Äiti pitää jöötä (ja jöötiä)

imetykset ja ulostukset.jpg

Mulla on puhelimen Paper-sovelluksella tämmönen muistiinpano, joka on tehty 10. helmikuuta 2016. Aina kun näen sen, suhtaudun synnyttäneeseen itseeni liikuttuneen huvittuneesti. Silloin aikoinaan luin jostain, että vastasyntyneen vauvan syömisiä ja kakkomisia pitäisi kirjata ylös. Huuruissani sitten aloitin tämän neuroottisen järjestäytymisen, kun oltiin toista päivää kotona.

Voin kertoa, että tämä lista päättyi tähän, sillä kuka hullu nyt ehtii jotain shaibandeeroksia kirjata ylös, kun on vastasyntynyt vauva nuuhkittavana?!

 

Lue myös:

Asioita, joita en hyväksyisi keltään muulta

 

 

Kommentit (8)
  1. Meillä on olemassa paljon pidempi, lähes vastaava listaus johtuen alun kolmen tunnin välein -syöttörumbasta, vuorokaudet läpeensä. Ilman listaa en olisi muistanut milloin edellinen imetys oli alkanut eli milloin olisi seuraava herätys. Riittävän maidon määrän seuraamisen takia myös vaippojen sisältö kirjattiin ylös. Eli meille se oli hyödyllinen ja tarpeellinen tapa seurata vauvan hyvinvointia. 🙂 En tosin ole listoja paljonkaan jälkikäteen lueskellut, olisihan sieltä hauska laskea ekojen viikkojen unimääriä, imetysten väli kun laskettiin siitä alusta ja vauvan oltua rinnalla pari tuntia ei siinä sitten itselle tai vauvalle kauheasti nukkumisaikaa jäänyt ennen seuraavaa herätystä.

  2. KissanMinttu
    22.10.2016, 12:27

    Voihan tuollaiset listat jälkikäteen hyvittaa, mutta käytössä ollessaan ne ovat varmasti olleet kultaa kalliimpia mielenrauhan varmistajia. Me kirjattiin aikanaan ekat 4kk lapsen jokainen syönti ja syöntimäärä kymmenen millilitran tarkkuudella kellonaikoineen + mahdollisine jälkipukluineen ylös. Meillä toki oli puolustuksena moiselle käytökselle se, että tyttö oli ennenaikainen, ja meidän oli tärkeää tietää, että hän söi tarpeeksi, mutta matemaattisorientoituneina ihmisinä meille oli myös suuri rauhoittava tekijä, että pystyimme tilastoimaan päivittäisen ruokamäärän kasvamista ja syöntikertojen harventumista. Tiesimme, että lapsi kasvaa ja kehittyy, eikä pysy ikuisesti vastasyntyneenä. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *