11 ristiriitaa äitiydessä

Juliaihminen

Miltei vuosi äitin on opettanut, että ajatukset vauvaa tai omaa toimintaa kohtaan voivat vaihdella noin kolmen sekunnin aikana laidasta laitaan. Esimerkiksi näin:

1. Voisin tehdä ihan mitä tahansa lapseni puolesta. Luopua raajasta tai kuolla. Mutta nyt en kyllä laula enää yhtään kertaa iltalaulua.

2. Mikään ei ole niin ihana näky kuin nukkuva lapsi. Paitsi Game of Thrones läppäriltä, vanukas toisessa kädessä ja bisse toisessa. 

3. Haluan tarjota lapselleni parhaan mahdollisen lapsuuden. Siksi lapsi täytyy laittaa aina ykkössijalle. Toisaalta, haluan tarjota itselleni parhaan mahdollisen aikuisuuden. Siksi ykkössijan voi jakaa.

4. Aika menee ihan liian nopeasti, juurihan tuo lapsi vasta syntyi ja nyt se on melkein vuoden! Voisko aika vain pysähtyä?! Toisaalta toivoisin, että kello tulisi pian kahdeksan niin, että tuo vauva menisi nukkumaan.

5. Toi kasvaa ja kehittyy ihan liian nopeasti, kamalaa! Joskin kyllä tätä "läträän sormillani puuroa ympäri naamaa" -vaihetta on kestänyt nyt ihan tarpeeksi pitkään.

6. Että kun lapsi nukahtaisi päiväunille. Mutta miksei se ole jo herännyt päiväuniltaan?! Miten se nyt näin kauan nukkuu?!!!

7. Hysteeriset äidit ovat rasittavia. Mutta googlasin silti taas, onko rahapuu myrkyllinen.

8. (Kun vauva ei vielä liikkunut:) Millainen äiti antaa lapsensa kierähtää sängyltä?! (Kun vauva alkoi liikkua:) Ups. Ja ups. Ja vielä yksi ups.

 

Loput ristiriidat voitte tsekata mun eeppiseltä videoltani!

 

 

Millaisia ristiriitoja te olette huomanneet itsessänne? (Ei tarvitse liittyä äitiyteen!)

 

Aikaisemmat videoavautumiset:

Kauppojen kassat, lopettakaa niiden pienten muovipussien tyrkyttäminen

Taas vauvaa syrjitään!

Olisit sanonut, että näytän kasoisleukaiselta mursulta - opas bloggaajan valokuvaamiseen

10 syytä hankkia vauva

 

 

Kommentit

Sanna-Leena
Ensitanssi

"Miksei se potki, APUA se on varmaan kuollu! Haloooo lapsi, LIIKU! (Mahanheiluttelua)" päivisin vs. "Mitä nää siellä teutaroit, nyt on yö! Paikka! NUKU!" öisin. Varhain on vitsa väännettävä jne. Ihanaa matkaa!

Jenny (Ei varmistettu)

Ääh, mun täytyy olla inhottava ja sanoa etten yhtään tykkää videopostauksista (missään blogissa). Koska luen blogeja yleensä työmatkalla julkisissa, missä ei voi laittaa ääniä päälle ja harvoin kannan mukana kuulokkeita. Jää siis katsomatta. Ellet laita tekstityksiä ;)

Tällä hetkellä

Kuulostaapa hyvin, hyvin tutulta! Samoja fiiliksiä ollut täälläkin. Ja sitten, kun mukelo kasvaa, ristiriitaisiin olotiloihin tulee vielä uusia lisäkerroksia ja kuorrutuksia päälle.

T. 7- ja 4 -vuotiaiden lapsosten äiti

Tsemppiä!

Juliaihminen
Juliaihminen

Mä niin voin uskoa tämän! Kiitos! :)

Fani (Ei varmistettu)

Hei, oli nyt pakko tulla tänne kommentoimaan ja levittämään rakkautta laiskuudesta huolimatta, kun tää sun postaus ja kohta 3 on suurinta viisautta koko viisivuotisen odotus- ja äitiyshistoriani aikana. Siteeraan tota "haluan tarjota lapselleni parhaan mahdollisen lapsuuden mutta itselleni parhaan mahdollisen aikuisuuden"-kohtaa about joka päivä miehelleni, koska siinä nyt vain tiivistyy suunnilleen kaikki vanhemmuudesta. Kiitos Juliaihminen, että kirjoitat hauskasti ja fiksusti ja usein! Olet paras.

Juliaihminen
Juliaihminen

Että miten mielettömän ihanasti sanottu! Kiitos! <3 

Mä olen taas lähiaikoina jauhanut tästä aiheesta niin paljon äitiystävien kanssa. Keskustelu on tiivistynyt sanoihin: "Hiljennä se Sirpa Selänteen ääni päästäsi ja kuuntele järkipuhetta!" :)

Kommentoi