Epäsuositut mielipiteeni: Muraalit

Juliaihminen

Mun sielussani asuu iso NIMBYilijä. Ottaisin kyllä takapihalleni selviytymisaseman, neulanvaihtopisteen, vammaisten hoitokodin (öö, miksi joku ei ottaisi, espoolaiset / kirkkonummelaiset menkää itseenne!) tai vaikkapa vankilan (tai siis miltei mun takapihallahan on jo vankila).

Mutta muraalit, niitä minä en näköpiiriini halua! Muraalivillitys on mennyt kuulkaa liian pitkälle. Aivan liian pitkälle. Nyt niitä tungetaan jokua jumalan nurkkaan ja koloon miettimättä kahta sekuntia, sopivatko ne vaikkapa 1950-luvun arkkitehtuuriin. Ei hyvää päivää! Ei hyvää yötä myös!

 

Se olikin sitten mun ainoa epäsuosittu mielipiteeni. Kaikki muut mun mielipiteeni ovat nimittäin tosi suosittuja!

 

Oliko jollakulla muulla joku epäsuosittu mielipide?

 

Kuvassa näette Tampereella bongaamani muraalin. Se oli mielestäni tehty tyylillä ja sen hyväksyin sisimmässäni.

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

En tiedä kehtaanko paljastaakaan, mutta on asioita, joissa ihailen Päivi Räsästä! Se on synkkä salaisuuteni. Toki on asioita, joiden suhteen en todellakaan ole samoilla linjoilla, ja siksi onkin iso sisäinen ristiriita, kun huomaan joissain kohdin olevani, että GO Päivi.

Nyt olis kiva, kun Päivi kommentoisi tähän alle sinun kysymykseesi, koska hänellä lienee paljon näitä kokemuksia.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ymmärrän tuskasi!!

Oli pakko fanittaa Päiviä mm. silloin, kun hän esiintyi Pelimiehessä. Itseironiaa löytyi. Lisäksi mua nauratti jumalattomasti, kun Päivi hälytettiin silloin ennen joulua kesken istunnon auttamaan erästäkin persujen avustajaa, joka oli vetänyt itsensä kunnon tuubaan.  

Vierailija (Ei varmistettu)

Meitä on enemmänkin! Mustakin Päivissä on jotakin sellaista mitä vähän fanitan. Sinnikkään ja aikaansaavan oloinen nainen. Enkä mäkään jaa hänen ajattelutapaansa monissa asioissa!

Anneli_ (Ei varmistettu)

No, epäsuosittu mielipiteeni on, että ulkoilu ihan vain ulkoilun vuoksi koska pitäähän nyt ihmisen ulkoilla on a) tarpeetonta ja b) hitokseen tylsää. Mielipiteeni ei ole muuttunut vaikka olen kohta kolmivuotiaan nakeron äiti.

En ymmärrä miksi ulos meneminen olisi joku itseisarvo. Ei meidän sisäilmassamme ole mitään vikaa että ulos täytyisi mennä jotenkin paremman ilman perässä. Käyn kyllä ulkona lapsen kanssa aina silloin kun suunnitelmissa on jotain aktiviteettia joka tapahtuu ulkona, laskemme mäkeä ja käymme metsäretkillä ja lisäksi hoidamme arkiset menot/päikkymatkat useimmiten kävellen. Mutta että päivään pitäisi ehdottomasti sisällyttää sellaista arvoylppöläistä ulkona olemista ihan vain siksi että ollaan ulkona koska ulkoilu on terveellistä niin ehei. Meidän perheessä valinta tehdä palapeliä olkkarin lattialla on ihan yhtä ok.

mh (Ei varmistettu)

Eikös nykyään asia nähdä niin että sinne ulos mennään just siks että ei ole niin puhdasta ku sisällä. Vastustuskyky kehittyy kun altistuu erilaisille bakteerikannoille esim. metsäympäristössä. Siksi ulkoilu on tarpeellista välillä ihan sen itsensä takia, jos ei vaikka tuollaisia mainitsemiasi aktiviteetteja ole säännöllisesti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse asiassa jos olen oikein ymmärtänyt, niin pelkkä ulkoilu kaupungissa hiekkalaatikolla ei vielä riitä tähän. Pitäisi ulkoilla maaseudulla tms., jossa on monimuotoisesti erilaisia kasveja.

Juliaihminen
Juliaihminen

Eiköhän se riitä, että lapsi silloin tällöin imasee keittiön lavuaarin tulppaa tai ottaa pienen maistiaisen vessaharjasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muistan kyllä lapsuudesta sen, että joka päivä piti ulkoilla. Silloin kyllä ärsytti, nykyään ei enää. Jos viettää koko päivän sisällä, on olo homeinen, ärsyyntynyt ja tunkkainen. Raittiin ilman hengittäminen ja ulkoilu auttaa ja virkistää, mutta toki tämä on vain oma kokemukseni. Jos itselläni olisi lapsi, toimisin heidän kanssaan kuten itseni: veisin päivittäin ulos, sillä en haluaisi heidän rypevän niissä fiiliksissä, jotka itselle tulevat sisällä muhiessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaverilta kuultu: "Muraali on uusi tribaali."

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä synkkä paljastukseni. Kirjoitin kerran jodeliin että varmaan 20v päästä muraaleita kauhistellaan samalla tavalla kun nyt kauhistellaan takavuosien tasakattoisia tiiliröttelöitä tai muuta kamalaa arkkitehtuuria. Sain -5 ääntä alle minuutissa. Ja luulin jo keksineeni jotain viisasta! Onneksi sielunihmiset löytyvät näköjään täältä jodelin sijaan. Myöhemmin olenkin poistanut mokoman sovelluksen jossa mielipiteitäni ei vaalita.

Juliaihminen
Juliaihminen

Tämä on päivän tärkein sitaatti. Vaalin sitä sydämessäni.

mystery
Vision One

Mä tykkäisin muraaleista mutta ne on musta lähes 95% tosi rumia. Hankkikaa nyt edes hienoja kuvia, sellasia mitä tekee mieli kuvata instagramiin.

Juliaihminen
Juliaihminen

Muraalit ovat joko liian maskuliinisia tai naiiveja.

Mun inhokkimuraali löytyy Vallilan kirjaston vierestä. Siinä on sellainen uhriutuva keksihahmo (yllättäen nainen), joka antaa palasia omasta OMASTA PÄÄSTÄÄN muille syötäväksi. Vieressä lukee: Always share. 

What the actual fukkers?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyseinen muraali näkyy kotini ikkunasta, argh. Jotenkin ärsytystä vielä lisää kaikki ihmiset, jotka pysähtyvät ottamaan siitä kuvan kauniina ulkoilupäivänä. Noin periaatteessa pidän kyllä katutaiteesta, mutta...

Oma epäsuosittu mielipiteeni: menen mielummin (bile)lomalle jonnekin muualle kuin Berliiniin. Tämän sanomalla saa melkein kenet vain hermostumaan :D

CougarWoman
CougarWoman

Minä poistun varaamaan aikaa psykologille. Mä nimittäin näen tuossa vaan "kirkkoveneen".

Ja sitten siihen epäsuosittuun mielipiteeseen: podcastit on ihmisille, joilla ei ole enää kykyä keskittyä kokonaiseen (ääni)kirjaan. Tämä mielipide tosin johtuu osittain siitä, etten ole a) ikinä kuunnellut yhtään podcastia, ja b) että olen - kaikesta saamastani avusta huolimatta - sitä mieltä, että hirvee vaiva päästä sisälle tohon koko skeneen. Tätä se on kun tulee vanhaksi kait sitten.

Miitum (Ei varmistettu)

Amen. Äänikirjat rules. Podcastit ei niinkään. Mää oon sitkeesti kuunnellu useamman jakson (useampia) podcasteja, mutta ei. Ni ei. Ja osa on ollu oikeastikin mielenkiintosia, mutta ei. En vaan lämpee. Eli itseni tuntien, joskus viiden vuoden päästä mää hehkutan niitä täysillä :D Tosin emmä kyllä oo vielä oppinu nauttimaan kirjojen lukemisesta tabletilla, vaikka sitä oon sentään harjotellu jo ainaki viis vuotta!

Juliaihminen
Juliaihminen

Pussy power!!!

Zini (Ei varmistettu)

Kiitos erinomaisesta blogista. Ensin kehun ja sitten esitän postaustoiveen :-) Avoliitto vs. avioliitto noin niinkuin varallisuuden kannalta.
Toivoisin myös lisää Raisan riistoa päivän asujen suhteen.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihanaa, kiitos kehuista! <3

Hahaa, mä tein juuri yhtä pikku prokkista varten tutkimusta aiheesta avio vs avo. Siitä saisi helposti postauksen! :)

Ja Raisan riisto jatkukoon!

Vierailija (Ei varmistettu)

muraaleista eri mieltä! paitsi kuvassa oleva ei tosiaan ole kovin hieno.. Oma epäsuosittu mielipiteeni on, että ellen degeneres on sietämätön ja ohjelmansa todella huono ja epämielenkiintoisa

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahh, musta kuvassa oleva on ok ja muut kamalia. Mutta ymmärrän ja vieläpä kaiken lisäksi hyväksyn tämän mielipiteen.

Plop (Ei varmistettu)

Hei pakkopas (tamperelaisena) vielä todeta tähän, että tuossa kuvan vaiheessa toi muraali on vielä kesken!

Kuva valmiista: https://scontent.fhen1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/20690470_28560267858236... ja koko prokkiksesta: https://www.facebook.com/pinnalla17/

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihana video, kiitos linkistä! Hahaa, niin hauskaa, että mä olen ollut tuolla katutasolla fiilistelemässä tuossa kohtaa videota, jossa toisen airon päällä on keltaiset teippaukset. Pitää mennä katsomaan valmis työ livenä, kun taas olen Tampereella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olympialaiset kiinnostaa yhtä paljon kuin televisioitu jumalanpalvelus.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ai niinku ihan sairaan paljon?

XD

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan silleen että vaikea saada yöllä nukuttua jännitykseltä.

CougarWoman
CougarWoman

Hei kamoon. Dopingia curlingissa, onhan tämä nyt ainakin yhtä dramaattista kuin....öh, katsella maalin kuivumista. 

Liinii (Ei varmistettu)

Asun Ruotsin puolella kylässä, joka pyrkii ilmeisesti maailman muraalipääkaupungiksi. Täällä järjestetään joka vuosi graffiti/muraali -festari (nimeltään pahaenteisesti No Limit), joiden aikana parikymmentä taiteilijaa päästetään teloineen irti ja kaupungin fasadien kimppuun. Monet maaluksista ovat todella taidokkaita ja kauniita, mutta kun näitä suditaan vähän joka toisen talon seinään niin menee fiilis. Kun ei tämä paikka hyvällä tahdollakaan mikään Berliini ole.

Ajatusleikki

Tossa kun googlettelin, että mikä hiton muraali, löysin kyllä hienoja taideteoksia, mutta en tajua miksi niitä pitää taloihin maalata?

Mun epäsuosittu mielipide on, että mun mielestä on kamalaa laittaa joku pieni 1-vuotias päivähoitoon, jos siis taloudellisesti olisi mahdollista pitää kotona.

Ja nyt meen piiloon loppuvuodeksi, kun menin paljastamaan tämän tälleen. Jos joku kysyy (jatkossa), en myönnä mitään.

möttis (Ei varmistettu)

Mä tykkään muraaleista. Mutta mä olenkin Porista, jossa 95% jotenkuten kauniista taloista on lanattu jo 60-luvulla Uuden Muotoilun Tieltä. (Itkin vähän kun luin Purettua Poria).

Valopäiväkirja

Kaikki muraalit ei todellakaan oo hienoja tai ympäristöönsä sopivia... On pakko kuitenkin tähän väliin mainostaa entisessä kotikaupungissa toteutettua, Pohjoismaiden suurinta muraalia, josta tuli aivan upea <3 :

Taiteilija kävi tutustumassa paikallisessa perhekerhossa ihmisiin ja valitsi heistä malleja, jotta kuvasta tulisi mahdollisimman hyvin kaupungin ihmisiä kuvaava :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Oho, tuo on kyllä upea. Sopii myös hyvin ympäristöön!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vähän samassa kategoriassa kuin olympialaiset tuossa yllä - lätkän mm-kisat! :D Miks hitossa niiden on oltava joka vuosi? Miten ne jaksaa kiinnostaa kaikkia niin paljon joka kerta? Eikö ne voisi olla joka neljäs vuosi niin kuin kaikki muuta vastaavat kisat? Silloin niiden voittamisessa olisi EHKÄ jopa jotain hienoa. Huoh, kohta on taas se aika vuodesta...

Vierailija (Ei varmistettu)

Tätä olen itsekin ihmetellyt vuosikaudet! Eihän ne parhaat pelaajat edes jaksa lähteä kisoihin kun ne on joka vuosi, ja sponsoreita ja katsojiakaan ei kiinnosta kun koko ajan pelataan.

Kyllä tätä blogia lukemalla aina viisastuu! Kuvittelen ainakin olevani suht hyvin perillä asioista, mutta oli sitten ensimmäinen kerta kuin näin koko sanan muraali. Aivan nevö höörd osastoa. Nytpähän tiedän! Ehkä tuota nimeä ei käytetä esim. meidän päivälehdessä, seinämaalauksia on täälläkin nimittäin kyllä useampiakin. Suurin osa varsin hienojakin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Luin just kommenteista Jodel ja kiirehdin googlaamaan. Shock &amp; horror, se on ihan yleinen asia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Epäsuosittu mielipiteeni: tatuoinnit on lähes poikkeuksetta kauheita.

Amaalia (Ei varmistettu)

Heh hauska! Itse tykkään muraaleista ja itse asiassa haaveilin että eräs ruma rakennus kotini lähellä saisi sellaisen :D.

Epäsuosittu mielipiteeni on se, että ihmiset valittaa nykyään aivan liikaa pikkuasioista eivätkä kestä pieniäkään vastoinkäymisiä.

En myöskään ymmärrä pienten lasten laittamista päivähoitoon, enkä sitä, että vanhemmat sisarukset on hoidossa kun vauva on äidin kanssa kotona. Ei lapset tarvi päivähoitoa, ne tarvii aktiivisen äidin. Minäkin pystyin viemään lapset avoimeen päiväkotiin, kerhoihin, puistoihin, harrastuksiin ja ihan ilman autoa eli käveltiin/mentiin bussilla joka paikkaan. Ja olen siis äärettömän laiska ihminen :D.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joka kerta kun netin syövereistä löytyvästä kommentissa on mainittu mielensäpahoittaminen tyylillä "no huh huh, jo on taas turhasta asiasta pahoitettu mielet" tai "voi tätä nykyajan puolesta mielensäpahoittamista" ajattelen, että kommentin jättäjä on älyllisesti keskivertoa lahjattomampi.

Maria K (Ei varmistettu)

Minun epäsuosittu mielipiteeni on, että syntymättömän lapsen sukupuolen tai vastasyntyneen nimen salailu ei ole jännää kenestäkään muusta kuin vanhemmista. Erityisesti ottaa hermoon, jos selvästi toivotaan, että jos nyt vähän kärttäisitte, niin saan sanoa, etten kerro. En kärtä, sori. Uutisarvo sama, olipa ajoitus mikä tahansa.

Vierailija (Ei varmistettu)

yksi epäsuosittu mielipide vielä jaettava: skam ei minusta ollut hyvä sarja

äitiyskoe
Äitiyskoe

Sormiruokailu on rasittavaa. Sotkee ihan hirveesti eikä toi lapsi siinä paljonkaan syö. Ja siis EI ole helppoa tehdä niitä ruokia, muka voi vaan pilkkoa ja sitten lapsi syö, mutta kaikkihan pitää kypsentää kun melkein mikään ei ole riittävän pehmeetä, tai jos on niin se on mössöä ja voi luoja siitä se sotku vasta syntyykin. Lapsi muka oppii niin hemmetisti, mutta oppihan ne lapset ennenkin syömään...
Tästä huolimatta tarjoan tolle myös sormiruokaa koska oon niin sormiruokahehkutuksen lannistama.

Tän postauksen kommentit on muuten parasta!

Kommentoi