5 kivointa kahvilaa Turussa

Juliaihminen

Minä tyttö antauduin Turussa ollessani lukuisille kahvinautinnoille. Koska vielä on kesää jäljellä (ja ilmeisesti kahvia voi juoda myös syksyisin), kerron teille nyt parhaat vinkit Turun kahvilaskeneen.

Apteekkimuseon kahvila, eli Café Qwensel on mun uusin rakkaus. Turun jokirannassa sijaitseva Apteekkimuseo itsessään on vähän elähtänyt mesta, mutta kuulin juuri, että sitä ollaan uudistamassa pian (jee!). Siisteintä (tai siis friikeintä) museossa on siellä eläneen tytön hiuksistaan tekemät taulut. Kuulemma 1800-luvulla oli muodissa tehdä hiuksista tauluja, ja tällaisen taulun lahjoittaminen toiselle oli henkilökohtainen ele. No sen voin kyllä uskoa. Ainakin itse ottaisin melko henkilökohtaisesti, jos joku toimittaisi kuolleita hiuksiaan mulle.

Okei, takaisin asiaan. Me käytiin Alpun ja siskoni Lotan perheen kanssa Apteekkimuseon takana sijaitsevassa kahvilassa. Terassia ympäröi punaiset puutalot ja amparoi mukulakivikatu (mä tiedän, että amparoi ei ole sana, mutta se jotenkin sopi tähän). Kahvilan norjalaiset munkit räjäytti mun tajunnan (siis leivonnaiset, mitään uskonnollista elämystä ei ollut nyt tarjolla). Vieressä on semmonen lapsille tarkoitettu Apteekkimuseon huone, jossa lapset saivat riekkua.

Siinä vieressä on myös Fortuna-kortteli, jossa on aivan ihana Turun kauppa. Siellä myydään kaikkia Föri-tyynyliinoja, tyylikkäitä julisteita ja Kui Designin vauvanvaatteita.

Café Qwensel osoitteessa Läntinen Rantakatu 13 B

Gaggui on muodostunut Turussa lyhyen elinikänsä aikana klassikoksi. Se on lähellä Rautatieasemaa, ja suosittelenkin, että jos tulee junalla Turkuun, aloittaa Turku-tourinsa sieltä. Paikka on kauniisti sisustettu ja lapsiystävällinen, itse tehdyt kakut ovat tietysti hyviä.

Kun istuskelin täällä ystäväni Marin kanssa pari tuntia, panin merkille, että kaikki sisään tulleet asiakkaat olivat tosi tyylikkäitä. No, turkulaiset yleensä ovat.

Humalistonkatu 15a


Aboa vetuksen museokahvila Aula Café on museokahviloiden aatelia. Paikan brunssilla olen tuntenut sellaista "jazz soi, kulttuuri-ihmiset ne vain ympärillä keskustelevat ja oh elämää!" -tunteita monet kerrat. Myös kesän torstai-iltoina kahvilan sisäpihalla järjestettävä Ydintalvipuutarha on ollut yksi aivan ehdoton suosikki Turussa. Siellä soitetaan epätavanomaista musiikkia ja juodaa viiniä.

Mutta faaak! Katsoin juuri niiden nettisivuilta, että imeisestä Aula lopettaa elokuun lopussa. Tämä on väärin.

Itäinen Rantakatu 4–6 

Turun Kirjakahvila on tärkeä osa Turun kulttuuriskeneä. Siellä järjestetään vaihtoehtoista, epäkaupallista ja kiinnostavaa toimintaa, kuten kirjailijavierasiltoja, leffanäytöksiä, livekeikkoja, kirpputoreja ja lukupiirejä. Siellä myös myydään hyviä teoksia. Kahvilan vegaanista lounasta (5 e!!) kannattaa käydä testaamassa.

Paikka on erityisen lähellä sydäntäni myös siksi, että Turussa opiskellessani olin siellä vapaaehtoisena duunissa. Maanantai-iltaisin aina pari tuntia. (Paikka siis pyörii vapaaehtoistyöllä.) Silloin sieltä sai ottaa lounaalta jääneet ruuat kotiinsa, ja mun pakkasessa oli aina muutama kirjiksen kasviskeittökönttäle odottelemassa. Oli ihanaa hipsutella kahvilassa villasukilla ympäriinsä ja hypistellä kirjoja ja sarjiksia. (Lisäksi aina jännitin, osaanko käyttää niiden vanhaa kassakonetta.)

Vanha Suurtori 3, Brinkkalan sisäpiha
(Eli sama paikka, jossa julistetaan joulurauha.)

Café Artin mainitseminen tuntuu turhalta, koska kaikki sen tietävät ja sitä rakastavat, mutta toisaalta olisi häväistys, jos sitä ei mainitsisi. Etenkin kesäisin, kun kupposen voi kantaa ulos jokirannan tuntumaan, elämä tuntuu täydelliseltä. Joskin myös talvella pittoreskeissä sisätiloissakin kahvittelu on suositeltavaa.

Café Artista ponnistavat Suomen baristakisoissa pärjäävät hahmot, kuten ystäväni Joona, joka keitti pieteetillä täällä kahvia monta vuotta. (Harmi kyllä hän tekee nykyään mitä lie jotain psykologin hommia, hyvä mies meni pilalle.)

Läntinen Rantakatu 5

 

Onhan Turussa muitakin ihania kahviloita (kuten Kuralan kylämäen kahvila), mutta nämä ovat juuri nyt mun suosikit.

Tuleeko teille mieleen joku muu kiva kahvila Turusta?

 

 

Kommentit

Fabbes café on tietysti ihan huippu! Siellä Piispankadun päässä. Hyvä lounas, ihania kakkuja ja palveluakin saa toisella kotimaisella.

Juliaihminen
Juliaihminen

Piispankatu on kyllä top3:ssa Turun kaduista, joten tuonne on mentävä heti seuraavalla Turku-visiitillä! Kiitos!

Kummitätisi (Ei varmistettu)

Tääl yks turkulaine kommentoi, et Aulan tämänhetkisen kahvilayrittäjän vuokrasopimus päättyy, mutta syyskuussa siellä aloittaa Suomen parhaimman leipomon tittelin voittanut MBakery, joten toivottavasti toiminta jatkuu yhtä laadukkaana.

Omia kahvilasuosikkejani ovat Fabbes Cafe ja Fika. Molemmat Piispankadulla, joten ne voi testata vaikka yhdellä kävelykierroksella. Kesäisin Kakolanmäellä on kiinnostava paikka vankilanjohtajan talossa, Café Kakola. Heidän leipomuksensa tulevat MBakerystä (vai MBakerysta?), joten ei ole kotitekoista, mutta kiehtovaa Kakolan kakkua on tarjolla. Kahvila tosin menee taas talveksi kiinni nyt 21.8.

Ja teillä on vielä Ruskon pappilan kahvilakin testaamatta ;)

Juliaihminen
Juliaihminen

Tämä oli päivän paras uutinen! Tuo Abo vetus on niin hyvä tapaamispaikka Turussa, kun sinne on helppo löytää ja siellä on aina tilaa, kun se on niin iso.

Äh kun kesä loppuu, Kakolan kakkua ois kyllä pitänyt käydä testaamassa. Vieläkin muistelen elämäni parasta vankilakierrosta (ja lueskelen elämäni parasta vankilasta kertovaa kirjaa ;)

Ruskon pappilan kahvi kiinnostaa myös! :)

kellyf (Ei varmistettu)

Turku <3
3,5-vuotiaan kanssa kivoja ovat olleet ainakin Pink Vanilla Desserts Wikken talossa Kauppiaskadulla (ovat ehkä pian muuttamassa jonnekin), jos on överimakeiden kuppikakkujen ym. ystävä. Yläkerran leikkipaikka on iso ja kiva.
Samoin Harmonia kirjaston (ja alepubin...) vieressä Brahenkadulla on tosi kiva: hyvää jäätelöä ja leivonnaisia, myös suolaista, ja viihtyisä ja isohko leikkipaikka :).

Juliaihminen
Juliaihminen

Täällä aletaan näillä näppäimillä olla siinä pisteessä, että leikkipaikat ovat iso juttu. Nämä vinkit otan siis tyytyväisenä vastaan.

ainomathilda
Johaino

Ah, kiitos kirjotuksesta! Täällä yks maailmanmatkaaja kärsii ku paluu kotiin koittaa lokakuussa mutta jos Turkuun on auennut uusia symppiskaffeloita puolentoista vuoden aikana niin sopiipahan mennä niihin gaguille potemaan Suomeen paluu -suruja :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Noo, Turku ei harmi kyllä ole ihan yhtä aurinkoinen kuin Mosambik, eikä taida saada kunnon ugaliakaan mistään, mutta kyllä kunnon pullakahvit aina vähän kaukokaipuuikävää helpottaa :)

turkulainen VHM & kulttuurinystävä (Ei varmistettu)

Sekä postauksessa että kommenteissa mainitut kahvilat ovat oikein viehättäviä, muttei niihin uskalla mennä valkoihoisena, lihaasyövänä väärinajattelija heteromiehenä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ymmärrän. Joku saastainen rastahippi olisi heti tunkemassa homoseksuaalisuutta ja nyhtökauraa jokaisesta aukosta sisään.

kattungar
Kattungar

Miten oon voinut missata kaikki nämä kahvilat, vaikka Turussa pyörinkin?! Taidan harrastaa liikaa nopeita take away kuppeja...hmm heti tällä viikolla tytön kanssa jonnekin noista kahville ;) kiitos vinkeistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

http://www.hotdiyideas.com/ With the bride who's going to be planning the woman wedding using a budget, do-it-yourself is a wonderful option. By adding some efforts prior to a wedding, you can not only save many wedding bills, but likewise give ones wedding the right touch which often most marriage ceremony lack.
http://www.myhomeimprovementmag.com/ A tale of some sort of Filipina businessman in Butuan Location who encountered sweet achievements from advertising candies in addition to local dishes. Challenges in addition to hardships with life wouldn't stop the woman from undergoing a bitter-sweet practical knowledge that manufactured her a award-winning businessman.
http://www.simplyhomeimprovement.com/ There are numerous ways just to save money with your home progress projects. Although, you want to be certain you tend not to skimp within the necessities. Research all of your current upcoming projects to discover what you possibly can sacrifice with and whatever you simply need to have.
http://www.smartdiyideas.com/ With a great number of couples intending to personalize the wedding currently, sometimes do-it-yourself marriage ideas make the best option. There usually are many regions of your wedding you can personalize for making your overall occasion absolutely unique.
http://www.clickoutfit.com/ As a way to reach ones prospective purchaser your message really needs to be heard throughout the noise. When you finally get ones chance on bat it's not possible to miss. Avoid the most prevalent mistakes connected with fitness authorities and produce your meaning more successful.
http://www.prodiyideas.com/ DIY kitchen appliance repair may be like a good option at primary, but skilled repairs are your very best bet. Keep family protected, avoid added appliance deterioration, and it's possible even spend less major money after you call from the pros.
http://www.bestlawguide.com/ Picking out the best rules of fascination books from the sea of many different materials is usually pretty tiring. There usually are many good books suitable for different those that have changing desires and selecting the right one are often very confusing.
http://www.classiclawbook.com/ This is amongst the best classics from the self guide range. Napoleon Hillside was some sort of forward thinker within a time in the event the world were being ravaged by means of war along with the great major depression. If that you are thinking of any book in relation to self help that's lasted this test of their time, this really needs to be it.
http://www.classiclawhack.com/ This persistent, mature in addition to enlightened leader would be the one exactly who assumes get and comprehends what actually. By a number of authority, some have grown mangers, and mange intended for better or maybe for not very good acceptance on the mundane.
http://www.laweditor.com/ Wikipedia is a vital tool within a tech-savvy appropriate marketers' system. Web technological know-how like RSS from information sites, wikis, message boards, and other varieties of channels in feed-enabled places create thrill about an attorney at law or lawyers.
http://www.prolawbook.com/ Do you intend to can attract into yourself all your money and success that you desire? You possibly touched the tip of that iceberg while using the Law Connected with Attraction. For getting whatever you choose - simply look for it in addition to gratefully be given it.
http://www.toplawblog.com/ It might be mind numbingly tedious searching throughout the vast variety of online appropriate blogs. If you want the best ones that contain the very best, most informed information, we have a quick easy strategy to finding these individuals.
http://www.toplawguide.com/ Women's best - essentially the most remarkable stuffs that has previously invented by means of humanity. They usually are so extremely versatile that now you possibly can meet a girl in a highly regarded not only within the dance bottom, but also within the street and in the office.
http://www.dailyfinancemag.com/ I am an important marketer and I have to make the item big. 5 Years in the future, I would like to groom myself personally into the most significant guys with digital advertising and marketing a. ok. a. 'The Wolf'. I restlessly 'çrawl' online for brilliant marketing information sites and use up knowledge liberally.
http://www.maydayfinance.com/ People tend to be looking intended for loans in sort of chase automotive finance travellers have the a desire for repairing connected with home or requirement for home personal loan lending. Such a loan is precisely beneficial mainly because here it's not necessary any assets and paperwork is additionally not at this time there for very poor credit trademark loans.
http://www.myfinancemag.com/ In this highly reasonably competitive business marketplace, subscribing to help popular small business and money magazines are definitely more important than any other time. These deal magazines will let you become updated while using the current trends with your business specific niche market.
http://www.myfinanceresources.com/ If that you are in personal debt, you might consider seeking guide. The nice thing is that you've got a great deal of personal money resources right on hand. If then you owe a bunch of money to the the creditors, these resources will let you get outside of debt.
http://www.thefinancely.com/ Financing some sort of semi truck pictures local traditional bank works great whenever you can get the item. Going on the net, however can certainly expand your alternatives and in some cases increase your likelihood of getting an even better deal. Now and again in often times will be getting okayed or definitely not.
http://www.thefinanceresources.com/ Funding selections have ordinarily been an authentic barrier intended for small telecoms companies. Major loan companies simply don't realize the telecom type of business, and this also makes them more unlikely that to lend in their eyes.
http://www.thefinancialdeals.com/ Many of possibly you have heard whispers around the new federal initiative termed the Environment friendly Deal. Scouring online you'll discover lots connected with pages linking towards Green Work but not much in interesting depth information. The true reason for this is usually, nobody knows all of the facts, especially group would be the government per se.
http://www.thefinancialtraining.com/ If that you are enrolled in a business Training Method then you might need a financial plan of your business approach. A small business plan is usually tantamount to help any effective business as would be the financial approach that were applied to it.
http://www.titansfinance.com/ This wizards connected with Wall Neighborhood undermine this promise connected with America: an opportunity to establish service in order to collect riches in proportion to on-line of of which service. The Us system denies not a soul the right to succeed, but it not promise anything for almost nothing.
http://www.besthealthexpert.com/ The best medical care insurance companies may not be necessarily include those with the best premiums or maybe the catchiest advertising. The very best company available for you is this offers this coverage you would like at a price you can pay for.
http://www.coolhealthtutorial.com/ Men's vogue nowadays possesses greatly modified from uncomplicated jeans in addition to shirts now attend scarf and different apparels. New movements of vogue have good influence with men which often now compete towards fashion on the opposite sexuality.
http://www.dailyhealthguru.com/ Daily vitamins and minerals are necessary for optimum health and fitness. Don't possibly be fooled by substandard quality vitamins of which don't possibly get absorbed into your body. See what exactly pharmaceutical class vitamins usually are and finding them. Food supplements are definitely not created similar.
http://www.ehealthtutorial.com/ Why usually are health lessons more major nowadays when compared to other jobs? Nursing along with medical linked care courses are given concentration among different professions with the demand along with the intricacy connected with work.
http://www.fitnessacademic.com/ If you think about the post-secondary institution to be a new way of life, you can certainly apply identical principles as you are planning a trip to a completely new country. When you honor in addition to respect this customs on the institution, despite the fact that don't personally go along with them, you are more inclined to be recognised and successful with your environment.
http://www.consultingfitness.com/ A health consultation really helps to identify health strength in addition to weaknesses. This is enable you to understand ones option to your health goal. In this posting, you'll determine important steps on how fitness session works.
http://www.healthclasic.com/ Insomnia is usually exhausting. Sleep is an issue that most people take intended for granted. However, when most of us cannot sleeping, this can offer consequences with everything in this lives, from your performance at your workplace to our wellbeing, and possibly our excess weight.
http://www.localhealthedition.com/ The prevalence of the many serious professional medical problems is usually increasing from the U. Ohydrates. population. Many are morbid obesity, diabetes in addition to hypertension, in conjunction with addiction to prescribed drugs. Individually doctors realize its challenging for making significant improvements to most of these challenges.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.