EU-vaalien ennakkoäänestys käynnistyi tänään (hyvä että sentään jotkin asiat käynnistyvät)

Tulin tämän valtavan vatsani kanssa julistamaan ilosanomaa siitä, että EU-vaalien ennakkoäänestys alkoi tänään. Minä aion tästä lähteä vaaliuurnalle. Aluksi ajattelin, että aivoni ovat niin sulaneet, ettei minulta löydy enää minkäänlaisia mielipiteitä mistään. Mutta sitten kun vähän ronkin sieluni syövereitä, niin yhtäkkiä huomasin taas olevani tuohtumuksen pauloissa ja täynnä taistelutahtoa ja ajatusta siitä, että tässähän voidaan tehdä EU:n kautta vaikka mitä!!!!!

Tein Ylen vaalikoneen, ja siinä painotin sitä, että haluaisin EU:n tekevän vahvoja toimia ympäristön puolesta: Lentovero ylös, muovipussit huis helevettiin, maataloustukea muualle kuin karjankasvatukseen (ja siis yleisesti ottaen tukia kasvissyömiselle ja vaikka sitten vastapainoksi jonkinlaista kunnon tullia EU:n ulkopuolelta tulevaan lihaan) ja sen semmoista hyvää ja epäitsekästä toimintaa.

Muuta: Maahanmuuttoasioihin joku kunnon roti (ja rodilla tarkoitan muun muassa humanitääristä viisumia ja sitä, ettei yksikään kolmevuotias enää nyt helvetti sentään huku Välimereen, koska haluamme jatkossakin kutsua itseämme ihmisiksi!). EU ei mielestäni saa yhtään höllentää Venäjä-pakotteita, vaan niin kauan kuin suurvalta mellastaa Ukrainassa, pakotteet pysyvät. Olen myös sitä mieltä, että tietyt yhtenäiset arvot pitää olla EU-maiden kesken ja niitä täytyy vaalia vaikkapa taloudellisen rangaistuksen uhalla, ja ne arvot ovat esimerkiksi sellaiset, että Puola ei saa kieltää naisilta aborttia.

Mielestäni Brexit on täyttä paskaa ja ihmiset kärsivät nyt sitten aivan turhaan. Ei tee mieli seurata brittejä tässä asiassa.

Tällä kertaa en aio salailla sitä, ketä äänestän, vaan ihan reteästi kertoa, että äänestän näissä vaaleissa vihreitä ja sieltä jotakuta vanhaa kettua, ehkäpä Heidi Hautalaa. Siinä on fiksu ja aikaansaava ihminen.

Jos tulee vielä mieleen jotain muita hyviä nämä kriteerit täyttäviä ehdokkaita, niin saa kuulkaa lobbata nyt sialunsa kyllyydestä!

Sen sijaan minun synnytykseni ei ole alkanut. (Olen nyt kunnon narsisti, joka rinnastaa oman synnytyksensä ja Euroopan unionin ennakkoäänestyksen alkamisen.)

Olen yhä vahvemmin sitä mieltä, että se ei ala ollenkaan. Mutta nautitaan nyt näistä herkullisista ja iloa tuottavista EU-vaaleista, kun kerran voidaan! Ja vaalikahveista, m m mmmm!

Ja semmonen täky vielä, että jos Euroopan parlamentin poliittiset ryhmittymät tuntuvat vähän hähmäisiltä, eikä oikein osaa sanoa, minne ääni lopulta menee, jos äänestää x:ää tai y:tä, niin suosittelen tätä opiskelukaverini Elli-Alina Hiilamon kirjoittamaa selkeää ja hyvää juttua aiheesta. Luin sen sillä mentaliteetilla, että ”jos Elli-Alina on jaksanut tämän kirjoittaa, niin kyllä minäkin nyt sitten jaksan sen sentään lukea”.

No niin, sitten vain äänestämään ilmaston ja luonnon puolesta! 

Ennakkoäänestys keskiviikosta tiistaihin 15.-21.5. ja itse vaalipäivä sunnuntaina 26.5.

Kuvissa: Sunnuntaina oli RV 41+0 ja hyvä meininki! Takissa minulla on ihana Alpun askaroima kukkaisrintakoru <3 Kiitos Sofialle kuvaussessiosta!

Lue myös:

Aion äänestää luonnon puolesta

Kommentit (18)
 1. Loistavat perustelut ja hyvälle tyypille ääni menossa 👌 Mua kiinnostaisi vielä tietää, miten päädyit kannattamaan vanhoja kettuja – ootko miettinyt nuoren ehdokkaan äänestämistä? 😊

  1. Tämä tulee ehkä vähän mutupohjalta, mutta kelaan tämän homman niin, että parlamentissa olisi hyvä olla joku tyyppi, joka on kerryttänyt kilometrejä ja ammattitaitoa pitkään politiikassa, luonut verkostoja ja josta voi luottaa, että tämä tyyppi saa jotain aikaiseksi. Eduskuntaan äänestin puolet nuorempaa naista (jonka uskon niin ikään saavan paljon aikaiseksi).

   En myöskään halunnut äänestää ketään, joka on valittu eduskuntaan tällä kaudella, vaikka toki ymmärrän miksi jengi asettuu molempiin.

   Fiilistelen myös Sirpa Pietikäisen toimintaa ja mielipiteitä (ja häntä ihmisenä), mutta silloin ääni menisi omalta kannalta väärälle puolueelle näissä vaaleissa.

   1. Mä äänestän Heidi Hautalaa hyvin samoista syistä. Toivon että Heidin lisäksi saamme 1-2 uutta vihreää meppiä, mutta näen että vaikutusvallan ja verkostojen saaminen parlamentissa vie väistämättä aikaa ja tässä maailmantilanteessa ei olisi aikaa odotella. Eli toivon kovasti että Heidi valitaan ja saamme hyödynnettyä hänen osaamistaan aiempaa paljon suuremmassa vihreässä ryhmässä. Heidihän on useamman kerran todettu Suomen vaikutusvaltaisimmaksi mepiksi.

    1. Hyvä postaus! Itse mietin myös Heidi Hautalaa, mm. siksi, että hän on pitänyt yllä tätä mainiota palvelua: https://www.heidihautala.fi/fi/parlamentti/miten-meppi-aanesti/

     Hyvistä ehdokkaista ei tosiaan ole pulaa, täällä mainituista mulle on mahdollisia myös Alviina Alametsä, Silvia Modig ja Ville Niinistö. Varmaan myös Fatima Diarra, mutta häntä en niin tunne.

     Näissä vaaleissa olen myös ekaa kertaa edes vähän harkinnut, että voisin äänestää suuren puolueen edustajaa, eli demarien Mikkel Näkkäläjärveä. Hän painottaa ilmastoasioita, ja toivoisin tietysti lisää kunnianhimoa demarien ajamaan ilmastopolitiikkaan. Ääni taitaa silti mennä jo valmiiksi ilmastoasiat vakavasti ottavaan leiriin, eli vihreille tai vasemmistoliitolle. Käytännössä varmaan vihreille, sillä heidän EU-ryhmänsä korostaa ilmastoa.

     1. Sinulla ei taida olla mitään käsitystä, millaisiin rikoksiin ehdokas Näkkäläjärvi on syyllistynyt? Sinuna harkitsisin ehdokasta kahteen kertaan.

 2. Hyvät perustelut. Oma ääni menee Silvia Modigille, kun eduskuntavaaleissa hän oli alueen vuoksi ääneni ulottumattomissa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *