Asiat, joista saan sairasta tyydytystä

iittala ultima thule.jpg

Yritän aina optimoida elämää mahdollisimman paljon ja saan uskomatonta tyydytystä pienistä onnistumisista optimoinneista. Usein ne ovat sinällään aika turhia ja mitättömiä, mutta jos niistä tulee hyvä mieli, niin miksi ei.

Tässä muutama:

Yöpöydälläni on aina vesilasi, josta juon vettä öisin. Kaadan yön yli seisseet vedet johonkin lukuisista viherkasveistamme, enkä lavuaariin. (Sitten unohdan kastella muiden huoneiden kasvit, mutta makuuhuoneen kukat elävät ja voivat hyvin.)

Minulle kertyy A4-papereita, joiden toinen puoli on tyhjä. Käytän puhtaan puolen to do -listojen tekemiseen. Tuntuu niin tehokkaalta.

iittala ultima thule2.jpgiittala ultima thule4.jpg

Olen mahdollisimman monta päivää pesemättä hiuksia, ja sitten menen lenkille ja pesen hikiset hiukset tämän jälkeen. Mikä uskomaton voitto!

Kun saan juuri ja juuri juostua ratikkaan/metroon. Ei ole tarvinnut tuhlata yhtään minuuttia elämästä odottamiseen!

Mikäli lahjapaperi on vioittumaton, säästän sen ja käärin seuraavan lahjan siihen. Ennen häpesin tätä, kun se tuntui olevan osoitus sairaalloisesta piheydestä. Nykyään taas olen ylpeä käärepaperin säästäjä, koska voin julistaa pyhää ekologisuuden ilosanomaa. Totuus on kuitenkin se, että kyse on ennen kaikkea laiskuudestani: en koskaan saa ostettua lahjapaperia kotiin.

(Tästä syystä myös lasten saaminen oli kätevää: nykyään ei tarvitse ostaa erillisiä onnittelukortteja, riittää kun pyytää 3-vuotiasta ”taiteilemaan” jotain skeidaa paperille ja sitten voi antaa tämän kauniina korttina. Saa nähdä, kuinka kauan kehtaan vetää tällä taktiikalla. Siihen saakka, että lapsi on 18-vuotias?)

iittala ultima thule5.jpg

Kun saan naamarasvapurkin käytettyä ihan loppuun asti. Eli leikkaan sen saksilla auki ja kaavin sieltä vielä viikon ajan rasvaa naamaani. M m mm!

Myös se, että saa tuupattua parasta ennen -päiväyksen ohittaneen maitopurkin vaikkapa pannukakkuun. Voi sitä ehtoisan emännän omahyväisyyden hyrskäystä. (Rakastin näitä Satu Koiviston vinkkejä siitä, miten saa hävikin minimoitua. Juur näin!)

iittala ultima thule6.jpg

Kun tiskirätistä on aika jättämässä, pyyhin sillä vielä pahimmat vauvan töhkät lattiasta ja heitän sen vasta sitten pois.

Kun vauva nukahtaa juuri ennen junaan astumista ja vetelee tainnoksissa puolet Turun-junamatkasta. Mikä ilo.

Veikkaan, että tämä on vähän luonnekysymys. Jonkun mielestä tällainen optimointi on neuroottista ja vähintäänkin kummallista, toisten mielestä taas aivan fantastista ja nautintoa tuovaa. (Oma pappani on vienyt tämän aivan uskomattomalle tasolle. Kun olin lapsi ja istuin hänen kyydissä, hän aina kertoi tyytyväisenä, missä alamäessä hän on laittanut auton vaihteen vapaalle, ”jotta bensaa ei silloin kuluisi”. En itse asiassa tiedä, säästääkö se edes bensaa, mutta voi sitä onnen ilmettä hänen kasvoillaan, kun tuli oikein pitkä alamäki!)

Onko teillä jotain optimointeja, joista tulette perverssillä tavalla hyvälle tuulelle?

Kuvat: Rakastan näitä Ultima Thulen laseja ja kannua. Sain nämä taannoin Iittalalta. On ilmiselvää, että kun illallinen on päättynyt ja kannussa on vielä vettä, lorautan sen ruokailuhuoneen isolle huonekasville (jonka nimeä en tiedä, koska tiedän vain kaktuksen enkä mitään muuta).

Lue myös:

Piheilyn säännöt

Paras siivoussääntö – leikkaan kaiken puoliksi

Kommentit (32)
 1. Minulle muinoin luennoitiin juurikin tästä auton vapaalla laskettelusta. Entisaikaan kuulema kannatti, mutta nykyiset (ruisku?) moottorit reagoi vaan kaasuun,painatko vai et. Ja jostain syystä vapaalla ollessa auto nimenomaan käyttää bensaa, kun taas vaihde päällä moottorijarruttamalla ei. Näin muistelen. Luennosta on siis monen monta vuotta, enkä moottoreista käsitä edelleenkään juur mitään.

  1. Tämä on tärkeää informaatiota.

   1. Kyllä. Nykyisillä moottoreilla on nollakulutus kun on vaihde päällä mutta jalka ei ole kaasulla. Eli moottorijarrutus. Mahdollisimman nopea kiihdytys tavoitenopeuteen (hypitään vaihteita eikä käydä kaikkia järjestyksessä läpi) ja sit seuraavaan risteykseen rullaillaan moottorijarrutuksella. Vaihtetaan vaan pienempää pykälää jos tarvii.

    1. Tota miten se auto pysyy käynnissä ilman polttoainetta eli nollakulutuksella?

     1. Alamäessä painovoima tekee työtä ja muuttaa potentiaalienergiaa liike-energiaksi.

      1. Vapaalla ollessaan moottori vaatii bensaa, mutta auton vieriessä liike pitää sen käynnissä.

 2. Kuivaan silmälasit pesun jälkeen talouspaperiin, mutta en heitä paperia roskiin: sehän on käytännössä puhdas, kun siihen on kuivattu puhtaat lasit eikä edes kastu hommassa juurikaan. Paperiin voi myöhemmin aivan hyvin vielä vaikka niistää tai pyyhkiä sillä kaatuneen maidon.

  Myös kaikkien tuubien yms. leikkaaminen auki ja käyttäminen ihan loppuun on äärimmäisen tyydyttävää!

  Ja jos sukkaan tulee reikä (en jaksa paikata, kun mulla kuluu yleensä pohjasta puhki) käytän sen vielä pölyjen pyyhkimiseen jostain tosi pölyisestä paikasta, esim. kirjahyllyn tai kattolampun päältä.

  Itse taas käytän to do -listoihin ja muihin muistiinpanoihin paperinkeräyskassista kaivamiani laskujen tms. kirjekuoria. Niitä kertyy, vaikka kuinka yrittäisi laittaa kaikki e-laskuiksi!

  Ja kyllä, näistä tulee hyvin voimakas hyvä ihminen -olo.

  1. Antwerpenin Anna
   16.12.2019, 12:11

   Teen melkein kaikkia näitä myös! Reikäiset sukat ja muut lumput käytän ikkunanpesussa saastaisten ikkunanpielien pyyhkimiseen ulkopuolelta tai kuraisten saappaiden putsaamiseen.

   Tunnen valtaisaa tyydytystä myös siitä jos saan kyhättyä jääkaapin jämistä itselleni hyvän lounaan töihin. Vähemmän hävikkiä + yhden kaupasta ostetun valmisruuan hinta säästetty = win-win!

  2. Reikäsukkien hyödyntäjät kerho kokoontuu! Itse käytän niitä myös lankatessa kenkiä.

   1. Ja koiraihmiset kierrättää ne karvalapsilleen! Dopamiini&endorfiini vaan hyökyy kun katsoo naama virneessä lattialla sukkaa silppuavaa otustaan ❤

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *