Älä tee sitä vielä

ihana kahvila3.jpg

ihana kahvila2.jpg

ihana kahvila.jpg

ihana kahvila4.jpg

ihana kahvila5.jpg

Carpe diem, huomenna voit olla jo kuollut. Ryhdy heti tuumasta toimeen ja älä jätä huomiselle sitä, mitä voit tehdä jo tänään.

Nämä neuvot eivät sovi mun luonteelle ollenkaan. Ei unelmien tavoittelussa, ei välttämättä duunijutuissa eikä varsinkaan kivojen juttujen tekemisessä. Mun mielestä kaikkea ei tarvitse tehdä heti, ja kivoja juttuja voi ehdottomasti säästää seuraavaan kertaan, jos juuri sillä hetkellä ei tee mieli tai aikataulu on vähän kiireinen. Luultavasti joskus myöhemmin ajankohta on kivalle asialle aivan täydellinen.

Kerron esimerkin (huom, tämä ei ole kauhen syvällinen tapahtumaketju). Kun muutin Helsinkiin vuonna 2008, asuin ensimmäiset kuukauden Kampissa. Kävelin usein Hotelli Tornin vierestä ja ajattelin aina, että damn woman, miten typerää, etten ole koskaan käynyt Tornin baarissa drinkillä, vaikka asun ihan tässä kulmilla. Kyllähän kaikkien pitäisi olla joskus käynyt Hotelli Tornin baarissa ihastelemassa Helsinkiä!

No, vasta kaupunkiin muuttaneena mulla ei ollut käytönnässä yhtään ystäviä täällä. Paras Helsingin-ystäväni oli mun 3-vuotias pikkusiskoni. Että olisiko sinne drinkille pitänyt sitten rykäistä kiukulla yksikseen? Öö ei. Kivojen juttujen ei tarvitse olla suorittamista tai epämukavuusaluevierailuja. 

Kului aikaa, sain ystäviä, mutten vieläkään käynyt siellä Tornissa. Tasaisin väliajoin koin asiasta huonoa omaatuntoa. Kunnes! Sinkkuelämää kaksi tuli elokuvateatteriin. Silloinen pomoni, Jenni Lieto, kertoi, että nyt mennään ensin katsomaan työporukalla Sinkkis-leffa, ja sen jälkeen hän tarjoaa drinkit Hotelli Tornissa. Korkkarit jalkaan, juhlakoltut päälle, eletään niin kuin Carrie ja kumppanit. Ja se oli ihan täydellinen ilta! En olisi voinut kuvitella parempaa tapaa menettää Hotelli Torni -neitsyys.

Tämän jälkeen päätin, etten aio suorittaa kivuuksia, vaan ne tapahtuu kun tapahtuu. Voi käydä Pariisissa ja jättää Eiffel-tornin seuraavaan kertaan, jos juuri silloin ei tee mieli mennä. Tai vierailla Hämeenlinnassa ja mennä itse linnaan joskus toiste

Tämä tuli mieleen, kun olin monena kesänä soimannut itseäni siitä, etten ollut ehtinyt käydä Ihana-kahvilassa, vaikka se on just niin ihana (ja kävelymatkan päässä mun kotoa). Sitten yksi iltapäivä menin sinne Ellan kanssa, ja se oli kerrassaan täydellistä.

 

 

Mitä kivoja juttuja olette jättäneet ”seuraavaan kertaan”?

 

Lue myös toinen syvällinen oivallukseni

Kuinka rumasta ankanpoikasesta tuli käsimalli

 

 

Kommentit (4)
 1. Olin vaihdossa Australiassa pari vuotta sitten ja reissasin tona aikana ympäri maata niin paljon kuin vaan kurssien kunnialliselta suorittamiselta ja liikuntavammaltani ehdin ja pystyin, mutta silti onnistuin kehittään lukukauden loppua kohden kohtuullisen vahvan pakkomielteen poiketa vielä jollain Tyynenmeren saarella ennen Suomeen palaamista. Tiesin kuitenkin koko ajan, ettei mulla olisi varaa yöpyä kohteessani kuin vähän aikaa, että joutuisin reissaamaan yksin (mikä on monesti ihan OK, mutta tämmöisen kohteen haluaisin jakaa jonkun kanssa) ja että joka tapauksessa palaisin kotiin käytännössä matti kukkarossa, joten luovuin viime hetkellä ajatuksesta ja päästin säästää saarihyppelyt myöhemmäksi. Ja kannatti, koska pääsin myöhemmin sinä vuonna noilla säästöilläni parhaan kaverini kanssa Malediiveille, ja reissu oli ihan mieletön. Tää teksti ei ois voinut tulla parempaan aikaan: kirjoitan tätä kommenttia mistäs muualta kuin Australiasta käsin, ja sama maaninen tarve säntäillä joka paikkaan alkoi heti kun saavuin tänne työharjoitteluun jokunen kuukausi sitten. Tuntuu vaan niin järjettömältä jättää väliin tilaisuus reissata ympäri Kaakkois-Aasiaa ja Tyyntämerta, kun kaikki on kerrankin ns. nurkan takana, mutta mukavuudenhaluni tuntien tiedän silti (vaikken aina muistakaan!), että oikeessa seurassa ja kunnon budjetilla nauttisin näistä reissusta sata kertaa enemmän. Eli tälläkin kertaa jää noin miljoona hienoa mestaa näkemättä ja kokematta, mutta onpahan ainakin syitä tulla takas!

  1. Juur näin! Kivoihin paikkoihin on aina kiva tulla takaisin! Ymmärrän tietenkin tuon, että kun kerran siellä ollaan, niin haluaa nähdä mahdollisimman paljon, mutta toisaalta on kiva nähdä asioita kunnolla eikä pelkällä pintaraapaisulla. Sitten niistä ehkä nauttii vielä enemmän ja ne tekevät isomman vaikutuksen.

   Ooh, oon kyllä kade kun hengailet siellä. Mmmmm! <3 

 2. Vaikka mitä. En tajua kivojen juttujen ”suorittamista” yhtään. Meen ja kokeilen sitten kun hetki sattuu olemaan sopiva. Lähikulmien kivoimman kahvilan tsekkasin asuttuani yhdeksän kuukautta korttelin päässä. Toisen kivan lounaskahvilan korkkasin parhaan kaverin kanssa kesällä. En oo vieläkään käynyt monissa museoissa, kaupoissa enkä Bruggessa. Ehtiihän tässä 😀

  1. Nimenomaan! Kaikkea ehtii ihan hyvin.

   Kyllä sää siellä Bruggessa vielä käyt 🙂 (ja sehän on nähty yhdessä päivässä, että sille ei sitten tarvitse varata viikkojen tutustumisaikaa, heheheh)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *