En lesoile sillä, etten tiedä Ed Sheeranista tarpeeksi

Miksi minun Facebook-feedissä niin monet ihmiset ylpeilevät sillä, että eivät tiedä, kuka on Ed Sheeran tai että eivät ole koskaan kuunnellut yhtään hänen biisiään?

En minäkään täysin tiedä, kuka tuo laskelmoiva bisnesmies kitaroineen on, mutta siinä ei ole mitään hienoa! Se kertoo vain siitä, että olen nyt hetkellisesti tipahtanut nuorisokulttuurista, koska olen joutunut ottamaan haltuun niin paljon lastenkulttuuria (Pikku Papun ja Mutaveijareiden biisit osaan kyllä ulkoa).

En kuitenkaan mitenkään ylpeilisi tietämättömyydelläni! Päinvastoin, aion vielä rämpiä tästä aukosta ylös. Onneksi siskoni on YleX:llä tuottajana, ja hän pystyy briiffaamaan minulle tärkeimmät pop-maailman kuulumiset, niin etten ihan geroksi muutu.

Olin vuosia töissä Demi-lehdessä ja huomasin, että ihmiset usein jotenkin tykkäsivät taivastella sitä, miten he eivät ymmärrä nuorison kotkotuksista. Ikään kuin nuorten ihmisten populaarikulttuurin kulutus olisi jotenkin alempiarvoisempaa kuin muiden mieltymykset. Olin silloin ja olen edelleen tähän asenteeseen kyllästynyt. (Sitä paitsi, kuten Pikku G erinomaisesti asian ilmaisi, nuoriso on tulevaisuus. Ja hän on nykyään osa sitä tulevaisuutta. Hehehe.)

Ihminen ei myöskään ole cool tai ug, jos hän on onnistunut välttymään kuulemasta maailman strrimatuinta biisiä. Ei ole, on vain kasvanut tynnyrissä, kuten Jukka Hätinen kirjoittaa hyvin Rumbassa.

Ylipäänsä aina tämä, että jengin on positioitava itsensä kovaan ääneen ja mielellään julkisesti suhteessa johonkin ilmiöön, joka heillä ei ole hallussa, on hassua: ”Minä en sitten ole nähnyt Game of Thronesista yhtäkään jaksoa!” ”En ole koskaan katsonut yhtäkään jaksoa Temppareita.” ”En ole lukenut koskaan naistenlehtiä.””En tiedä tubettajista mitään.”

Se, mitä ihminen ei tee, ei kerro siitä, kuka hän on. Vaan se, mitä hän tekee.

No, menen tästä nyt valistamaan itseäni ja kuuntelen Shape of Youn ja pari muuta Edin biisiä. Lisäksi toivon, että 14-vuotias pikkusiskoni (joka oli tietenkin Sheeranin keikalla) kertoo, millaista Malmin lentokentällä oli.

 

Kuva: Atlantic Records

Lue myös:

Tietämättömyys lisää tuskaa

Tämän päivän juntti on kranttu

Kommentit (13)
  1. Mä inhoan niitä, jotka huutelee just jossain lehtien kommenttiosioissa Cheekistä, että ”en oo vittu koskaan kuullukkaan”. Saatanan tunari, just luit siitä jutun ja sua vaan vituttaa, koska se on tehnyt jotain mitä sinä et!

    Itsehän en ole katsonut jaksoakaan temppareita, koska ei vaan kinost, kuten nuoriso sanoisi. Mutta en mä sitä joka jakson tullessa huutele somekanavillani. Katsokoot ne jotka tykkää, minä katson Frendejä. 😂

    Ja Edin kyllä tiedän!

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/07/24/lapsille-kuuluu-puhua-asioista/

    1. Totta, siinä on just tommosta, että ”ei x tai y ole niin tunnettu/suosittu, koska MINÄ en ole siitä kuullut”.

  2. Hyvin kirjoitettu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *