Alpun uusi identiteetti isosikkona

leikkii puistossa.jpg

Olemme aina välillä yrittäneet kertoa Alpulle, että hänestä tulee keväällä isoveli ja että äidin vatsassa kasvaa vauva. Tähän mennessä olemme saaneet takaisin seuraavanlaisia kommentteja.

”Minusta tulee pikkuveli.” 

Johon on pitänyt yrittää oikaista: ”Itse asiassa sinusta tulee ISO veli.”

”Ei. Minä olen pieni, minusta tulee pikkuveli.”

Ok.

leikkii puistossa2.jpg

Nyt asiat ovat kuitenkin edenneet siihen pisteeseen, että Alppu on ilmoittanut, että hänestä tulee ISOSIKKO. Sanoin hänelle, että jos hän kokee olevansa isosisko, niin se on täysin ok. Meidän perheessä jokaisen identiteetti sallitaan sellaisena kuin se on.

Myös ajatus vatsassa olevasta vauvasta on herättänyt erinäisiä mielleyhtymiä. Kun Tiki makoilee sängyllä, Alppu saattaa osoittaa hänen vatsaa ja sanoa: ”Isillä on vatsassa vauva.”

Usein myös saamme kuulla, että Alpulla on vatsassa vauva. Välillä olen kertonut hänelle, että hänellä itse asiassa ei ole vauvaa vatsassa, mutta siitä hän on loukkaantunut syvästi. Kerran hän myös ehdotti solidaarisesti, että hän voi kantaa ”pienen palan vauvaa” omassa vatsassaan. Ottaisin tämän tarjouksen oikein mielelläni vastaan, jos se olisi jotain muuta kuin sairas alku (tai loppu) kauhuelokuvalle. Alkaa nimittäin näin RV 25 -meiningeissä vähän ryydyttää taas.

Yhetnä päivänä Alppunen tuli vatsan luo ja ilmoitti, että nyt vauva voi tulla ulos. Oli ilmeisesti sopiva hetki.

leikkii puistossa3.jpg

Ehkä asiat alkavat selkeytyä toukokuun koittaessa. Siihen asti luemme monenlaisia kirjoja, joissa jostakusta tulee isoveli tai -SIKKO. Tätä happoista meininkiä on oikeastaan aika hauska seurata, sillä totta puhuakseni minusta tuntuu aivan yhtä käsittämättömältä kuin Alpustakin, että tuolla todellakin on ihan oikea, potkiva ja mellastava ihminen, joka saapuu melko pian paikalle ja muuttaa tullessaan luultavasti aivan kaiken. Ihanalla tavalla peruuttamattomasti.

 

Miten teillä on reagoitu seuraavan lapsen tuloon tai muistatteko, miten itse aikoinaan reagoitte omaan pikkusisarukseen?

 

Lue myös:

Toukokuussa meille tulea Ankka

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit (17)
 1. Täällä meneillään rv 35 ja tuleva isoveli täytti juuri 2 vuotta. Alettiin aktiivisesti puhua vauvasta vasta vuodenvaihteen jälkeen, kun tuntui ettei kaksivuotias vielä käsitä asiaa niin kaualle tulevaisuuteen. Nyt isoveli kyllä tuntuu hyvin muistavan, että äidin vatsassa on vauva. Ja muistaa varsinkin, kun oli neuvolassa mukana kuuntelemassa sydänääniä. Niitä kuunnellaankin nyt sitten kotona korva vasten äidin vatsaa 🙂

  1. Ihanaa! <3 Meilläkin vähän aina välillä pyritään jutustamaan sinne vatsaan – joskin ei ole väliä, onko se äidin vai isin vatsa.

 2. Pauliina / A la Helvetia
  27.1.2019, 07:58

  Ihana Alppu ja melkein kolmivuotiaan logiikka <3 Meidän samanikäinen tyttö kävi syksyllä „mulla on mahassa vauva“ -vaiheen. Yksi päiväkodin hoitajista oli raskaana, ja tytön mielestä kaikilla oli vuorotellen vauva mahassa, hänellä itsellään ja minulla mukaan luettuna 😀 Samaan aikaan hän alkoi kertoa, että hänellä on sisko. Hän on ainoa lapsi enkä ole raskaana, joten mietin hetken, olisiko se pitänyt täsmentää päiväkodin henkilökunnalle. Ajattelin kuitenkin, että he varmaan kuulevat päivittäin niin kummallista kamaa lasten suusta, että osaavat erottaa jyvät akanoista 😉

  1. Hahaa, todellakin. Onhan tuo nyt ihan samanlaista satumaailmaa kuin vaikka tontut tai keijukaiset. Että yhtäkkiä on jotain, mitä ei voi nähdä mutta joka on muka olemassa.

   Varmasti noita ”vauvabuumeja” riittää päiväkodeissa. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *