2 x raskausviinisuositus, s’il vous plaît

viini vastaan vesi 1.jpg

 

Jos mun pitäisi listata elämäni onnellisimpia hetkiä, niin veikkaan, että aika monissa niissä mulla on ollut viinilasi kädesssä. Olen myös ihminen, joka joutui yläasteella rehtorin kansliaan puhutteluun tehtyään oppilaskunnan hallitukseen vaalikamppanjamainoksia, jossa luvattiin ”juhlat, joissa viini virtaa, naiset laulaa ja banjot soi!”

Suomessa on vähän tabu puhua siitä, miten mukavalta nousuhiprakka tuntuu, parempi on keskittyä siihen, että tippa tappaa ja ämpäriin hukkuu. Mutta tällaiselle tyypille, joka ei vedä sitä koko ämpäriä, alkoholi on oikein kiva kaveri. Pikku humpsussa olo on innostunut ja rakastava, kaikki tuntuu kevyeltä ja valoisalta, tekee mieli puhua kaikki maailman jutut läpi ystävien (ah niin ihanien ystävien!) tai perheen (maailman parhaan perheen!) kanssa.

Siksi tämä jo yli puoli vuotta kestänyt viinittömyys on ollut rankkaa, niin rankkaa.

Antaa kuvien puhua puolestaan.

Yllä:

Kesä 2014: Olin häämatkalla Pohjois-Espanjassa ja tissuttelin menemään mitä onnellisimpana naisena koko kymmenen päivän loman. Etenkin baskilainen txakoli teki elämästäni juhlan. 

vs.

Kesä 2015: Olin tänä kesänä Kreikassa kuivin suin. Ei voi puhua kulttuurimatkasta, kun ei pystynyt tutustumaan kreikkalaiseen viinikulttuuriin. Ilmeessä näkyy pientä haikeutta!

viini vs vesi2.jpg

Kesä 2014: Join skumppaa mitä hehkeimpänä neitokaisena Helsingin kattojen yllä (tämä oli ehkä elämäni paras ilta, kyseessä siis mun polttarit!).

vs.

Kesä 2015: Iho, hiukset ja ilmekin voi melko kalmasesti, kuten kuvasta huomaa. Jotenkin vanhentuneenkin oloinen olen tuossa. Ei ei ei. Mitä alkoholiton drinkki tekeekään naiselle!

viini vs vesi3.jpg

Kesä 2014: Siemailen San Sebastianin katubaareissa viiniä ja mutustelen pintxoseja kuin Kulttuurikodin kaunein kasvatti. 

vs.

Kesä 2015: Vähän on väkinäinen tuo hymy kasvoillani, kun joudun pikniköimään Tokoinrannassa ilman pienintäkään humaloitumisen astetta.

 

No mutta, koska tapanani on valittaa paljon mutta keksiä lopuksi ratkaisuehdotus, haluan kertoa teille tekemistäni löydöistä, jotka pelastavat mun jouluni. Alkoholittomat viinit, jotka maistuvat oikeasti hyviltä!

 

Testasin Republicin pressissä tällaista uutta alkoholitonta punkkua, Jacob’s Creek UnVINED Shirazia. Hinta on 7 euroa ja maku on oikein passeli: keskitäyteläinen makean hedelmäinen ja kevyen paahteinen. 

Pari viikkoa sitten siemailin mökillä myös tätä alkoholitonta Alkon Blossaa. Siitä tuli ihan aito joulumieli (tiedättehän  sen joulumielen, joka syntyy pienestä tujauksesta viinaa – no se!). Tuoksui oikealta!

Tiedän, että periaatteessa sitä voisi juoda vaikka puoli lasia normi-viiniäkin. Mutta se tuntuisi vielä ankeammalta (plus raivohullu skitsoilija sisälläni ei halua ottaa mitään riskejä), joten olen nyt pidättäytynyt kaikista alkoholin iloista tämän ajan. Ja tiedän myös, että nämä alkoholittomat tuotteet eivät voi koskaan täysin korvata alkoholillisia. Se hubba-bubba-fiilis jää puuttumaan.

 

 

 

viinit.jpg

 

 

Lopuksi vielä kysäisen teiltä suosituksia (koska tätä alkoholittomuutta vain jatkuu ja jatkuu, kun sitten tulee kaikki imetyssäädötkin, ja oon myös käsittänyt, että sen beben kanssa ei muutenkaan ole soveliasta hengailla Huttus-tötsä toisessa kädessä ja vauva toisessa):

Mitä hyviä alkoholittomia juotavia olette juoneet?

 

 

Kommentit (7)
 1. Imettävä lääkäri
  13.11.2015, 18:23

  Niin, ihanista nousuhumaloista ei imetysaikanakaan oikein pääse nauttimaan, mutta onneksi sentään imetysaikana voi huoletta ja turvallisesti nauttia alkoholia, kunhan tekee sen järkevästi. Itse huomasin raskausaikana että monilla on se käsitys ettei imettäjä saisi laisinkaan nauttia alkoholia. Myös neuvolassa näköjään suositellaan nollatoleranssia mutta oikeasti ongelma ei ole äidinmaitoon erittyvä alkoholi vaan vauvan käsittely alkoholin vaikutuksen alaisena. Aivan huoletta voi siis nauttia vaikka lasillisen viiniä ja sen jälkeen imettää. Toki jos enemmän aikoo juoda on syytä sopia että vauvaa hoitaa joku muu, mutta siis imetyksen kannalta se ei ole ongelma. Jotkut yhä pumpannevat ”pahaa maitoa” pois juomisen jälkeen ja heittävät sen pois, mutta lääketieteellisiä perusteita tälle ei siis ole.

  Tämä siis lohdutuksena, alkoholittomuutta ei siis tarvitse jatkaa synnytyksen jälkeen 🙂

  1. Munkin mielestä olisi hyvä, että esim. just neuvoloissa kerrottaisiin äideille se, että ei ole mitään mystistä ”pahaa maitoa” saunakaljan jälkeen vaan kyseessä on just vauvan käsittelyyn liittyvä turvallisuusnäkökulma, joka siis isienkin täytyisi huomioida ihan yhtä lailla. 

    

  2. Ah, musiikkia korvilleni (tai öö, mites tää sanonta menee, jos lukee tekstiä? taideteos silmilleni?)

   Näin mäkin olen tämän vähän käsittänyt, ja kiva saada varmistusta asiaan.

 2. Mun mielestä Becks on paras alkoholiton olut, siidereistä taas Stowford Press (siinä tosin on 0.5 % alkoholia), sit Prismoissa myydään sellaisia pieniä alkoholittomia kuoharipulloja, en nyt millään muista enkä löydä sitä nimeä, mutta hyvää on. 

  1. Tuota Prisman alkoholitonta kuoharia pitää ehdottomasti kokeilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *