Gandhi, mitä teet takapihallani?

Tänne meidän vehreään Hermanniin on saapunut Mahatma Gandhin patsas. Se on niin randomia, että asiaa on jotenkin vaikea edes kommentoida. Hesari tiesi kertoa, että Intian hallitus on lahjoittanut sen Helsingille. Tänä vuonna Gandhin syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta ja Intian ja Suomen välisten diplomaattisuhteiden solmimisesta 70 vuotta.

Ja ilmeisesti tämä on hyvä syy laittaa Gandhin matsas tänne meidän vehreään Hermanniin.

Äkkiseltään ajateltuna Gandhi ei liity Hermanniin mitenkään. Mutta sitten aloin miettiä, että tällä Herulissa ja Vallilassa asuu nykyään jäätävä määrä viestintäkonsultteja ja muita luovan alan työntekijöitä.

Ja luultavasti jokainen heistä on aloittanut joskus power point -esityksensä (pseudo)lainauksella Gandhilta:

Be the change you wish to see in the world.

Niin ehkä me sitten ansaittiin se Gandhikin tänne.

Kommentit (5)
 1. Minä vainen
  1.10.2019, 11:27

  No on kyllä randomia! Ja niin myös tämä kommentti tulee olemaan random aiheeseen liittymätön 😀
  Mutta katsoin just tämän dokumentin ja se oli kaaauhea: https://areena.yle.fi/1-4604650 Ootko nähnyt? Jotenkin kun sua oon jo vuosia seurannut ja sulla tuntuu olevan aika iso lukijakunta niin mietin, että sopisko pikamuotiteemainen postaus siun pirtaan? 🙂 Mä olin ainakin ihan hoomoilasena, että OIKEESTIKO kokonainen maailman neljänneksi suurin järvi on kuivunut meidän t-paitojen takia? Ja ihan OIKEESTIKO Indonesiassa koko ajan suodattamattomia jätevesiä dumpataan jokeen, josta saa juomavettä miljoonat ihmiset ja niiden lapset? Vaikka oon korkeakoulutettu ja useamman vuoden ekoasioista kiinnostunut, niin tämä yllätti. Tietoisuutta vois levittää, nimittäin!
  Ja onnea muuten lapsosen johdosta, hänhän vaikuttaa aivan ihanalta 🙂 <3 kirjottaisitko joskus myös miten teidän perhe suhtautui neljän hengen dynamiikkaan? Vaatiko opettelua? Meillä nimittäin vähän vaati, tuntuu ainakin itsestä joskus siltä, että kun molemmat lapset ja mies puhuu mulle vuoron perään, niin ÄÄÄK, en kestä, miten pystyn kaikille vastaamaan? 😀 Tai siis mullakin vauva, se puhuu vasta semmosta ögölögöaiaia-kieltä. Mutta hauskaa meillä on!

  1. Hei hyvä idea, tai siis molemmat erinomaisia postausideoita! Kiitos! Yritän saada molemmista sanottua jotain pian!

   Vaatteiden suhteen olen siis ottanut käytännön, että ostan vain, jos kuvittelen voivani käyttää ko vaatetta seuraavat 5 vuotta (minimissä, paitsi ehkä alusvaatteiden ja sukkien kohdalla). Ostan nykyään niin harvoin, että voin laittaa sitten vähän enemmän rahaakin niihin. Lasten vaatteet on kyllä asia erikseen, kun niitä tarttee niin usein. Onneksi käytettyjen vaatteiden markkina on nykyään niin iso 🙂

   1. Minä vainen
    2.10.2019, 09:23

    Huippua! Ja tosiaan tuo neljän hengen dynamiikka – huomasin esimerkiksi itse, että näin oikein kasvatustieteilijänä yhden lapsen kanssa kaiken pystyy periaatteessa tekemään ”oikein”; useimmiten jaksaa keskustella, käyttää positiivisuutta negatiivisuuden sijaan ymsyms. Mutta kun tuli toinen lapsi, ja tarpeet tuplaantuivat, niin myös pinna on lyhentynyt… jos vauva tarvitsee syliä, isompi myös ja kiukuttelee jostain ihan ihmeellisestä (esim että talossa on PORTAAT!) ja itsekin on nälkäinen ja pitäisi päästä vessaan, niin tulee hiukan herkemmin tiuskaistua tai tehtyä niitä komporomisseja. Ja että parisuhdeaika väheni aika tavalla! Mutta toisaalta myös se kaikki hauskuus mitä siitä tulee – ja varsinkin se ihana sisarussuhde, joka alkaa muotoutua ja ihan myös minusta riippumatta! En tiedä, onko teillä ollut samanlaisia ajatuksia. Mutta meillä myös kakkoslapsi on tosi lepposa (onneksi), onkohan se joku kakkosten ominaisuus? 😀

    Hienoa myös tuo vaatepolitiikka, tiedänkin viiden vuoden periaatteestasi pidempiaikaisena lukijana 🙂 Itse myös pyrin ostamaan mahdollisimman harvoin ja käyttämään mahdollisimman pitkään vaatteita. Ja lisäksi tukemaan vaikka suomessa valmistettuja vaatteita. Just puhuin mieheni kanssa siitä, että toki yhtä aikaa tähän asiaan täytyisi vaikuttaa kuluttajien, yritysten ja lainsäädännön (ja -valvonnan), jolloin joskus omat toimet tuntuvat turhilta. Mutta sitten hän sanoi, että jollekin pienelle suomalaiselle eettiselle yritykselle yksikin asiakas on jo tosi tärkeä – joten sillä tavalla voi vaikuttaa paljonkin (mutta toki vaan silloin, kun oikeasti tarvitsee vaatetta. En siltikään osta mitään, jos en toden totta tarvitse vaikkapa rikkoutuneiden tilalle).

 2. hanksu h. jaervinen
  1.10.2019, 13:45

  On se vaan niin kamalaa. Ja on vielä ulkomaalainenkin. Ja vegaani.
  Mielestäni olisi parempi, kun olisi jotain kuuluisaa ihmistä esittävä patsas. Tulee mieleen Angelina Jolie. Tai Samuli Edelmann. Sopisi paljon paremmin.

  1. Yks voisi olla LOIRI.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *