9 totuutta Placebon keikalta

placebon keikka.jpg

placebon keikka2.jpg

placebon keikka3.jpg

placebon keikka4.jpg

placebon keikka6.jpg

placebon keikka7.jpg

placebon keikka8.jpg

Olen velkaa nuorelle Julialle sen, että aina kun Placebo tulee Suomeen, menen katsomaan bändiä. Fanitin joskus 16-vuotiaana Placeboa niin että kirjailin Brian Molkon nimen alushousuihini (että se jälki näytti pahalta muuten, ei ole mua siunattu käsityön lahjalla). Vuonna 2006 kävin katsomassa niitä Pariisissa ja seuraavana vuonna Hartwallilla. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, oltin mileti samalla jengillä liikenteessä. Ymmärsin seuraavaa:

1. Ennen keikkaa kuuluu aterioida ja nostalgisoida antaumuksellisesti. Keikan jälkeen hukkaa kaik ja juoksee kotiin hysteiran vallassa katsomaan vauvaansa, joka viettää siellä aikaa tyytyväisenä isänsä kanssa.

2. Sitä luulee, että keikalla tekee mieli mutustaa vähän karkkia, mutta ei kyllä tee. Running up that hilliä ei pysty laulamaan nami suussa.

3. Biran Molkosta on tullut vanha ukkeli.

4. Brian Molko on edelleen tosi ihana. Bändiä esitellessä se kertoi muiden nimet ja huusi lopuksi: ”And you can call me whatever the fuck you want!”

5. Ihmiset kuvaavat valtavilla näytöillään sadoittain pieniä klippejä keikasta.

Anteeksi, mutta millaisessa tilanteessa ajattelit katsoa niitä klippejä? ”Nytpä haluaisinkin nähdä paskalaatuista töhryä siitä, kun kirpun kokoinen otus heiluu pikselimössönä lavalla ja mumisee jotain, joka kuulostaa vanhan gramofonin kuolinkamppailulta. Itse asiassa haluan nähdä 17 viiden sekunnin klippiä samasta tilanteesta!”

6. Ihmiset facebookkailevat keikalla kirkkaine näyttöineen.

7. Neuroottiset ihmiset antavat itselleen luvan valittaa niistä kirkkaista näytöistä niille keskittymiskyvyttömille sivistymättömille mulkeroille.

8. Sitten ne ihmiset laittavat häpeissään sen puhelimensa laukkuunsa ja neuroottinen ihminen on kokenut voiton. Hähähähäh! (cheekmäinen nauru)

9. Placebon biisit ja videot menevät edelleen ihon alle, mutta nyt vauvan saamisen jälkeen niissä itkettää ihan uudet jutut.

 

 

ps. Kukaan ei myöskään jaksa katsoa kymmenittäin snäppejä keikalta, joten niitäkään ei mun puolesta tarvitse kuvata. Keikkojen puhelimella kuvaajat, olette täysiä torvia!

 

 

Kommentit (5)
 1. Ihanaa, iso sydän. Tää on varmaan tätiytyminen ehdistettynä introverttiin luonteeseen, mutta haaveilen diktatuurista, jossa kielletään tuon lisäksi mm:

  Buffaetanat: Sen sijaan, että ruoka otetaan määrätietoisesti ja nopeasti lautaselle, niin nämä etanat jäävät hitaasti kaunistelemaan omaa annosta kun takana on jonosssa kymmenen. Ja ottavat takuulla joka makua.

  Hihnatakiaiset: Lentokentällä matkatavaroita odotellessa 90 prosenttia ihmisistä paljastuu hihnatakiaiseksi. Sen sijaan, että laukkuja katsellaan vähintään 1,5 metriä kauempana, jotta a) kaikki näkevät hihnalle b) laukun pääsee ottamaan vapaasti ilman toisten ihmisten kolhimista, hihnatakiaiset katsovat täysin närkästyneinä eivätkä väistä askeltakaan kun saavat 15 kilon laukusta.

  Ovipunkijat: Jostain syystä on ihmiskategoria, joka ratikassa/metrossa/junassa on tunkemassa sisään ennen ulostulijoita, tukkivat ulospääsyn ja katsovat täysin närkästyneinä, että mitä *elvettiä, kehtaako joku tulla ULOS ratikasta, miksi ihmeessä näin käy, tämä pitäisi kieltää, en ymmärrä.

  Suojatievalaat: autoilijat, jotka kuvittelevat että juuri he ehtivät vielä keltaisilla valoilla ja jäävät tukkimaan suojatietä. Mitä isompi bemari tai katumaasturi, sitä suuremmalla todennäköisyydellä näin tapahtuu. Eivät koskaan näytä pahoittelevilta jalankulkijoille, vaan ovat raivoissaan edessäoleville, jotka eivät ymmärtäneet, että kyllä Heidän olisi pitänyt vielä mahtua eteenpäin.

  Niin ja leffassa rouskuttajat ja ne käsittämättömät penkinpotkijat ja ja ja.

  1. Mikä se alkoi yhtäkkiä pahuata mun korvissain? No sielujen sinfonia!

   Olen täysin samaa mieltä jokaisesta kohdasta. Tämä oli aivan erinomainen kiteytys ihmistyypeistä, jotka eivät vieläkään ole oppineet, että planeetalla on myös 7 miljardia muuta tyyppiä heidän itsensä lisäkseen.

 2. Olikos Brian ihan ok? Kiertueen eka keikka vissiin loppui toisen biisin kohdalla, koska Brian höpötteli sekavia ja manageri kävi hakemassa ukot pois lavalta. Syyksi kerrottiin, että Molko on aloittanut uuden lääkkeen, joka ilmeisesti sai kohtauksen aikaan. Olen tämän uutisen jälkeen koko kiertueen ajan odotellut sydän syrjällään, miten siellä voidaan.

  1. Joo! Samaa mekin pelättiin, että loppuuko keikka kahen biisin jälkeen. Mutta hyvin se veti! Ei se kyllä ihan täysin skarppi ollut, ja vähän sitä jokaisen välispiikin kohdalla spennasi, että mitäs seuraavaksi, mutta se olikin vain sitten rokkenroll!

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *