10 asiaa, jotka Habitare opetti

habitare.jpg

habitare9.jpg

habitare3.jpg

habitare4.jpg

habitare6.jpg

habitare5.jpg

habitare8.jpg

habitare7.jpg

habitare2.jpg

Olihan sinne Habitareen taas mentävä, etenkin kun voitin Riikkiksen arvonnasta liput näille vuoden isoimmille sisustusmessuille. Opin siellä sisustuksesta, itsestäni ja vauvastani vaikka mitä.

1. Näytän kärttyiseltä kantturalta ottaessani valokuvia (ks. ensimmäinen kuva).

2. Nyt on trendikästä syödä ruokansa kulhosta. Ainoa vain, että miten ”poke bowl” niin kuin olisi tarkoitus ääntää? Pouk bool? Poké bool? ”Mää ottasin nyt tommosen kulhon.”

3. Mää ottasin nyt myös: nahkasohvan, viherkasviseinän, rimpsuryijyn seinälle, punottuja koreja ja tummanvihreän seinän (onhan se myös Vuoden väri). Sitten asustelisin trendikkäästi ja elämäni olisi parempaa.

4. Mää en ottais: eläinten päitä mun lapson huoneen seinälle. Vaikka hän varmasti joutuu kantamaan elämässään valkoisen miehen taakkaa, niin en halua, että kolonialismia alleviivataan ihan noin isolla pensselillä.

5. On mahtavaa käydä itseään fiksumpien ihmisten kanssa paikoissa, koska sitten kaikesta saa enemmän irti. Ystäväni Heini (tuo vasemmanpuoleinen mimmi) on graafikko, tekstiilisuunnittelija ja uskomaton trendinenä kaikessa, mitä tulee sisustukseen. Mää ottasin hänen taitonsa kanssa.

6. 1960-luku tulee muotiin. Esimerkiksi betoni on jo muodikas! Siitä tulee muuten nyt lokakuussa näyttely Arkkitehtuuri-museoon. Kerron sitten, oliko mistään kotoisin (siis 1960-luku).

7. Tykkään katella vauvoja. Noin torstaiaamuna tuolla Messukeskuksessa oli vain vauvoja, vauvoja ja vauvoja. Vauvat ovat myös loistava sisustuselementti, kuten jo mainitsinkin. Yksi mun kaveri mietti, että hän adoptoisi kiinalaisen vauvan, kun se sopisi hänen Marimekko-sisustukseensa niin kivasti. Ymmärrän häntä.

8. Mun vauva on aina tyytyväinen, kun se pääsee katselemaan jonkun muun naamaa kuin mun. Siinä mielessä tuommoiset messut on aika hyvä. Siellä oli aika monta naamaa katseltavana. Toivottavasti vauva ei halua niitä naamoja sisustuselementikseen huoneeseensa (ks. kohta neljä).

9. Kun mä alan pikkuhiljaa sisustaa vauvalleni lastenhuonetta, sitä ei tehdä teeman mukaisesti. Ei edes sirkusteemalla. Koska mä en halua, että mun vauvasta tulee Pelle Hermanni (vaikka sen toinen nimi onkin Hermanni, kotiseuturakkautta nääs).

10. Tänä vuonna Habitare oli freesimpi kuin moniin vuosiin. Tuntuu, että sisustuksessa, suomalaisessa muotoilussa ja designissä on ihan uusi draivi päällä. Tämä lämmittää mun mieltäin!

 

Habitare Messukeskuksessa 7. – 11.9.

 

Minkä sisustustrendin sää ottasit? 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *