Asiat, jotka näyttävät paremmalta kuin tuntuvat

Juliaihminen

Kun vuosi sitten Instagram täyttyi kirsikankukkakuvista Roihuvuoren hanami-juhlasta, olin superkateellinen. Soimasin itseäni: "Julia, miksi et mennyt sinne! Nyt kaikilla muilla on kivaa ja sinä olet laiska saamaton vätys, joka menettää auvoisat kirsikankukat Japanin."

Tänä vuonna missaan juhlan taas, koska olen Turussa täyshoitolassa äbän luona. Välttyäkseni suunnattomilta itsesyytöksiltä, järjestin niin, että meidän keskiviikkokerho teki retken katsomaan kirsikankukkapuistoa etukäteen. No. Siinä sitten Raisan ja Mirjan kanssa tajuttiin aika nopeasti, että tämä kokemus on sarjastamme:

Näyttää paremmalta kuin tuntuu.

Aika laimea meno. Ei niitä puita nyt niin paljon ole! Eikä maisema säihkynyt kuin Disneyn elokuvassa (koska sitä odotin). Ei tullut upeaa kirsikankukkaloistoelämystä. Sen sijaan tuli lukuisia tanttoja mojave-aurinkolaseineen, jotka yrittivät tunkea meidän eteerisiin kuviin (en tajua, miten jengi on saanut rajattua kaikki muut ihmiset niiden instakuvista pois!).

No, saatiin kyllä hyvät kuvat (mikä on tietenkin tärkeintä, noin ylipäänsä elämässä) ja hyvä lounas Herttoniemen Treffipubissa (tai siis ruokahan se on tärkeintä elämässä), joten keskiviikkokerhon tapaaminen oli onnistunut. 

 

Aloin kuitenkin pohtia listaa asioista, jotka näyttävät paremmalta kuvissa kuin tuntuvat livenä:

- Suuri osa ihmisen rakentamista turistinähtävyyksistä: Pariisin Eiffel-torni (tosin tornin kanssa naimisissa oleva nainen saattaa olla eri mieltä), Budapestin "maailman isoin tiimalasi" (yksi elämäni isoimmista antikliimakseista, eihän se hiekka edes liikkunut!) tai Ateenan Akropolis. Niissä on vähän sellainen tulin, näin, laitoin rastin ruutuun -meininki. (Sen sijaan luontoelämykset, kuten Grand Canyon ovat eeppistä koettavaa.)

- Rannalla auringon ottaminen. Hiekkaa, hikeä, berberokseen kuivunutta suolaa, epämukavuutta. 

- Korkokengät ja minihame -kombo. 

- Julkkisten kanssa poseeraaminen. Se on aivan helvetillisen kiusallista, mutta jos ihminen pääsee haastattelemaan David Hassehoffia, ei käytännössä ole muita vaihtoehtoja kuin ruinata itselleen se kaverikuva.

 

Sitten intouduin pohtimaan vielä listaa asioista, jotka tuntuvat paremmilta kuin näyttävät valokuvissa:

- Banaanipannukakut. Tiki tekee niitä mulle viikonloppuaamuisin. Haluaisin aina ottaa lesoilukuvan näistä taivaallisista herkkupaloista, mutta kun ne näyttää vähän siltä kuin kakkapökäle olisi litistynyt. (Tässä paras yritykseni, näyttää melko oksettavalta.)

- Humalassa oleminen. Punainen naama, lurpsahtaneet silmät, epäskarppi kuva. Tosin silloin kun on pikku hupsussa, ajattelee, että kyllä mää vaan olen niin tyylikäs. Onneksi känni-instaaminen on siirtynyt känni-snäppäämiseksi! (Joskaan itse en ole vielä ehtinyt harjottaa asiaa, kun aloin snäppää vasta raskauduttani. Munt muuten löytää snäpistä Juliaihminen-nimellä.)

- Pussaileminen. Joskus kun olen yrittänyt ottaa jotain liketys-horoilevaa "Julian ja Tikin onni" -instakuvaa, niin joo morjenstaans. Pahan näköstä menoa. Jätän ne tykkäykset Justin Bieberille (koska hänen kanssaanhan niistä kilpailen).

- 1990-luku. Se tuntui ihan mukavalta.

- Hot dogit. Mun kädessä. Kaikesta ei edes nämä käsimallin kädet saa hienon näköistä.

 

Tuleeko teille mieleen lisättävää jommallekummalle listalle?

 

 

 

Kommentit

Taru Mari
Stuff About

Mäkään en nauti auringonotosta, se on tylsää ja tulee huono olo! Mielummin pelaan korista auringossa, ruskettuu ja tekee jotain kivaa samalla. Ja pusukuvat hyi! Näyttää yleensä siltä kuin kaksi kalaa olisi syömässä toisensa. :D En kyllä keksi mitään lisättävää tähän hätään. :D

Mä en tiedä kumpaan listaan se menee, mut koskee kirsikankukkia. Mulle oli ahaa-elämys kun tajusin että niitähän kasvaa ihan joka puolella maailmaa eikä vaan Japanissa. Että meidän kotikadulla aikanaan Kanadassa sai jo melko hyvän elämyksen :D 

Juliaihminen
Juliaihminen

Kyllä! Tämän mäkin olen ihan tässä vasta vanhoilla päivilläni ymmärtänyt!

piia_ (Ei varmistettu)

Ah, kiitos tästä! Nyt saan viivata yhden asian tän päivän ohjelmasta, koska sain jo kehiteltyä pienen stressintyngän siitä, että pitäisi Roihuvuoreenkin tästä ehtiä, vaikka olisi vapaapäivän kunniaksi miljoona tai ainakin neljä muutakin asiaa suoritettavana.
Ja kiitos ylipäänsä näistä ajatuksista, koko blogista, siitä, että joku kirjoittaa juuri nämä mietteet elämästä lapsen kanssa. Kello on 7.44 ja oon ollut tunnin hereillä (!), vaikkei lapsi oo vielä saapunutkaan keskuuteemme. Kun sain Hesarin luettua, mietin, mitäs sitten tekisin kun yksin tähän aikaan valvon, ja löysinkin tän postauksen ja karkasi nauru niin että maha hytkyi. Mekin ollaan jätetty pususelfiet suosiolla muiden hoitoon. Ehkä siksi ihmiset imutteleekin silmät kiinni, koska se ei näytä kovin hyvältä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihanaa, että maha hytkyy! :) Kiitos ilahduttavasta kommentista ja toivottavasti sulle tulee toimelias päivä (ilman suorittamisvelvoitteita tietenkin)!

Saranda
Tyhjä ajatus

Hahha mul tuli niin hyvä mieli tosta kirsikkapuutarhajutusta koska en itekään pääsee paikalle:-D Koko viikon oon odottanut niitä juhlia mutta tuli este vastaan enkä pääsekään lähtemään. Vitsi oikeesti, miten voi ihminen tulla näin iloiseksi näin pienestä asiasta:D Kiitos, Julia!

Juliaihminen
Juliaihminen

Kyllä! Olkaamme kaikki vapautettuja kirsikankukkien pakkobongailusta! (Koska siltä se herran tähden on munsta tuntunut.)

MM
Maijan matkassa

Kirsikankukista en tiedä, mutta kiitti tsemppauksesta eilen TCR:ssä! (Luulen, että olit siellä.) Se menee listalle asioista, joita ihmiset voisivat tehdä enemmän: kannustaa urheilutapahtumissa muitakin kuin omia tuttuja. (Tai mistäs minä tiedän, ehkä sulla oli omia tuttuja, mutta mä vaan sain tsemppiä siinä sivussa. :))

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahaha! Hauskaa että bongasit! Sielläpä hyvinkin oltiin siskon kanssa kannustamassa urheita sateessa juoksijoita.

Ja on tuhannen tosi, että urheilutapahtumissa on mun mielestä suoranainen velvollisuus kannustaa kisaajia, oli ne tuttuja tai tuntemattomia. Ja ennen kaikkea se on tosi hauskaa, milloin muulloin saa tuntemattomilta iloisia ja vähän helpottuneitakin hymyjä? :)

Jeba
Tuuliajolla

No sitten mä näin oikein, sillä mäkin näin sut siellä kannustamassa kun juosta jölköttelin aikalailla Maijan perässä! Mä taisin osoittaa sua sormellakin, kun mulle tuli sellanen " Heyyyyyy, i know you! " - fiilis. :D Että jos näit jonkun hullun juoksijan osoittelemassa sua, niin se olin minä! :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahaa! Mä taidan olla vähän puusilmä, kun oikein valittelin siskolle, että misä kaik tutut on?!! (Koska oon kuitenkin asunut Turussa 20 vuotta, niin kyllä siinä ajassa on ehtinyt kertyä.) No, tutut juoksi mun nenän eessä, mut en tunnistanut! 

Onnea vielä hienosta juoksusuorituksesta!

Jeba
Tuuliajolla

Hhahaha! :D Sä viel katoit mua vähän sellanen säälivä ilme kasvoilla ja hymyilit! :D:D

Kiitos, kiitos. <3

chaura
Misplaced

Mun mielestä picnic kuuluu asioihin, jotka näyttää paremmilta kuvissa - varsinkin nyt vauvan kanssa potenssiin sata. Ötököitä, kasvillisuutta väärissä paikoissa, tuulta, hankala syödä jotain salaattia siististi lakanalla istuen :D ja mää oon siis partiolainen että ei siinä ulkona syömisessä mitään, mutta kun piknikillä syödään niin epäkäytännöllisiä ruokia (tavallisilla välineillä, wtf, mikä vika on lusikka-haarukka-veitsi -setissä ja kuksassa?! :D )

Juliaihminen
Juliaihminen

Oot niiin oikeassa! Se on ajatuksen tasolla ja kuvina ihana asia, mutta käytäntö... Jalat puutuu, aurinko ja ötököt yrittää tappaa vauvan ja koko ajan pitää miettiä, onko liian kylmä vai kuuma. Nyt ymmärrän, miksi piknikvarusteisiin kuuluu aina pullo viiniä. Turruttamaan sitä tuskaa!

alisha (Ei varmistettu)

http://www.yourchoicestyle.com/ A Victorian-style home means living room that is designed with a romantic ambience with bright colored elements which the appearance interestingly heart warming and elegant. It will need to capture plus reflect centuries-old design and style and furnishings.
http://www.besthomeimprovementmag.com/ Knowing exactly in the marketplace equipment you require even before you start to put in place your aquarium could save you time, irritation, and capital. The fish tank market is definitely vast plus its easy for you to definitely get lost in buying it all.
http://www.coolhomeimprovement.com/ Frequent, Energy Efficiency has been a topic intered under many of the 'green' converse surrounding the utilization of solar power at your house and different energy methods. Today, energy powerful homes will be taking facility stage for a massive machine.
http://www.ehomeimprovementguide.com/ Painting is undoubtedly an art with fashion plus trends gives life so that you can every dwelling, buildings plus in businesses. Painting ideas just like roller coloration usage, colouring selection, layouts and programmes, will direct you towards achieving an effective outcome while in the painting of your house.
http://www.freshhomeimprovement.com/ Want to help your house be feel for instance new? Want to increase the attraction and profit ability of your abode? It's a lot easier and inexpensive than you may realise once you are aware of several of the simple things you can use. This posting provides strategies and tips you can utilize to cause it to happen.
http://www.hotdiyideas.com/ For any bride who will be planning the girl's wedding for a budget, do-it-yourself is a fantastic option. By comitting to some efforts ahead of wedding, you can't only save loads of wedding fees, but as well give a person's wedding an affordable touch which will most wedding parties lack.
http://www.myhomeimprovementmag.com/ An account of your Filipina online marketer in Butuan Urban center who expert sweet being successful from providing candies plus local delicacies. Challenges plus hardships around life could not stop the girl's from finding your way through a bitter-sweet practical experience that designed her a strong award-winning online marketer.
http://www.simplyhomeimprovement.com/ There are a good number of ways of saving money against your home betterment projects. Nonetheless, you want to assure you really don't skimp to the necessities. Research your complete upcoming projects to check out what you may sacrifice for and anything you simply needs to have.
http://www.smartdiyideas.com/ With lots of couples preparing to personalize its wedding now, sometimes do-it-yourself wedding and reception ideas make your best option. There will be many portions of your wedding that you may personalize in making your full occasion definitely unique.
http://www.clickoutfit.com/ So that they can reach a person's prospective shopper your message ought to be heard in the noise. Whenever you get a person's chance during bat you won’t miss. Avoid the most widespread mistakes with fitness industry experts and generate your principles more money-making.
http://www.prodiyideas.com/ DIY gadget repair may look like wise at initially, but qualified repairs unquestionably are your most effective bet. Prevent your family harmless, avoid supplemental appliance ruin, and might be even help you save major money while you call while in the pros.
http://www.bestlawguide.com/ How to find the best legal requirements of attractive force books while in the sea of countless different materials is often pretty time-consuming. There will be many superb books ideal for different people who changing demands and choosing the ultimate one can be hugely confusing.
http://www.classiclawbook.com/ This has become the best classics while in the self enable range. Napoleon Pile was your forward thinker inside of a time should the world ended up being ravaged by way of war as well as great melancholy. If you will be thinking on the book pertaining to self help who has lasted a test of one's, this ought to be it.
http://www.classiclawhack.com/ A persistent, mature plus enlightened leader is a one who seem to assumes receive and is aware what so. By specified authority, some became mangers, and mange to get better and also for underperforming acceptance of your mundane.
http://www.laweditor.com/ Wikipedia is key tool inside of a tech-savvy legalised marketers' menu. Web modern advances like RSS OR ATOM from blogs and forums, wikis, user discussion forums, and other styles of channels within feed-enabled ad providers create discussion about your attorney or practice.
http://www.prolawbook.com/ Do you should have the capacity to attract into your wellbeing all the income and success that you need? You most probably touched the end of the following iceberg together with the Law With Attraction. To receive whatever you wish - simply want it plus gratefully collect it.
http://www.toplawblog.com/ It usually is mind numbingly unexciting searching in the vast amounts of online legalised blogs. If you are looking at the most effective ones that are fitted with the most effective, most up to par information, there's a simple quick easy technique to finding these folks.
http://www.toplawguide.com/ Women's very best - one of the remarkable issues that has possibly invented by way of humanity. They will be so convenient that now it is easy to meet ladies in top-notch not only to the dance floors, but also to the street and at work.
http://www.dailyfinancemag.com/ I am a heavy marketer and I want to make them big. 5 Years down the line, I prefer to groom by myself into greatest guys around digital promotion a. p. a. 'The Wolf'. I restlessly 'çrawl' the online world for bright marketing blogs and forums and take knowledge liberally.
http://www.maydayfinance.com/ People are frequently looking to get loans in method of chase automatic finance there is a require for repairing with home or requirement of home financial loan lending. These types of loan is strictly beneficial for the reason that here you won't need any secured personal and paperwork is likewise not now there for terrible credit bank loans.
http://www.myfinancemag.com/ In the modern highly ambitious business field, subscribing so that you can popular business enterprise and funding magazines are usually more important than before. These commerce magazines will assist you to become updated together with the current trends in the business topic.
http://www.myfinanceresources.com/ If you will be in credit debt, you might be curious about seeking enable. The best part about it is there is a number of personal funding resources right at your fingertips. If your big money to the credit card providers, these resources will assist you to get outside debt.
http://www.thefinancely.com/ Financing your semi truck in your local loan company works great provided you can get them. Going internet, however might expand the options and perhaps increase your probability of getting a more rewarding deal. In most cases in can often mean getting permitted or never.
http://www.thefinanceresources.com/ Funding solutions have in the past been a proper barrier to get small telecom companies. Major money companies simply don't understand the telecom style of business, this makes them lower the probability that to lend directly to them.
http://www.thefinancialdeals.com/ Many of its possible you have heard whispers for the new administration initiative labeled the Inexperienced Deal. Scouring the online world you will see lots with pages linking to your Green Option but a small amount of in range information. The actual cause of this is definitely, nobody knows full facts, in particular group is a government on its own.
http://www.thefinancialtraining.com/ If you will be enrolled in a business online Training Application then you may need a financial plan with your business system. A business enterprise plan is definitely tantamount so that you can any flourishing business as is a financial system that goes with it.
http://www.titansfinance.com/ A wizards with Wall Streets undermine a promise with America: a chance to rendering service and then to collect riches compared to the additional value of this service. The Usa system denies not one person the to succeed, but this doesn't promise a little something for next to nothing.
http://www.besthealthexpert.com/ The best health insurance coverage companies will not be necessarily people with the largest premiums and also the catchiest advertisings. The most effective company for yourself is the brains behind offers a coverage you require at a cost you have enough money for.
http://www.coolhealthtutorial.com/ Men's design nowadays includes greatly evolved from very simple jeans plus shirts now come with scarf and various apparels. New fads of design have superb influence for men which will now compete to your fashion of your opposite gender selection.
http://www.dailyhealthguru.com/ Daily vitamin supplements are essential for optimum overall health. Don't often be fooled by sub standard vitamins this don't sometimes get absorbed on the body. See just what exactly pharmaceutical score vitamins will be and where to get them. Nutritional supplements are never created even.

Kommentoi