Aikuisen miehen vieroittaminen tutista

tutti_1.jpg

tutti_2.jpg

Toimitus tuossa kyseli inhokkiasioita, ja minullahan niitä riittä! (Jotkut muistavat edelleen tämän hämmentävän purkauksen, onneksi en ole ihan tuollainen raivoaja enää, äitiys on pehmentänyt nääs.) Olkaa hyvä, inhokkiasiani numero yksi: suusta kuuluvat tahalliset maiskutteluäänet.

 

Yritän aina kaikissa seminaareissa valita paikkani jonkun mahdollisimman harmittoman oloisen ihmisen vierestä. Sellaisen, joka ei haise, pidä ääntä tai muutenkaan siitä ei lähde mitään ärsykkeitä. Olin tuossa taannoin yhdessä seminaarissa, ja menin istumaan semmosen noin 60-vuotiaan miehen viereen, koska ajattelin, että se olisi varma tapaus.

But little did I know.

Aluksi meni hyvin, mutta pian aloin kuulla sivukorvallani sellaista satunnaista lutkutusääntä. Kyllä, arvasin oikein. Kyseessä oli klassinen silmälasien sangan imeskelijä. Mulla ei itselläni ole laseja, mutta käsittääkseni silmälasien sangan imeskelijä kuvittelee vaikuttavansa sivustaseuraajista vanhalta, viisaalta ja pohdiskelevalta ihmiseltä: ”Keskityn niin hartaasti kuulemaani, että pitää vähän silmälasia siinä samalla imaista.”

Mun mielestäni sangan imeskelijä vaikuttaa siltä kuin pikkuvauva-ajan imemisen tarpeesta ei oltaisi vieroituttu ajoissa. Selkeää taantumusta lapsuuteen!

No, sitten tuli lounastauko, jolta palatessani mietin, että pitäiskö vaihtaa paikkaa. Ajattelin kuitenkin, että paikan vaihtaminen olisi näkyvän epäkohteliasta, sitä paitsi mun mielessäni kaikui Tikin hienovaraiset sanat siitä, miten mun pitäisi ”kohdata mun neuroosit” ja kenties jopa ”päästä niistä pikkuhiljaa yli”. Sellainen kuulemma helpottaisi mun elämääni. Enpä tiedä.

Joka tapauksessa, tein virheen jäädessäni samaan paikkaan. Lounaalta palattuaan tämä mies rupesi seikkaperäisesti kaivelemaan hammastikulla hampaidensa välejä. Se kävi järjestelmällisesti koko suunsa moneen kertaan läpi. Mä kannatan hygieniaa, mutta onhan tuo nyt sairasta. Ei tässä eletä millään kivikaudella! Kas kun ukkeli ei sylkenyt lattialle. Lopulta hammastikku oli täysin rispaantunut, ja silti se vain jatkoi sen imeskelemistä.

Kun hammastikusta oli päästy eroon, niin lutkuttelu lähti taas käyntiin. Mitä tällä kertaa, mietin tuohduksissani. Ja voi kyllä, nyt se oli tunkenut kuulakärkikynänsä suuhunsa. Aloin jo pohtia skenaarioita, joissa se käyttää suussaan vuoron perään kaikki käsillä olevat tykötarpeensa, kuten puhelimensa, kalenterinsa ja ehkä lopulta vasemman jalan kenkänsä. 

Luonnollisesti referoin koko tapahtumasarjan alusta loppuun kaikessa brutaaliudessaan Tikille WhatsApin välityksellä.

tutin_korvike.jpg

Totta kai nämä on kiinnostavia tietoja, ja siksi mä ne teillekin kerron! Ja myös siksi, että haluan muistuttaa kaikkia vanhempia siitä, että lapsi pitää vierottaa tutista ajoissa. Mielellään ennen kuin lapsi täyttää 60 vuotta.

 

Ps. Tiki on kertonut, että mun tapani venyttää ja näprätä alahuultani on verrattavissa tämmöseen imeskelytottumukseen. Mun mielestä ei. Sehän on ihan normaalin ihmisen käytöstä riuhtoa ja vempuloida huultaan samalla, kun keskittyy johonkin kiinnostavaan asiaan.

 

 

Kommentit (2)
  1. Naapurin Niina
    14.10.2016, 16:51

    Mä väitän, et raskaasti hengittäjä on lutkuttajaakin pahempi. Oikein semmonen rohiseva, ni avot!

    1. Totta. Tästä syystä sitä välillä aidosti toivoisi, että junassa viereen istahtava ihminen olisi zombi. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *