Äitinä en ole himon kohde

koh yao noi27.jpg

koh yao noi28.jpg

koh yao noi29.jpg

Kun olen matkustanut naisena ympäri maailmaa, olen aina saanut osakseni sellaista huomiota, jota en olisi halunnut saada. Intiassa väentungoksessa ihan fyysiesti lääpittiin, Kuubassa huudeltiin koko ajan beautiful ladya, Tansaniassa vähän sama juttu. Espanjassa ja Belgiassa perään on vislailtu. Ranskassa juttelin yhdessä hostellissa muutaman minuutin small talkkia semmosen ihan mukavan amerikkalaisjäbän kanssa. Kun tulin vessasta takaisin dormiin, mun tyynyllä oli google translatorilla suomeksi käännetty lappu, jossa luki: ”Kivat punaiset alushousut. Tule yläsänky minä kanssa.” Kauhistuin, keräsin kamani ja vaadin respasta uuteen dormiin pääsyä. Irstasta katsetta tulee, minne ikinä meneekään.

Tämä ei toki ole ihan niin mustavalkoista, joskus kaunis nainen -huudot ovat olleet ihan itsetuntoa hiveleviäkin. Mutta jos pitäisi valita joko tai, niin mieluummin ei sitten ollenkaan.

Suomessa tämä ei mun mielestä ole niin räikeää. Kadulla ei samalla tavalla ole huudeltu mulle, vaikka toki olen omat seksuaaliset häirintäni tuntemattomilta ihan kotimaassakin saanut. (Kiitos sulle urpo, joka kouraisit mua Tiimarissa kun olin 13-vuotias, ja terveisiä vain sille juopolle, joka ensin juttelit ratikassa mukavia mutta sitten aloit tehdä syväanalyysiä mun berberistä.)

koh yao noi32.jpg

koh yao noi33.jpg

Kuukausi Thaimaassa vauvan kanssa oli kuitenkin ihan uutta. Puhuttiin tästä Niinan kanssa monesti: Äitinä matkustaminen on sosiaalisesti huomattavasti helpompaa kuin pelkkänä naisena matkustaminen.

Jossain vaiheessa tajusin, että mulla on paljon vapautuneempi olo. En pälyile ihmisiä epäluuloisesti, välttele miesten liian läheltä kulkemista väkijoukossa. Niskaa ei polttele nihkeät katseet. Kun mulle hymyillään, se on ystävällistä viatonta hymyä, ei sellaista vaativaa tai vihjailevaa. Kun mun selässäni roikkuu vauva, mä en ole enää objekti kenenkään halulle. Suoraan sanottuna se tuntuu hirmu hyvältä.

koh yao noi34.jpg

koh yao noi44.jpg

Ja mikä yllättävää, myös muut naiset kohtelivat mua hirmu kivasti. Olen nimittäin joskus huomannut vähän sellaista nokittelua länkkärinaisten kesken. Mä olen ollut uhka tai kilpailija (ja ehkä pitänyt niitä muita kilpailijoina itsekin). Nyt kun mulla oli rantabaarissa vauva konttaamassa vieressä, naiset vain hymyilivät ja jutustivat kivasti. Vauva kertoo, että mä olen poissa kilpailusta. Lapsi tekee musta pyhän äitihahmon, johon ei kuulu liittää seksuaalisia tunteita. Tämä nainen on jo merkattu ja varattu, sitä ei kannata enää yrittää. Ja se sopii mulle just hyvin.

Tietenkin olisi kaikkein ihaninta, jos minä ja maailman muut naiset saisivat matkustaa tällä lailla vapautuneesti myös ilman vauvaa.

 

Onko teitä häiritty seksuaalisesti matkustaessanne?

 

Lue myös:

Tyttövauva ei flirttaile

 

 

 

Kommentit (18)
 1. Oon todella paljon samaa mieltä. Vauva-aikana äidit todella taitaa olla ”kilpailun ja halujen” ulkopuolella. Yllätyksenä tuli kuitenkin se, että itsehän urheilin paljon (ja jatkoin luonnollisesti synnytyksen jälkeen) ja se taas tarkoitti sitä, että olin suht nopsaa ulkopuolisten kommenttien mukaan ihminen ”josta on hirveän vaikea uskoa, että tosta kropasta on tullut lapsi ulos”. Että se autuus loppui lyhyeen. Uimassa muut äidit katseillaan antoivat ymmärtää, että ottaa kupoliin, kun en ollutkaan sitä tyyppiä, joka antaa kroppansa rapistua äitiyden myötä – ja miehet antoivat ymmärtää sitten jotain muuta. Miehet (useimmiten tutut) jaksoivat myös kertoa, kuinka mahtava esimerkki olin siitä, ettei äitiyden tarvitse viedä naista ”haluttomuuden rajoille”. Enkä muuten itse halunnut olla yhtään mikään esimerkki tai vertailun kohde yhtään kenellekään. Halusin vain olla äiti ja ihminen ihan omalla tavallani. Kaksi puolta siis tälläkin kolikolla.

  1. Voin niin kuvitella tuon tilanteen. Onhan se toki hirmu inhimillistä olla kateellinen siitä, että toinen saa kroppansa nopeasti kuntoon ja sitten vähän taivastella sitä – mutta samalla niin tympeää!

   Mulla on kanssa ollut itselleni tärkeää saada kroppa kuosiin raskauden jälkeen, mutta just tuo mitä sanot, että se saman tein yhdistetään haluun tai seksiin, on niin ikään tympeää. 

 2. Just viime viikonloppuna, kun luin rannalla kirjaa hihattomassa, joku ihan tavallisen näköinen, jo liki eläkeikään ehtinyt (turisti)setämies tuli kysymään viattoman oloisesti englanniksi kelloa. Kerroin ajan, johon mies:

  ”Oh, you are from Finland! (Prkl, ei se mun enkkuaksentti kai niin tankeroa ole?!?! No anyway..) Now you disappointed me. I thought you were from California, because of your [tekee pyöriviä kourimisliikkeitä oman rintakehänsä korkeudella ja virnistelee paljonpuhuvasti]

  Vastasin siihen sitten vaan, että ”oh, and I thought you were a woman because of your [pikkusormen koukistusta]

  (Sain muuten aplodit lähistöllä istuvilta espanjalaisilta biitsille lounastamaan tulleilta kundeilta, että sinällään ihan woo-hoo tilanne, mutta vituttaa silti.) 

   

  1. sounds fake but okay

  2. Hahahahahahah ihan mahtavaa!!!!! <3 <3 Just näin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *