9 x miksi vauvan kanssa matkaaminen on parasta

kaunis hotelli.jpg

Kesä on täällä! Jos vielä mietiskelet, viitsitkö lähteä lomamatkalle vaavelosi kanssa, niin minäpä kerron, että viitsit! Vauvan kanssa reissaaminen on monin tavoin jopa mukavampaa kuin ilman vauvaa. Tämän olen oppinut kokemuksen keskisyvällä rintaäänellä.

1. Tällainen pihi mujer kuin minä saa hyvällä omallatunnolla valita vähän paremman hotellin. Konttaavaa vauvaa ei vitsi oikein viedä miinus seitsemän tähden rotankoloihin, joissa lakanoiden välistä löytyy verta ja käytettyjä kondomeja. (Been there, done that.) 

2. Voi hyvällä omallatunnolla myös syödä vähän kivemmissa paikoissa. Esimerkiksi sellaisissa, missä on lattia eikä mutavellinen suo. (Koettu on.)

kaunis hotelli2.jpg

 

kaunis hotelli5.jpg

3. Päivässä riittää, että tehdään yksi asia. Kavutaan vaikka temppelille ja sitten löllytään loppupäivä hotellissa. Aiemmin mä olen ollut sellainen kunnon suorittaja: aamulla lähdetään sykkimään nähtävyyksiin ja takaisin ei ole palaaminen ennen kuin jalat on täynnä rakkuloita ja sielu itkee verta. Koska onhan siitä maksettu rahaa ja vaivaa, että tänne saakka on päästy! (En voi enää mitenkään ymmärtää, miksi olen koskaan matkaillut tällä mentaliteetilla. Sairasta.)

4. Kun mukana on vauva, miehet eivät huutele törkeyksiä perään. Tätä fiilistelin enemmän jo aiemmin täällä.

kaunis hotelli6.jpg

kaunis hotelli9.jpg

5. Aasialaisilla lentokentillä jonojen ohi pääsee, jos on VIP-luokassa, munkki, pappi tai vauvan kanssa. Oli aika mässyä, kun aina joku lentokenttäukkeli tuli hakemaan jonosta, että tänne päin määm!

6. Saa pelleillä rauhassa! Esimerkiksi kun odoteltiin usein lentokentällä ja mulla Alpulla oli tylsää, kaappasin sen niskaani ja tein jalkakyykkyjä, leikin lattialla pahvimukin kanssa ja ihmettelin kolikkopuhelimen kuuloketta kovaan ääneen. Ilman vauvaa tätä oltaisiin ehkä pidetty omituisena käytöksenä. Vauva messissä mulle vain hymyiltiin sillä lailla: ”Hän on hyvä äiti, kun viihdyttää lastaan.”

(Koska en todellakaan olisi mieluummin lukenut kirjaa tai selaillut puhelimella nettiä.)

kaunis hotelli7.jpg

kaunis hotelli8.jpg

7. Käytännössä katsoen matkatessa itsellä ei voi olla tylsää, koska joko viihdyttää lasta tai jos lapsi nukkuu, on järjettömän iloinen siitä, että saa olla rauhassa. Esimerkiksi kymmenen tunnin lennot olivat mun mielestä aikaisemmin puuduttavan tylsiä. Eivät ole enää. No, tämä pätee vauvan kanssa myös kotona. Ei ole enää koskaan sellaista ”mitä mä tekisin” -tylsyyttä.

8. Voi ostaa kaikkea söpöä krääsää. Sellaisia juttuja, jotka itsensä päällä näyttäisi siltä kuin sinut oltaisiin stailattu Pikku Kakkosen juontajaksi, mutta joka toimii oikein hyvin vaavelon päällä.

9. Vauva toimii hienosti omien tunteiden tulkkina. Yleensä kun hän karjuu väsymyksestä, sinunkin tekisi mieli karjua väsymyksestä. Nyt ei tarvitse, kun vauva hienosti ilmaisee omat fiilikset. Sillä kyllä jonkun pitää ne ilmaista!

kaunis hotelli10.jpg

Niin että reissuun vaan, hyvät vauvaihmiset (ja teidän vanhempanne)!

 Mitkä fiilikset teillä on vauvan kanssa matkaamisesta? Kannattaako?

 

Katso myös video:

Varaudu tähän matkatessasi vauvan kanssa

 

Kuvat: Meillä oli Chiang Maissa ihan mielettömän ihana hotellihuone. Tarkemmat tiedot siitä täällä

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *