29 x tätä ette tienneet minusta

Juliaihminen

Aina kun joku kirjoittaa blogiinsa sellaisen omituiset faktat minusta -haasteen, käyn lukemassa ne. Ne ovat vähän kuin Demi-lehden Salainen palvelu, eli on paitsi hauska kuulla muiden paljastuksia myös tsekata, että onko mullakin tommosia outoja tapoja.

Niinpä päätin, että teenpäs nyt itsekin sellaisen postauksen. Näitä juttuja en ole tainnut kertoa teille täällä blogissa. Ne eivät kyllä ole mitään salaisuuksia, eivät vain ole tullut puheeksi.

 

1. Vihaan yli kaiken sitä, jos joku keskeyttää mut silloin, kun olen kuuntelemassa räppiä mun pestessä vessaa tai imuroidessa. Kuulokkeiden päästä pois ottaminen ja irtaantuminen badass räppitunnelmasta saa mut raivoihini.

2. Tulen perheestä, jossa on yhteensä kahdeksan lasta, mutta neljällä pienimmistä on eri äiti. En kuitenkaan kutsu heitä sisaruspuoliksi, koska se on niin omituinen sana. Eivät ne ole mitään puolikkaita minulle. Tähän pitäisi keksiä joku kivampi termi, ehdotuksia otetaan vastaan! 

3. Mun lapsen kolmas nimi on Hermanni, koska mä asun Hermannissa. Me haluttiin juurruttaa Alppuun vähän kotiseuturakkautta (koska isä haikailee Savoon ja äiti Turkuun). Tarina menee niin, että kun meidän ystävät Maria ja Lauri tulivat Kättärille katsomaan yhden päivän ikäistä bebbeliä, me pyydettiin niitä kummeiksi. Oli ihanaa, kun suostuivat! Tiki antoi heille heti ensimmäisen kummitehtävän: keksikää meidän lapselle nimi. (Kutsuttiin sitä pojaksi ja pikkuiseksi ensimmäiset kaksi viikkoa, kun ei vain millään osattu päättää nimestä.) Lauri laittoi illalla tekstarin: "Hermanni!" (Ne asuvat Herulissa meidän naapurissa.) Aluksi mä olin vähän että joo ei (Pelle Hermanni), mutta sitten alettiin makustella sitä ja päädyttiin ratkaisuun, että siitä tulee sen kolmas nimi.

4. Kun olin lapsi, mä ja mun ystävät leikittiin sellaisella isolla halolla, jota me kutsuttiin nimellä Kiikka. Me roudattiin sitä halkoa monta kuukautta joka paikkaan.

5. Mun pääaine yliopistossa oli viestintä ja sivuaineet suomen kieli, taloustiede, valtio-oppi, kulttuurihistoria ja poikaystävän metsästäminen.

6. Taikinan syöminen on musta maailman ihaninta. Jos kuolemantuomio korjaisi minut, viimeisellä aterialla söisin eirlaisia taikinoita (pizzataikina, pullataikina, kakkutaikina you name it), koska ei tarvitsisi pelätä vatsakipua. 

7. Olen asunut lapsena vuoden Berkeleyssä, San Franciscon vieressä.

8. Meidän parveke näyttää siltä kuin täällä asuisi koditon alkoholisti. Tiedän, että on oxymoron, että jossain kodissa asuu koditon, mutta siltä se parveke kuitenkin näyttää.

9. Mun lempiperinne on tällä hetkellä sellainen, että me käydään joka perjantai-iltapäivä Tikin ja Alpun kanssa toivioretkellä Hermannin Lidlissä. Me tehdään aina viikon ostokset neuvostoliittolaisen suunnitelmatalouden kaltaisesti. Tärkeintä on muistaa ostaa kassalta sellaiset vanhan ajan autokarkit. Se on merkki siitä, että viikonloppu on alkanut!

 

Loput 20 faktaa voitte katsoa tältä uskomattomalta videolta, jonka tein mun YouTube-kanavalle kuin oikea nuorisolainen! (Tällä kertaa ei tekstejä, pahoitteluni!)

 

 

Ja käy tilaamassa mun YouTube-kanava, laitan sinne kaikkea muutakin matskua, jota en tunge tänne blogiin.

 

 

Haastan juuri sinut kertomaan 9 faktaa itsestäsi! (Koska niitä nyt vain on aina niin ihana lukea.)

 

Katso myös:

10 syytä hankkia vauva

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei ihana sinä<3 Yks vinkki vaan: yritä kattoo kameran näytön sijaan kameraan, toi on yllättävän häiritsevää;-)

Juliaihminen
Juliaihminen

Erittäin hyvä pointti! Täytyy ehdottomasti laittaa näyttö piiloon ensi kerralla, koska katse hakeutuu pakostakin tohon ruutuun.

Nyt kyllä nolottaa, kun mun pikku narsismi paljastui. Olen vanha oman naaman toljottaja! :D (Fakta nro 30.)

Nekkutyttoe (Ei varmistettu)

Näitä on kyllä hauska lukea :)

1. Rakastan aamiaisruokia yli kaiken. Aina lomalla ja viikonloppuisin harrastan kahden aamiaisen taktiikkaa - syön ekan aamiaisen kun herään itse, ja toisen mieheni kanssa kun se jaksaa nousta.

2. Koen syyllisyyttä siitä, että mulla ei tullut yhtään ikävä 2kk ikäistä vauvaani kun kävin ekaa kertaa sen syntymän jälkeen harrastamassa yksin.

3. Tykkään suihkussa käydessä rapsutella jalkapohjista kuivunutta ihoa pois sormenkynsillä. Mikään hohkakivi tai kuorinta-aine ei tuota samanlaista tyydytystä.

4. Ostan itselleni sikamaisen kalliita suklaita ja pidän ne piilossa mieheltäni, koska en usko että hän osaisi nautiskella niistä yhtä hyvin kuin minä (!!!), joten ne menisivät hänen kohdalla aivan hukkaan.

5. Haaveilen sellaisesta aristokraattisen hienosta, henkäyksen ohuesta yöpaidasta jossa tuntisin oloni nukkuessa ihan kuningattareksi. Todellisuudessa nukun kulahtaneissa imetysliiveissä ja pieruverkkareissa.

6. Mulla ei ole kotonani varmaan yhtään itse ostamaani pyyhettä. Kaikki on saatu lahjaksi samalta ystävältä, joka on tuonut vuosien saatossa mm. Marimekkoa, Luhtaa ja Finlaysonia.

7. Avasin viikonloppuna roseeviinikauden, koska oli niin keväisen kaunis auringonpaiste. Skål!

8. Vihaan (ei-niin-kovin)salaa vegaaneita, henkisesti gluteenittomia ja muita omaa ja muiden elämää ilman syytä hankaloittavia ihmisiä. Järjestä tässä nyt sukujuhlia kun joka toisella on joku keksitty ruokavamma (allergiat on tietenkin asia erikseen).

9. Himoitsen juuri nyt valtavaa, höyryävän kuumaa kahvikupillista, mutta vauvani nukahti syliin enkä raaskisi millään nousta.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihania faktoja! Kalliit sukat for the win!!!!! <3 <3 <3

CougarWoman
CougarWoman

Onneksi vaan 9 faktaa, en ole varma olisinko uskaltanut jatkaa listaa vielä kahdellakymmenellä; tulin jo noistakin snadisti siihen lopputulokseen, etten taida olla ihan terve.

(Ajastin huomisaamuksi, koska olen tosi fakkiutunut mun vakiopostauspäiviin. Eipähän tarvi linkata tänne, koska en tykkää linkata omiin postauksiin (+1).) 

Juliaihminen
Juliaihminen

OMG! Mä niiin odotan sun faktoja. Epäterveet paljastukset kiinnostelee (ja on myös usein lohdullisia!!).

Anu (Ei varmistettu)

Ruotsalaiset käyttävät "puoliperheestään" nimitystä "bonus", eli bonusmamma, bonusdotter, jne. Toimisi hyvin Suomessakin. Erityisen paljon pidän siitä positiivisesta klangista, joka bonus-sanalla on.

Juliaihminen
Juliaihminen

Nerokasta! Bonus on lisää, ei vähemmän. Lasi ei ole puoliksi tyhjä vaan herregyyyyd, saat bonusmehut kaupan päällisenä. Käyttöön.

minna

Joo, peukku bonussisaruksille! Varsinkin, kun omalla kohdalla kyseessä on vanhempien uusien puolisoiden lapset (eli niiden kanssa ei ole mitään biologista sukulaisuussuhdetta) niin bonussisarukset on ihan hyvä määritys.

Ruupe (Ei varmistettu)

Oijoi! Tuo jääkiekkohommeli oli kyllä suoraan ku mun suusta. Toinen ois varmasti larppaus! Just selitin yhelle työkaverille, kuinka ehkä joutuisin lähettämään hypoteettisen lapseni koulukotiin, jos yhyttäisin hänet metsästä kalistelemasta jotain vaahtomuovimiekkoja vakosamettiviitassa. Lisäksi sanoisin, että jos oisit mun bästis, juttelisin sun kans aina ja iäisesti diskursseista!

piia_ (Ei varmistettu)

Yhdyn tähän kommenttiin!
Iso ei jääkiekolle, suuri ja sykkivä sydän kriittiselle diskurssianalyysille, kuten myös lapsen kolmosnimelle. Valinta kertoo erittäin laadukkaasta nimimausta.

Juliaihminen
Juliaihminen

<3 <3 <3 Sielunsisko! <3

Juliaihminen
Juliaihminen

Mun on pakko myöntää synkkä salaisuus menneisyydestä. MÄÄ OON LARPANNUT! En kerran, en kahta, vaan KOLME JUMALAN KERTAA. Mutta se kuuluu menneisyyteen, sitä ei enää tule koskaan tapahtumaan. 

Älkööt isiemme (tai äitiemme) virheet periydy pojillemme. Älkööt vaahtomuovimiekat nouse kohti auringonnousua metsien siimeksessä, älkööt muoviset haltijakorvat pilkistele hiusten seasta pohjoistuule tuiverrellessa mäntyjen seassa. Unohtukoot samettiviitat, jääkööt unholaan mokkanahkaiset minihameet (yhdessä larpissa olin barbaari?!) ja palakoot puusta vuollut kävelysauvat ikuisessa Mordorin tulessa!

 

..this escalated quickly. Pointtini oli: enemmän diskurssianalyysiä, vähemmän friikkeilyä. 

Aahoojii (Ei varmistettu) http://aahoojii.blogspot.fi/?m=1

Kahdeksasta muusta faktasta en tiiä, mutta sää opiskelit about just kaikkia niitä aineita, joita itse haluaisin nyt opiskella (poislukien poikaystävän metsästäminen). ✌

Juliaihminen
Juliaihminen

Suosittelen, ihan superkiinnostavia ja yleissivistäviä aineita! :)

(Vielä kun muistaisi jostain jotain...)

Katriiiina (Ei varmistettu)

Hei tuli mieleen että miten teillä kävi unikoulun kanssa? Tuottiko tulosta? Vauvelien uniasiat kiinnostelee tuon oman beben vuoksi :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Tiekkö, mä unelmoin siitä, että voisin tulla tänne ja kirjoittaa kaikkia äitejä voimaannuttavan postauksen siitä, miten Kyllä! Meilläkin unikoulu tuotti tulosta.

Sen sijaan mua todella hävettää tunnustaa, että nyt menee kyllä ihan todella heikosti. Viikon ajan Alppu nukkui yönsä ilman maitoa, mutta heräili välillä. Tällöin Tiki hoiti ne heräämisen ja Alppunen nukahti nopeasti uudestaan.

Sitten tuli viikonloppu, Alppu sai 1-vuotiasneuvolassa tukun rokotuksia ja se tuli niistä aika kipeäksi. Samaan aikaan Tiki lähti koko viikonlopuksi sen kavereiden polttareihin. Yritin vimmatusti taistella yöimetyksiä vastaan, mutta olin lopulta niin finaalissa, että annoin periksi. Nyt olen vihainen itselleni ja hävettää koko homma. Koska nythän se sitten haluaa öisin maitoa kahta kauheammin. 

No, mä ajattelen, että tämä on väliaikaista. Pian me laitetaan unikoulussa kakkosvaihde päälle ja vedetään se oikeasti kunnialla loppuun niin, että poika nukkuu lopulta eri huoneessa. Sen jälkeen voin kirjoittaa sen voimaannuttavan "mekin onnistuimme" -postauksen. Nyt keskityn häpeämään laiskuuttani :D Toivottavasti tämä ei ollut kauhean lannistava purkaus.

Ja kiitos kysymästä! :)

Katriiiiina (Ei varmistettu)

Harmi ettei unikoulu tuottanut tulosta vielä, mutta ihan totta tuo että väliaikaistahan tuo on. Tsemppiä unikoulun kakkosvaiheeseen ja jaa sitten opit täällä :) ja kiitos mahtavasta blogista, tää on mun lemppari! :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos ja kiitos! <3

Kyllä tästä vielä noustaan!

K_ (Ei varmistettu)

Mun mielestä siinä ei ole mitään hävettävää, että te ette tällä kertaa onnistuneet. Mä itse asiassa kaipaisin aika paljon lisää "epäonnistuneita" unikoulukokemuksia julkisuuteen, koska tällä hetkellä konsensus tuntuu olevan se, että mitäs oot niin tyhmä ettet oo unikouluttanut, kärsi siinä sit. Kaikki lapset ei ole valmiita nukkumaan niin aikaisin kuin toiset ja sen oman lapsen kuunteleminen on arvokasta.

lb (Ei varmistettu)

Haluaisin olla tollanen ihana, vahva, älykäs ja itsevarma nainen ku sä ja tehä häpeilemättä hauskoja videoita youtubeen. Tää video oli mun päivän kohokohta ja en edes pystyny katsomaan tätä heti innostukseltani. Oot huippu!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ei hitto, ihan mielettömän kivasti sanottu! Veit mun naistenpäivän ihan uusiin sfääreihin. Ihanaa naistenpäivää sulle! <3

Kissankieli
Hello Dolly!

Nuorisolainen :D

Kävin listaamassa omani, mutta niiden omituisuusarvo jäänee vähäiseksi.

SC

Meillä mies on vakuuttunut siitä, että (vielä(KIN!!)) syntymättömän esikoisen ei tule koskaan harrastaman jääkiekkoa jos hän pystyy asiaan vaikuttamaan mitenkään. "Koska lätkää pelaavat pojat on niin rasittavia douchebageja". Itse taas ihanan, rakkaan ja huomioonottavaiswn veljeni kiekkoiluharrastusta sivusta seuranneena en ajattele ihan niin mustavalkoisesti ja uskon, että joukkueurheilulla on myös hyviä puolia noin niinkuin sekä sen joukkueen että urheilun kannalta. MUTTA! En halua edes ajatella sitä vaihtoehtoa, että minusta tulisi se sellainen jäähallimutsi jonka kaikki vapaa-aika menee hallilla palellessa/mokkapaloja paistaessa ja kaikki rahat taas lisenssimaksuihin ja varusteisiin. Joten ehkä heitän ylevät "lapsi saa harrastaa mitä vaan"-ajatukset romukoppaan ja yritän kasvattaa lapsosta vanhempiensa kaltaisen musiikkia ja nörtteilyä harrastavan urheilunvieroksujan :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Just näin.

Kyllä se niin on, että lapsi on vanhempansa jatke ja hänen kuuluu parantaa vanhempiensa traumat. Siksi Alppu menee 4-vuotiaana satujumppaan ja hänestä tulee oman elämänsä Billy Elliot.

(Mulla on jäätävät satujumppatrauma, ai helvete, en pysty edes ajattelemaan sitä!)

Kommentoi