Food Market Herkku piti mitä lupasi

Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

herkku.jpg

herkku4.jpg

Kun Food Market Herkku avattiin viikko sitten keskiviikkona, kaverini kirjoitti Facebookiin:

”Kävikö nyt sit kuitenkin niin, että uudesta Herkusta tulikin aika hyvä? Muistelen tässä vaan sitä itkemisen määrää,minkä uudistus- ja ostouutiset aikoinaan aiheuttivat.”

Heh heh, en itse kuulunut ääneen itkijöihin, mutta kyllä minä ehkä suhtauduin hienoisella epäilyksellä siihen, että perinteikäs Helsingin keskustan Stockan Herkku remontoidaan ja alkaa toimia S-ryhmän alla. Pelko oli se, että siitä tulee semmonen perus marketti.

Oli myös kummallista huomata, miten vahva oma tunneside tuohon paikkaan on. Olen käynyt siellä läpi lapsuuden eiralaisen mammani kanssa ostamassa herkkuja aina silloin, kun tultiin viearilulle Helsinkiin. Helsingissä asumiseni ajan olen suunnannut tuonne silloin, kun jotain kivaa on ollut luvassa, kuten piknik Espalla tai mun ja Tikin vuosipäivä (silloin on haettu aina Stockan Herkun paistopisteen beigeleitä ja Pihladephia-juustoa).

Siksi tuntuikin yhtäkkiä tärkeältä, että paikka säilyy kivana! 

herkku2.jpg

herkku5.jpg

Toiveeni alkoivat pikkuhiljaa nousta, kun Food Market Herkun instassa alkoi ennen avajaisia olla kaikenlaisia tiiseripostauksia: Alkoi näyttää tyylikkältä!

Ja kun sitten pääsin avajaisiin, niin toiveet lunastettiin täysin. Uusi Herkku on todella onnistunut ruokakauppa. Ensimmäisenä silmiin pisti se, että käytävät ovat tilavat ja koko paikka tuntuu ylipäänsä sisustukseltaan rauhalliselta. Kala-, liha- ja muut tiskit on suunniteltu valtavan kauniiksi, seinien kaakelit ja fontit ovat kuin berliiniläisiltä metroasemilta. Juustoseinästä tuli mieleen joku ihana maalaiskauppahalli. Vihannes- ja hedelmähyllyillä oli esillä satokausituotteita, eli täältä on helppo hakea satokausityydytystä.

Tuotevalikoima vaikutti tosi kattavalta, sellaiselta, että lukipa mitä tahansa hipsterireseptikirjaa, niin täältä löytyy ainekset.

herkku6.jpg

Olin myös liikuttunut esimerkiksi valtavasta öljyhyllystä, jossa öljyihin suhtaudutaan samalla pieteetillä kuin viineihin: Neuvotaan, mikä sopii minkäkin kanssa (en tiennyt esimerkiksi, että pähkinä- ja manteliöljyjä kannattaa käyttää salaatteihin ja ruokien viimeistelyyn) ja jopa samanlaisia kuvauksia öljyjen alkuperistä kuin viineissä on.

Todellista hifistelyä siis!

herkku7.jpg

Ilahduin myös siitä, miten uusi Herkku ottaa ruokahävikin huomioon. Kuulemma merkittävä osa aiemman Stockan Herkun tappiosta (ja sehän oli harmillisen tappiollinen loppuaikoinaan) syntyi ruokahävikistä. Uudessa konseptissa aiotaan siksi tehdä paljon, jotta sitä ei tulisi. Tämä on paitsi taloudellisesti fiksua, niin luonnollisesti myös ihan ympäristöteko. 

Hävikkiä vähennetään esimerkiksi sillä, että asiakasprofiilia tutkitaan tarkemmin analytiikan avulla (mikä menee ja mikä ei mene), perustuotteiden hinnat ovat aiempaa edullisemmat ja toisaalta ruokaostosten tekijöitä houkutellaan paikalle kiinnostavilla kauden tuotteilla ja sellaisilla tuotteilla, joita ei saa muualta Suomesta. 

Lisäksi tuolla on käytössä zero waste -laput, mikä tarkoittaa sitä, että laputetusta tuotteesta saa ison alennuksen, koska viimeinen käyttöpäivä tai parasta ennen -päiväys on lähestymässä. Mä olen vanha lappuruokien ostaja (syinä sekä lompakko että ympäristö), usein tulee kokeiltua uusia ruokia juuri silloin, kun löytää jotain laputettua kamaa. 

herkku11.jpg

herkku9.jpg

Paistopisteen ja salaattivitriinin tuotteet olivat minulle ne tärkeimmät, ja molemmista löytyi erinomainen valikoima. Niin odotan kesää, kun voi hakea Herkusta take away -salaatin ja mennä Espalle istuskelemaan sen kanssa.

Tuolla oli myös erinomaiset bissevalikoimat, ilahduin kassojen vieressä olevasta kiinnostavien oluiden hyllystä, jossa on vaihtuvia puteleita kausien mukaan. Sinne pitää siis suunnata aina kaupassa käymisen lopussa katsomaan, onko tarjolla jotain kiinnostavaa.

herkku10.jpg

herkku12.jpg

Ensimmäisen vierailun perusteella Food Market Herkku vakuutti täysin, ja veikkaan, että alan käydä tuolla nyt entistä useammin. 

 

Kutka on ehtinyt käydä jo tuolla? Tykkäsittekö? 

 
 
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN
 

 

Kommentit (21)
 1. Märisen menetetyn valoisuuden perään, tuotevalikoiman toimivuudesta en vielä sano mitään. INHOAN intohimolla tätä mielipuolista trendiä Suomessa, että käytetään jos ei tumminta mahdollista harmaata niin sitten mustaa, julkisissa tiloissa. Maassa jossa noissa tiloissa yleensä enempi viihdytään/haluttais viihtyä pimeimpään aikaan. Ei mitään järkeä. Entinen vaalean puun ja Stokkan vihreän sekä valkoisen sävyt toi elintarvikkeetkin paremmin esille. Mun mielestä tyhmä uudistus, joka toki yhtä tyhmänä on viety läpi koko Stockmannin. Syvältä. Tv. Känkkäränkkä, joka rakasti entistä perinteikästä tavarataloa sellaisenaan. 🙁

  1. Sama tummien seinien ja pimeyden ahdistus iskee Kalasataman Redissä. Sinne en aio mennä enää uudestaan.

   1. Hehee, mä olen jotenkin alkanut nyt tykätä Redistä. Aluksi vähän ärsytti se, että luonnovaloa oli niin vähän, mutta nykyään fiilistelen erityisetsi sitä, että niin lähellä mun kotia on leffateatteri.

    1. Meille nousee vuoden päästä Tripla vielä lähemmäksi kotia ja odotukset sen osalta ovat korkealla. Prisma ja hoplop!

 2. Sinne vaan ostelemaan ympäristöystävällisiä takeawaysalaatteja

  1. Arvasin, että joku pitää sitä eeppisenä syntinä, että syön toisinaan takeaway-salaattia. Kyselin noista pakkausmatskuista, ja tiedottaja sanoi, että niitä kehitetään uudessa herkussa koko ajan, nyt siellä on vielä käytössä paljon muovia, mutta toivon mukaan sitä pystytään tulevaisuudessa vähentämään.

   Vaikka muovi koetaan tällä hetkenä kaiken pahan alkuna ja juurena, niin se on tällä hetkellä todella kätevä pakkausmateriaali, sillä se on kevyttä, sitä on helppo muokata, se pitää tuotteen myyntikuntoisena pitkään ja suojaa tuotetta esimerkiksi kosteudelta. Mutta kuten sanottua, asiaa yritetään parantaa. Onneksi myös muovin kierrätys yleistyy koko ajan, esim meillä himassa kierrätetään muovi. (Se ei toki auta siihen, että ostaa puistoon takeaway-rasian.)

    

   1. Kyllä mä niitä itsekin joskus päädyn syömään, mutta ajattelen kylläsilti sen olevan melko typerää puuhaa.
    Tässä vaan pisti silmään ympäristöystävällisyydellä ja take away ruoalla fiilistely samassa, melko lyhyessä blogitekstissä.

    1. Tää on juuri se ongelma, miksi mistään ympäristöasioista ei oikein voi puhua: jos mainitsee yhden jutun, pitäisi olla täydellinen joka saralla. Vanha kunnon raamatullinen roska toisen silmässä silmässä, hirsi omassa.

     Mutta puhun silti, vaikka tulisikin vähän tylyä kommenttia.

     1. Mua kiinnostelis se, että kuinka paljon just salaattilaareista syntyy hävikkiä ts. voiko kuluttaja jättämällä salaatit ostamatta vaikuttaa hävikin vähenemiseen. En muista nähneeni tästä aiheesta yhtään lehtijuttua! Oma veikkaus on se, että hävikkiä syntyy runsaasti, mutta saatan olla väärässäkin.

     2. TÄMÄ.

  2. Jeesustelu on hieno harrastus!

   1. Ei se ole mitään jeesustelua, että meidän ihmisten typerästä take away kulttuurista puhutaan. Itse tunnen joka kerran pistoksensydämessäni kun niihin lankean ja niin kuuluukin. Se onneksi ainakin mulla vähentää muoviruokiin lankeamista.
    Jeesustelua sen sijaan on mielestäni mussutus siitä kuinka take away pakkauksia ”yritetään parantaa” ja kuinka muovia voi kierrättääkin. Eiköhän suurin osa take away ruoka pakkauksista pääsy jonnekin perus sekajäteastioihin. Olen itse yrittäjä alalla, jossa juomia myydään paljon myös take away mukeissa. Idiotismin huippu ovat ihmiset, jotka haluavat juoman pahvimukiin(joissa on aina myös muovia seassa), mutta juovat sen kuitenkin paikan päällä! Vissiin tärkeämpää ajateltavaa koulutetuills ihmisillä kuin miettiä sitä faktaa, että joit juuri parissa minuutissa sen kauralattesi kertakäyttöpakkauksesta täysin turhaan.

    1. Pakkausten osuus elintarvikkeiden ympäristövaikutuksiin on vain muutaman prosentin luokkaa ja kuten Julia sanoi, niiden tärkein tehtävä on estää ruokaa pilaantumasta. Esim kinkkupakkauksessa jos yksikin siivu pilaantuu, kasvaa hävikin ympäristövaikutus pakkausta isommaksi. Kannattaa siis ostaa kasvipohjaista ruokaa ja estää hävikin syntymistä. Superhyvä että herkussa kiinnitetään huomiota hävikkiin! Tällä hetkellä hävikki aiheuttaa enemmän negatiivisia ympäristövaikutuksia kuin kaikkien pakkausten valmistamisessa syntyy.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *