33 suositusta Berliinistä (lapsen kanssa tai ohne)

Juliaihminen

Kuten mainitsin, meillä oli helppoa elämää Berliinissä lasten kanssa, kun Mirja on tehnyt siellä hyvää taustatyötä jo muutaman vuoden ajan: näissä mestoissa on kivaa ja helppoa hengailla Berliinissä lapsosten kanssa. Laitan tähän nyt sekaisin sekä niitä mestoja, joissa jo oltiin että sellaisia paikkoja, joita Mirja vielä erikseen suositteli (kaikkialle ei vain ehdi ja seuraavaan kertaan pitää aina jättää jotain).

Ja mitä tulee elämästä nauttimiseen, niin Mirjalla on erittäin hyvä maku (mutta se nyt on selvä homma se).

 

Alueet, joilla kannattaa majoittua

Berliini on siitä mieletön paikka, että siellä tuntuu olevan isoja puistoja ja etenkin leikkipuistoja joka nurkalla. Tässä kuitenkin pari aluetta, jotka ovat tällä hetkellä trendikkäitä ja joissa on eniten elämää.

Neukölln on ehkä kaikkein kivoin ja nousevin juuri nyt.

Kreuzberg on vanha tuttu: hyvät baarit ja kivoja katuja.

Friedrichshainissa me majoituttiin. Se ei ole ehkä ihan noiden kahden edellisen veroinen, mutta siitäkin on hyvät kulkuyhteydet ja kivoja puistoja.

Aamupalalle!

Weinblattista saatiin aivan eeppisen hyvä 8,5 euron turkkilainen aamiainen, jossa oli kaikenmoista tahnaa, leipää ja salaattia. (Tästä kuvia tuossa yllä.)

Bastard Berlin myös ihanaa aamiaista, ja erittäin tyylikäs mesta!

Zimnt und Mehlistä niin ikään mainioa aamupala, joskaan ei ihan yhtä tyylikäs kuin Basrard.

Le Bon ja Roamers Berlin tarjoavat kunnon hipsteriaamupalat.

No58 Speiserei on myös hyvä aamupalapaikka.

Ravintolaan!

Klunker Kranichiin kannattaa suunnata auringonlaskun aikaan. 

Holzmarkt oli ideaali lapsen kanssa. Siellä oli iso hiekkalaatikko terassin vieressä, joten bissen juominen kävi helposti lasta kaitsiessa. Hampurilaiset olivat hyviä. Lisäksi siellä (kuten monessa muussa paikassa) voi ottaa semmosia 2 euron passiautomaattivalokuvia koko perheestä, mikä on mun mielestä semmonen Berliini-must (klisee).

Villa di Wowista saa tosi hyvää pizzaa (Alppukin veteli tyytyväisenä margaritaa).

Industry Standardissa on myös erinomaiset ruuat.

Lokal on uusi hauska tuttavuus Mittessä.

Ban Banista saa hyvää korealaista katuruokaa. Korealainen safka on ollut ilmeisesti viime vuosina iso juttu Berliinissä.

Puistoon!

Berliinissä on paljon ihania puistoja, näissä kahdessa me käytiin, mutta muitakin löytyy. Leikkipuistoja löytyy tosiaan joka nurkalta, ja saksalaisilla on hauskalla tavalla suunniteltuja leikkitelineitä sun muita ilakointilaittehisia.

Hansenheide Volkspark on laaja ihana vihrealue, jossa on muun muassa Aladdin-teemainen leikkipuisto, ilmainen pienerläintarha sekä hauska kioski, josta sai ihania drinkkejä.

Görlitzer Parkissa on myös suoloinen ja ilmainen pieneläintarha. (Ja hyvä kahvila keskellä puistoa!)

Baariin!

Baarit ovat tasaisen kivoja, ja melko samanlaisia, joten niitä ei ehkä tarvitse erikseen suositella. Weserstarssella Neuköllnissä on ehkä kivoimmat. 

Beuster Barista sai uskomattoman hyviä frosé-juomia, eli sellaista hileeksi jäädytettyä roséviiniä. Toimii helteellä!

Celo Privatbar on hieno.

Klubille! (ei lapsosen kanssa)

No, me ei käyty millään klubeilla ja Mirjakin sanoi, että hänen klubivinkit ovat hieman vanhentuneet, mutta:

Sisyphos on kesällä kiva.

About Blankissa on hauskaa.

Muuta (tekemistä, shoppailua jne.)

Markt halle neun on kiva tori, jonne Mirja vie yleensä Berliinin-vieraansa.

Frostista saa herkullista jäätelöä (ja katu on muutenkin kiva).

New Deli Yoga on Mirjan kanta-joogapaikka.

Ivy Berlin on erinomainen, jos haluaa tehdä duunia Berliinissä läppärillään.

Ora on yksi kauneimpia kahviloita Berliinissä. Pannierstassella ja Friedelstrassella on kivoimmat kahvilat.

Jos haluaa shoppailla, kannattaa lähteä Weinmeiserstassen asemalta liikkeelle. 

Lisäksi Hamam Berlin on ihana talvella.

Martin Gropius Baun näyttelyt kannattaa tsekata.

Pieniä hyviä retkikohteita ovat Potsdam, Krumme Lanke, Köpernick ja Plänterwald. 

Nonni, se oli siinä. Kiitos Mirjalle tästä listasta!

 

Suunnitelmissa on mennä tuonne aika pian uudestaan, joten:

Vinkkailkaa mielellään muita hyviä Berliini-tärppejä tai blogipostauksia kaupungista!

 

 

Lue myös:

Ihanat päivät Berliinissä

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA

 

 

Kommentit

Laural
Terkkuja Berliinistä

Kiitos näistä vinkeistä! Kiitos Mirja!

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos Mirja ja kiitos myös sun blogista Laura!

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Berliini on kyllä ihan uskomattoman iso kaupunki, että vaikka mekin oltiin siellä toissa kesänä kuukausi, niin missään noissa paikoissa ei heditty käydä :O. Meidän asunto tosin oli Mittessä, joten vinkit, lemppariravintolat, kahvilasuosikit ja rakkaimmat jutut muodostuivatkin nimenomaan sinne. Reissun tunnelmaan vaikuttaa kyllä ihan älyttömästi se, mihin kaupunginosaan majouttuu - Berliinissä kun ne kaikki ovat niin omanlaisiaan, oman tyylisiään.

Meidän perheen Berliini-postauksia pääsee lukemaan tästä:

http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi/search/label/Berliini

Juliaihminen
Juliaihminen

Toi on niin totta! Oon ollut ehkä viisi kertaa Berloonassa, ja joka kerta on ollut tosi erilainen. Kerran just Mittessä, kerran Kreuzbergissä, kerran jopa kälysessä hostellissa kaukana ringin ulkopuolella. 

Kiitos hyvistä postausvinkeistä! Nyt ne on hyvin ylhäällä seuraavaa reissua varten! :)

ichbinkeinberlineroderdoch (Ei varmistettu)

hallöchen, olipas kiva listaus! itsekin tulin juuri berliinistä ja vaikka samoilla huudeilla pyöri, niin yhtään samaa ravintolaa ei ollut listalla. siellä on kyllä niin paljon kaikkia huippuja paikkoja. yleensä jos ihan varta vasten lähtee johonkin tiettyyn kahvilaan / ravintolaan suunnistamaan, niin matkan varrella ohittaa kymmenen muuta kivan näköistä paikkaa.

mutta semmoinen tuli mieleen, että tästä sai Berliinissä jo käynyt varmasti hyviä uusia vinkkejä, mutta entäs jos kaupunki ei ole entuudestaan tuttu, niin ehkä pieni disclaimer lapsosen kanssa matkaavalle. Tai siis Kreuzberg ja Neukölln, trendikkäät nousevat alueet, niin niissä oli juu jännittävä pöhinä, mutta myös paljon lasinsiruja joka puolella, epämääräistäkin porukkaa ja likaista. Siis sitä Berliinin rappioromantiikkaa. Mutta myös paljon extravahdittavaa jos on lapsonenkin matkassa. Mitten alue Rosenthalerplatzin ympärillä oikein hohti puhtauttaan jopa yöaikaan, se oli kyllä siistiytynyt aika tavalla!

Juliaihminen
Juliaihminen

Toi pitää muuten täysin paikkansa! Erittäin pätevä huomio. Mekin jouduttiin välillä just rajoittamaan lasten leikkimistä, kun just rikkinäistä lasia oli niin paljon.

villeyk (Ei varmistettu)

Tulipa itsekin käytyä tuossa Berliinissä ja paljon hyviä mestoja löytyi! Koska en ole luonnollisesti cool, niin joku näistä on varmaan jotenkin tosi juntti tai vanhentunut vinkki, mutta pistänpä silti!

Flutgraben-kanaalin baarit olivat ainakin minulle uusia tuttavuuksia. Osittain veden päällä roikkuvat pikkubaarit olivat tosi jees! http://www.alamy.com/stock-photo/flutgraben.html

Sammlung Boros -näyttely. Joku miljonääri on kunnostanut 5-kerroksisen natsibunkkerin ja tehnyt siitä taidegallerian, johon keräilee omaa taidekokoelmaansa. Katolle samainen kaveri on rakentanut hulppean penthousen, jossa elelee. Hienoja ja todella häröjä modernin taiteen töitä ja paikkakin on tosi hieno. Vain oppaan kanssa sisään: https://www.sammlung-boros.de/boros-collection.html?L=1

Tietokonepelimuseo, jos sellaiset jutut kiinnostaa. Aika pieni, mutta mielenkiintoinen. Suurinta osaa laitteista pääsee myös pelaamaan. http://www.computerspielemuseum.de/1210_Home.htm

Topography of Terror, jos haluaa ahdistua: http://www.topographie.de/en

Otherland, pieni kirjapuoti lattiasta kattoon täynnä fantasiaa ja scifiä: http://www.otherland-berlin.de/en/

Rauniobaarin, punkluolan ja ulkoilmaelokuvateatterin sekoitus Zukunft am Ostkreuz. Leffanäytöksiä pienellä sisäpihalla ja passeleita keikkoja myös: http://zukunft-ostkreuz.de/

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihan superkivan kuuloisia vinkkejä, kiitos paljon! Pitää taas alkaa suunnitella seuraavaa Berskaa, etenkin tietokonepelimuseo kuulostaa mahtavalta.

Kommentoi