Äitiyslomaterveisiä ja satunnaishavaintoja Hakkaraisesta

Näin sitä täällä vain lomaillaan. Tiki otti maanantain vapaaksi töistä, jotta voitaisiin hengailla yksi päivä kahdestaan Alpun ollessa päiväkodissa. Käytiin lounaalla Lapinlahdessa Loopissa (suuri suositus, kuuluu mun vakilounas- ja brunssipaikkoihin ihan jo sen takia, että sieltä voi aina kahmaista mukaansa hävikkiruokaa, kuten Herkun leipiä ja hedelmiä ilmatteeks) ja sitten käpysteltiin aurinkoisessa Helsingissä.

Tämä ei ehkä ole täysin uusi ajatus maailmanhistoriassa, mutta olisipa tämä viimeinen kuukausi lapsen syntymää ihanaa lomailua, jos ei sattuisi olemaan raskaana! Olen nimittäin nyt alkanut elää sellaista vaivaiseukon arkea, jossa kaikenlainen kolottaa. Olin myös äsken neuvolassa ja siellä kävi ilmi, että hemoglobiinini on 87, mikä tarkoittaa sitä, että ei ole outoa, että väsyttää ja hengästyttää. Pitäisi jaksaa syödä rautaa ennen synnytystä, jottei tomumajani tuhoudu täysin anemian kouriin, mutta vatsa menee siitä niin kuralle. Kirjaimellisesti.

Kuten huomaatte, vaikka olen lomalla, niin olen laittanut valitusmoodin päälle. Yni yni yni, elämä on raskasta.

Pitäisi vähän koota ajatuksia ja vaikka kirjoittaa tänne blogiin jotain älyllistä, mutta juuri nyt pää on aivan sellaisessa kevään tullen kolosta kuoriutuneen juoppolallin iloisessa mutta kohmeisessa mielentilassa, joten älyllisyyttä on turha yrittää metsästää tänä aamuna.

Loppuun pari täysin satunnaista ajatusta viime päiviltä:

  1. Miksi ihmisillä on tarve julistella ympäriinsä, että ”olen varmaan maailman ainoa ihminen, joka ei ole katsonut Game of Thronesia”?! Ensinnäkään et ole, koska niin moni haluaa ilmoittaa tämän julkisesti. Haistan tässä sellaista ylpeilyä sillä, että sitä ollaan ”vältytty tällaiselta fantasiahutulta”. Heille haluan sanoa: GAME OF THRONESIA KATSOO SIVISTYKSEN IHMISET! Siinä ei ole mitään hienoa, ettei ole osallistunut tähän sukupolvikokemukseen, että on sulkenut silmänsä tämän hetken kenties tärkeimmältä populaarikulttuurin tuotokselta, johon tullaan intertekstuaalisesti viittaamaan vielä vuosisatojen, ellei –tuhansien päästä. Miten sitten suu pannaan, kun ette kykene osallistumaan vuonna 3047 analyysiin siitä, miten huvittavaa on, (Stop! Sisältää pienen juonipaljastuksen edellisiltä kausilta) että Melisandren paljastuminen ”vanhaksi naiseksi” on yksi sarjan selkäpiitä karmivimpia hetkiä, sillä herra isä, sarjassa mies on harrastanut VANHAN MUMMELIN KANSSA seksiä.
  2. Näin varttuneena naisena on monia asioita, joihin suhtautuu huomattavasti suopeammin kuin nuorena tyttönä. Toisin sanoen, kun viime äitiyslomalla minua häiritsi kaikenlaiset sanat, kuten mammis, mamma tai ihan vaikka joku emäntä. Enää mikään ei häiritse. Osasyy tähän saattaa olla se, että kuten sanottua, tuntuu siltä kuin olisin koko ajan kännissä, ja yleensä pikku tuubassa olen melko hyvällä tuulella ja aika välinpitämätön maailman kauhuja kohtaan.
  3. Juttelin eräissä juhlissa ystäväni isoäidin kanssa, joka kertoi että heidän naapurissa asui 1930-luvulla nainen, joka synnytti 23 lasta. Bondailimme tästä sukupolvien yli, sillä 23 synnytystä ja lapsen kasvattamista tuntuu täysin epäinhimillisen sairaalta. Hetkestä teki omituisen se, että eräs miekkonen tuli kertomaan meille (naisille), että ”Silloin oli kuulkaa eri ajat ja lapsiin asennoiduttiin eri tavoin”. En osta tätä. Vaikka asenne olisi mikä, niin en koe anakronistisena väittää, että myös 1930-luvulla 23 lapsen synnyttäminen oli täysin käsittämätön suoritus. Ilman pyykinpesukonetta tai sitteriä.
  4. En tiedä onko tämä ok sanoa ääneen, mutta olen iloinen siitä, että Teuvo Hakkarainen pääsi eduskuntaan. Tyyppi aiheuttaa niin uskomattoman paljon harmia ja päänvaivaa puolueensa johdolle. He joutuvat lapsenvahtimaan tätä saunassa elelijää ja pahoinpitelystä ja seksuaalisesta häirinnästä tuomiota saanutta ukkelia. Toivon ja uskon, että Noin viikon studio ja muut poliittiset satiiriohjelmat eivät päästä häntä tälläkään kerralla vähällä.Vaikea saada kiinni edes näin juoppolallin aivokemioilla käyvänä ihmisenä siitä mielentilasta, miten ihminen ajattelee siellä vaaliuurnalla, että tätä jantteria minä äänestän. Itse olisin äänestänyt mieluummin kirkkovenettä. Siis ihan sellaista konkreettista isoa puista soudettavaa venettä. Uskon että se vene olisi aiheuttanut eduskunnan istuntosalissa vähemmän hämminkiä kuin Teukka.
  5. Vahingonilo on iloista ihanin. Kun Alpun 1-vuotias ystävä tuli meille käymään ja kävi ilmi, ettei hän onnistu kiipeämään Alpun perässä yläsänkyyn ja alkoi itkeä tätä dramaattisen katkerasti, näin Alpun naamalla niin mairean tyytyväisen hymyn, että sellaista en ole eläessäni kenenkään kasvoilla nähnyt. I have created a monster.

 

No niin, mun tarkoitus olisi kirjoittaa nyt jotain postauksia varastoon sitä varten, kun bebbelsone syntyy, koska aikaa ja tarmoa on (joskin järki puuttuu, mutta sitä voi ehkä saada päähänsä muutamalla kahvikupillisella). Tarkoituksena on viimein tarttua tämän Kysy mitä vain -postauksen juttuihin, mutta jos on jotain muita postaustoiveita, niin kertokaa niitäkin. Toivepostauksia on niin hauska kirjoittaa! Tulee sellainen omahyväinen olo, että joku on halunnut kuulla minun mielipiteeni jostain aiheesta. M m mmm!

Aurinkoa keskiviikkoon!

Kommentit (24)
  1. Hauska postaus, sä oot kyllä niin ihanan symppis 😀

  2. Kiitos päiväni piristyksestä! Kirjoitustyylisi ja sananvalintasi ovat riemastuttavan värikkäitä! Pakko lähteä tsekkaamaan, mitä Hakkarainen oikeen vaalikampanjassaan lupasi, jos se vaikka selittäisi kannatusta😆

    1. Voi kiitos!!! Ja joo, pitäisi ehkä itsekin tsekata, jos Hakkiksella onkin joku vallankumouksellisen nerokas idea takataskussa yhteiskunnan parantamiseksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *