Vauvan suloiset ristiäiset

14.9.2019 vietimme meidän pienen tyttömme ristiäisiä. Koolla oli vain perhettä ja kummeja, ja silti meille saapui juhlimaan yli 30 ihmistä. Pidän tätä voittona!

Kuten Alpunkin kohdalla, olimme melko myöhään liikkeellä, mikä näkyi esimerkiksi siinä, että suvun perinnemekon kaikki napit eivät yltäneet takaa kiinni, mekkoa ei ole ommeltu nelikuiselle. Saimme myös maistraatista muistutuskirjeen, että olisiko nyt mahdollista jo kertoa lapsen nimi valtiolle. En olisi halunnut aiheuttaa lisävaivaa jollekin virkahenkilöparalle, mutta kun kesä oli niin täynnä kaikkea, ja viisi kummia oli hankala saada samaan kaupunkiin samana päivänä.

Vauvamme sai ihanat kummit, kolme minun ystävääni ja kaksi Tikin, tai no oikeastaan kaikki heistä ovat meidän molempien ystäviä. Olisi siistiä, jos jokainen heistä opettaisi ja ennen kaikkea näyttäisi tytöllemme tavastaan katsoa maailmaa, sillä kaikkia kummeja yhdistää tietynlainen syvällisyys ja kiinnostus kulttuuria sekä muita ihmisiä kohtaan.

Kastehetki sujui kauniisti.Pikkuvejeni Lassi soitti upean alkufanfaarin trumpetilla, Elli, Vilma ja Lassi lauloivat kauniin laulun kastetilaisuudessa ja vähän myöhemmin Elli lauloi ja soitti kitaralla yhden One directionin biisin. Olin tästä hirmu otettu (ja niin oli toki vauvakin). Vauva nukahti Mirjan syliin ja uinui tyytyväisenä läpi koko toimituksen.

Saimme upeat kakut Tingelstiinan Stiina Kinnuselta (Stiinasta ajattelin kertoa lisää myöhemmin) ja muut tarjoilut kannoimme kaupasta. Eli järjestimme juhlat jälleen kerran hyvin vaivattomasti. Oikein tunsin omahyväisyyttä jälkikäteen siitä, ettemme vastoin kaikkia odotuksia kinastelleet kertaakaan julien järjestämisestä. (Ennen lauantaita meillä kävi myös siivooja.)

Vauva sai myös aivan mielettömän suloisia kastelahjoja, niistä on hänelle valtavasti iloa nyt ja myöhemmin.

Ristiäisten jälkeen ja muiden vieraiden lähdettyä pyysimme kummit jäämään meille illalliselle. Nauroin koko illan (muun muassa sitä, kun toinen kummisedistä imitoi Donald Trumpia). Oli hauska istua iltaa puoleen yöhön, kun molemmat lapset olivat nukahtaneet.

Kuten Alpunkin kohdalla, puhun vauvasta täällä blogissa vastedes hänen lempinimellään. Se on Didi. (Hihii, Shanghaissa asuva ystäväni Saara kertoi myöhemmin, että didi on kiinaksi pikkuveli, suloista!)

Kuvat: Kiitos kuvista äidilleni, Johanna Ailiolle

Kommentit (18)
 1. Yksi asia joka pisti silmään on nuo kukat maljakossa 😁😂🤣

  1. - anonyymi -
   22.9.2019, 13:13

   Samaa katsoin. Jos siivous ja tarjoilut ulkoistettiin niin kukat ainakin olisi voinut asetella nätisti. Liikaa vaivaa?

   1. Vanha lukija
    22.9.2019, 13:34

    Lol aina valitetaan, et bloggaajat esittelee liian täydellisiä kuvia elämästään ja some luo paineita pyrkiä feikkiin virheettömyyteen, mut näköjään valittajia löytyy joka asiasta.

    Must eka kommentti saattoi olla vain hauska huomio, mut tää toka kyllä tyyliltään ihan kummallinen. Sääli, kun tää blogi on nykyyään niin suosittu, et aina tulee myös näitä ilkeitä kommentteja.

  2. Kokonaiskuva
   22.9.2019, 13:15

   Oi, että oletkin tarkka! Tuolla huomiokyvyllä pääset vielä pitkälle elämässäsi. Etkö tosiaan löytänyt mitään muuta pilkattavaa tästä kauniista tilaisuudesta?

   On kahdenlaista kateutta: toinen saa yrittämään enemmän, jotta itsekin saavuttaisi sen, mitä kadehtii. Toinen saa painamaan alas niitä, joita kadehtii, koska tietää, että ei itse pysty samaan.

  3. Hahahahah, kuulkaapas mulkvistit, minun kukkani on aseteltu täydellisesti!!!!!!!!1111

   1. - anonyymi -
    22.9.2019, 13:47

    Jos kommentti ei ole kehuva niin sen jättäjä on ”mulkvisti”.. jepjep.

    1. Minä taas tykkään kirjoittajan mustasta huumorista, ja käsittääkseni mulkvistikommentti edusti sitä.

     1. Joo, mulkvisti-kommentti oli huumoria.

      Mun pitää selvästi mennä kukkiensidontakurssille, kun kukatkin vain töröttelee tässä taloudessa aivan ruokottomasti ympäriinsä. Häpeämätöntä!

      1. Ruusuja olisi pitänyt olla
       22.9.2019, 20:45

       Julia, kyllä ehtoisan emännän pitäisi osata asetella kukkansa oikein ja kunnolla.

       Ja näyttää itse asiassa siltä, että nuokin rehut on kahmaistu jostain marketin laarista. Jos rakastaisit oikeasti lastasi, olisit kasvattanut omalla pienellä palstalla sen seitsemän tulipunaista ruusua ja sitten rakkaudella ja pieteetillä asetellut ne maljakkoon.

       1. Olet täysin oikeassa. Juuri tällaisista merkeistä huomaa, että nykyajan vanhemmuus on täysin hukassa.

 2. korppurotta
  22.9.2019, 11:19

  Joonas Nordman on kummisetä!? Onnea Didi 🥰

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *