Äitinä en ole himon kohde

Juliaihminen

Kun olen matkustanut naisena ympäri maailmaa, olen aina saanut osakseni sellaista huomiota, jota en olisi halunnut saada. Intiassa väentungoksessa ihan fyysiesti lääpittiin, Kuubassa huudeltiin koko ajan beautiful ladya, Tansaniassa vähän sama juttu. Espanjassa ja Belgiassa perään on vislailtu. Ranskassa juttelin yhdessä hostellissa muutaman minuutin small talkkia semmosen ihan mukavan amerikkalaisjäbän kanssa. Kun tulin vessasta takaisin dormiin, mun tyynyllä oli google translatorilla suomeksi käännetty lappu, jossa luki: "Kivat punaiset alushousut. Tule yläsänky minä kanssa." Kauhistuin, keräsin kamani ja vaadin respasta uuteen dormiin pääsyä. Irstasta katsetta tulee, minne ikinä meneekään.

Tämä ei toki ole ihan niin mustavalkoista, joskus kaunis nainen -huudot ovat olleet ihan itsetuntoa hiveleviäkin. Mutta jos pitäisi valita joko tai, niin mieluummin ei sitten ollenkaan.

Suomessa tämä ei mun mielestä ole niin räikeää. Kadulla ei samalla tavalla ole huudeltu mulle, vaikka toki olen omat seksuaaliset häirintäni tuntemattomilta ihan kotimaassakin saanut. (Kiitos sulle urpo, joka kouraisit mua Tiimarissa kun olin 13-vuotias, ja terveisiä vain sille juopolle, joka ensin juttelit ratikassa mukavia mutta sitten aloit tehdä syväanalyysiä mun berberistä.)

Kuukausi Thaimaassa vauvan kanssa oli kuitenkin ihan uutta. Puhuttiin tästä Niinan kanssa monesti: Äitinä matkustaminen on sosiaalisesti huomattavasti helpompaa kuin pelkkänä naisena matkustaminen.

Jossain vaiheessa tajusin, että mulla on paljon vapautuneempi olo. En pälyile ihmisiä epäluuloisesti, välttele miesten liian läheltä kulkemista väkijoukossa. Niskaa ei polttele nihkeät katseet. Kun mulle hymyillään, se on ystävällistä viatonta hymyä, ei sellaista vaativaa tai vihjailevaa. Kun mun selässäni roikkuu vauva, mä en ole enää objekti kenenkään halulle. Suoraan sanottuna se tuntuu hirmu hyvältä.


Ja mikä yllättävää, myös muut naiset kohtelivat mua hirmu kivasti. Olen nimittäin joskus huomannut vähän sellaista nokittelua länkkärinaisten kesken. Mä olen ollut uhka tai kilpailija (ja ehkä pitänyt niitä muita kilpailijoina itsekin). Nyt kun mulla oli rantabaarissa vauva konttaamassa vieressä, naiset vain hymyilivät ja jutustivat kivasti. Vauva kertoo, että mä olen poissa kilpailusta. Lapsi tekee musta pyhän äitihahmon, johon ei kuulu liittää seksuaalisia tunteita. Tämä nainen on jo merkattu ja varattu, sitä ei kannata enää yrittää. Ja se sopii mulle just hyvin.

Tietenkin olisi kaikkein ihaninta, jos minä ja maailman muut naiset saisivat matkustaa tällä lailla vapautuneesti myös ilman vauvaa.

 

Onko teitä häiritty seksuaalisesti matkustaessanne?

 

Lue myös:

Tyttövauva ei flirttaile

 

 

 

Kommentit

Uusi Alku

Oon todella paljon samaa mieltä. Vauva-aikana äidit todella taitaa olla "kilpailun ja halujen" ulkopuolella. Yllätyksenä tuli kuitenkin se, että itsehän urheilin paljon (ja jatkoin luonnollisesti synnytyksen jälkeen) ja se taas tarkoitti sitä, että olin suht nopsaa ulkopuolisten kommenttien mukaan ihminen "josta on hirveän vaikea uskoa, että tosta kropasta on tullut lapsi ulos". Että se autuus loppui lyhyeen. Uimassa muut äidit katseillaan antoivat ymmärtää, että ottaa kupoliin, kun en ollutkaan sitä tyyppiä, joka antaa kroppansa rapistua äitiyden myötä - ja miehet antoivat ymmärtää sitten jotain muuta. Miehet (useimmiten tutut) jaksoivat myös kertoa, kuinka mahtava esimerkki olin siitä, ettei äitiyden tarvitse viedä naista "haluttomuuden rajoille". Enkä muuten itse halunnut olla yhtään mikään esimerkki tai vertailun kohde yhtään kenellekään. Halusin vain olla äiti ja ihminen ihan omalla tavallani. Kaksi puolta siis tälläkin kolikolla.

Juliaihminen
Juliaihminen

Voin niin kuvitella tuon tilanteen. Onhan se toki hirmu inhimillistä olla kateellinen siitä, että toinen saa kroppansa nopeasti kuntoon ja sitten vähän taivastella sitä - mutta samalla niin tympeää!

Mulla on kanssa ollut itselleni tärkeää saada kroppa kuosiin raskauden jälkeen, mutta just tuo mitä sanot, että se saman tein yhdistetään haluun tai seksiin, on niin ikään tympeää. 

CougarWoman
CougarWoman

Just viime viikonloppuna, kun luin rannalla kirjaa hihattomassa, joku ihan tavallisen näköinen, jo liki eläkeikään ehtinyt (turisti)setämies tuli kysymään viattoman oloisesti englanniksi kelloa. Kerroin ajan, johon mies:

"Oh, you are from Finland! (Prkl, ei se mun enkkuaksentti kai niin tankeroa ole?!?! No anyway..) Now you disappointed me. I thought you were from California, because of your [tekee pyöriviä kourimisliikkeitä oman rintakehänsä korkeudella ja virnistelee paljonpuhuvasti]"

Vastasin siihen sitten vaan, että "oh, and I thought you were a woman because of your [pikkusormen koukistusta]"

(Sain muuten aplodit lähistöllä istuvilta espanjalaisilta biitsille lounastamaan tulleilta kundeilta, että sinällään ihan woo-hoo tilanne, mutta vituttaa silti.) 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

sounds fake but okay

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahahahahah ihan mahtavaa!!!!! <3 <3 Just näin.

offtopic (Ei varmistettu)

tää menee ohi aiheen, mutta kaunis hulmuava biitsitukka sulla näissä kuvissa :-)

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos, ihanasti sanottu! <3

Kiti

Kolme vuotta sitten Meksikossa pari eurooppalaista miestä tuli ahdistelemaan mua, kun mieheni oli uimassa. Ne kyseli, myynkö huumeita tai itseäni. Kun toinen niistä tarttui mua tissistä, löin sitä mieheni kengällä. Olin järkyttynyt, koska mulle ei oo koskaan ennen tapahtunut tuollaista. Kaverini ovat olleet aina mua kauniimpia, ahdistelijat keskityi niihin. :D No ei vaan, pelottavaa ja tuskastuttavaa tuollainen on.. saa aina olla varuillaan.

Niin ihanat kuvat tässä. :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Tajuavatkohan ne miehet, että tällaiset jäävät pitkäksi aikaa muhimaan päähän, ehkä koko loppu elämäksi. Inhottavaa!

Ja kiitos kehuista, johan tässä ylpistyy! :)

annn (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus. Itse yleensä nautin saamastani huomiosta, onhan se tavallaan mukavaa että saa helposti seuraa, apua ja kokee olonsa halutuksi. Mutta asialla on tosiaan kääntöpuoli. Kaikki seura ei ole toivottua. Rasittavaa, kun ei saa viettää aikaa rauhassa tai joutuu poistumaan paikalta kun ei muuten pääse ei-toivotusta seurasta eroon. Yksin matkustellessa tämä korostuu. Minulla ei ole lapsia ja tuskin tuleekaan, mutta odotan ikääntymisen ajavan saman asian! Olen huolissani ulkonäön "rupsahtamisesta" ja siitä etten ehkä enää vanhana saa nuorta ja komeaa miesseuraa. Toisaalta odotan toiveikkaasti aikaa, jolloin yksin matkustaessa en enää joudukaan hätistelemään miehiä ympäriltäni vaan saan olla rauhassa se kummallinen reissutäti.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hyvä kommentti! Oon just samaa mieltä, että joskus se huomio tuntuu tosi kivalta. Mun olisi tekopyhää väittää muuta. Sitä on oikeastaan hankala pukea sanoiksi kunnolla, että milloin se huomio on ankeaa, milloin kivaa.

Saara kirjoitti vähän aikaa sitten hyvin, että flirttiin tarvitaan kaksi ihmistä ja tilannetajua. Siitä tässä varmaankin on eniten kyse. Just se, että mies ei näytä valtaansa mua kohtaan vislailemalla vaan ennemminkin meillä on jotenkin "good thing going on". 

Olin kuitenkin vähän yllättynyt, miten vähän mua söi se, ettei vislauksia enää tullut. (Heheh, mistä sitä tietää josko se olisikin johtunut vain rupsahtaneesta naamasta eikä vauvalla olisi mitään tekemistä koko asian kanssa.) Toisaalta mulla kompensoi ne lukuisat hymyt ja vauvalle osoitetut kivat kommentit.

Vierailija (Ei varmistettu)

Reissaaminen lapsen kanssa muslimimaista on myös erilaista. Malesian rannoilla paikalliset naiset tuli juttelemaan ja mua kohdeltiin muutenkin eri sävyyn vaikka olin bikineissä ja pienissä vaatteissa muslimialueiden rannoilla. Matkustamisesta on tullut toisella tavalla antoisaa!

mystery
Vision One

"Vauva kertoo, että mä olen poissa kilpailusta. Lapsi tekee musta pyhän äitihahmon, johon ei kuulu liittää seksuaalisia tunteita. Tämä nainen on jo merkattu ja varattu, sitä ei kannata enää yrittää. Ja se sopii mulle just hyvin."

Siis... Eikö tämä ole toisaalta ihan tosi perseestä? Että heti saat niskaasi tuollaisen roolin, ja että naisille on olemassa ylipäätään tälläisiä rooleja ja laatikoita ? Ja ettei äiti ole seksuaalinen elementti? Siis mulle tuli vaan sellainen olo tästä tekstistä, että öö hetkinen, ei tää oo pelkästään posiitivinen ja kiva juttu, vaikka miten siinä roolissa viihtyisikin:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa mieltä. Itse haluan olla nainen ja saada jopa kevyttä ja kivaa flirttiä, vaikka olen myös äiti. Ja toki on myös ihan pienten vauvojen äitejä, jotka ehkä toivovat miestä rinnalleen lapsesta huolimatta, kun lapsen isä on syystä tai toisesta poissa kuvioista.

Juliaihminen
Juliaihminen

Joo siis tuo pyhä äitihahmo -läppä oli sarkasmia.  (En ajattele olevani oikeasti pyhä äitihahmo tai että oisin ns mieheni omaisuutta.)

Musta on hullua, että maailma on oikeasti jakautunut näin kahtia: jos sulla on vauva, sä oot jo mennyttä naista etkä enää tavoiteltava. Olet ns halun ulkopuolella. Toki sitten, kun mulla ei ole sitä vauvaa sylissä, muutun muiden silmissä takaisin "tavallisiin naisiin". (Tästä pitää kirjoittaa ihan oma postauksensa, mutta tällä lailla mä olen kokenut ympäristön suhtautuvan muhun. Se, onko asia hyvä vai huono, riippuu tilanteesta.)

Mutta: tässä on just se hyvä puoli, että semmosia niljaisia katseita ja ehdotteluja ei tarvitse sietää. Musta ne ovat aina olleet rasittavia, olin sinkku tai parisuhteessa.

Nainenvm 1977 (Ei varmistettu)

Kyllä se kasvojen kauneus on aina ensi sijainen, ei se auta jos on laiha mutta kasvot ei niin vetävät. Kokonaisuus pitää olla ok. Naisen pitää olla sopivasti naisellisen pehmeä.

Nuorgamin Emmi (Ei varmistettu)

Täh?

Torey
Näissä neliöissä

Siis ihan Suomessa tossa joulukuussa joku tuntematon nuorimies koki olevan ihan ok, että hän baarissa, rappusissa, tarraa molemmilla käsillään mua pakaroista altapäin työntäen peukaloitaan samalla kohti jälkojeni väliä jotta sai kunnon otteen. Olin niin järkyttynyt etten osannut kun kirkaista ANTEEKSI! Joo, ihan kiva että mun takamukseni kerää yhä miesten huomion, mutta mun perseeseen koskee vain mun aviomieheni! Muut sitten voisi vaikka kohteliaasti kertoa sanoin mun näyttävän hyvältä, ja kelpaavan niillekkin, sen käsiksi käymisen sijasta! Koska toki vuosia naimisissa ollut ja pari lasta maailmaan pukertanut kuulee olevansa kasvojen lisäksi kropaltaankin vielä kuumaa kamaa, mutta kourinta ei koskaan ole ok ilman lupaa! Ei ulkomailla, eikä kotosuomessa!

Kommentoi