). Raparperin kypsymistä odotellessa...

*Olen viettänyt lapsuuteni veneessä, eri puolilla Saimaata, saaressa. Tämä mökkielämä on suht uusi juttu ja so far so good. Tosin ei ole vene-elon voittanutta. Mutten valita!

Ladataan...

Ladataan...
journey

 

 

Inspiraatiosta puheen ollen, googlaan taas miltei pakkomielteisesti Lee Radziwillia, Jacqueline Kennedy Onassiksen nuorempaa sisarta. Oi eleganssia ja kauneutta.

Mielessä on myös Dolce & Gabbanan Spring 2016RTW -mallisto ja hauskat pyöreät koristeelliset aurinkolasit ja huivi -yhdistelmä. Dramaattiset mustat asukokonaisuudet Christian Lacroix Couture Fall 2009 -mallistosta ovat mieleeni myös. Ehdottomasti oopperaan sitten myöhemmin tänä kesänä. Mieleni tekisi myös mustaa verkkopäähinettä, sellaista, jossa verkko nimenomaan ylettyy kasvoille. Kenties se on liikaa juuri nyt, ehkä 10 vuoden kuluttua sitten. 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
journey

Tänä kesänä inspiroivat Jaakko Heikkilän valokuvat Venetsiasta.

Kenties muistatte Kansallismuseon Veden kätkemiä huoneita -näyttelyn viime keväältä ja kesältä.

Viime viikkoina olen palannut Heikkilän kuviin suljetuista palatseista. On niin suurenmoista kauneutta. Ja tiettyä melankoliaa. Ennen kaikkea tunne, että tässä on nyt jotakin joka niin kaukana omasta elämästäni, mutta tapahtuu tässä hetkessä, rinnakkaisesti. 

 

Kuinka Heikkilän ikuistamat hetket kääntyvät sitten omaan elämääni? 

Värikkäin huivein, turbaanein ja koruin. Olen muistuttanut itseäni kauniiden ja rakkaiden perintökorujen olemassaolosta sekä pyrkinyt pukeutumaan pitkiin ja liehuviin vaatekappaleisiin. Ibiza boho chic meets Venetian elegance, tai jotenkin niin.

Ennen kaikkea olen pyhittänyt kesän taiteelle. Se on Savonlinnan kaltaisessa kulttuurikaupungissa helppoa. Olen minimoinut puhelimella viettämäni ajan ja keskityn lukemiseen. Katselen vanhempieni luona olevaa taidetta aavistuksen pidempään kuin aikaisemmin ja kiinnitän huomiota astia- ja kukkavalintoihin. Juuri nyt vieressäni on Peggy Guggenheimin muistelmat. My god! What a woman! What a life!

--

Ensimmäinen kuva: N.H. Marino Zorzi palatsissaan, 2009.

Toinen kuva: Vesi, 2010.

Kolmas kuva: Palatsi Grimani, 2009.