Hain äitiyspakkauksen ja pakahduin!

äitiyspakkaus 2018.jpg

On miltei harmillista, miten tämä toisen lapsen odotus on vain mennyt omia menojaan ilman, että olen hirveästi ehtinyt ajatella koko asiaa. Sanon miltei, koska todellisuudessahan tämä on aivan ideaalitilanne: raskaus on sujunut (pieniä unettomuuskausia lukuun ottamatta) niin järjettömän hyvin ja helposti (jos mahdollista, niin vielä helpommin kuin ensimmäinen raskaus), ettei asiaa ole tarvinnut juuri ajatella, ja nyt olen jo raskausviikolla 30!

No, todellisuudessa tuo nykyinen jälkikasvu sekä suhteellisen kiireinen työarki ovat suurin syy sille, miksen ole juurikaan ehtinyt fiilistellä tulevaa bebbelssonea. Olen koko ajan ajatellut, että tunnelmoin tätä sitten, kun jään huhtikuun alussa äikkärille. Sitä ehtii sitten!

äitiyspakkaus 2018_2.jpgäitiyspakkaus 2018_4.jpg

Sain kuitenkin jo pienen esimaun ja todisteen itselleni tulevasta pikkuisesta, kun kävin hakemassa äitiyspakkauksen lähikaupasta. Mietin hetken, otanko tällä kertaa pakkausta, kun suuri osa Alpun kamoista on vielä hyviä. Toisaalta olen laittanut ne aika tehokkaasti kiertoon eri osoitteisiin, enkä luultavasti hanki juuri mitään muuta uutta vauvelille.

Lisäksi pientä pohdintoa aiheutti myös se, että pakkauksen vaatteiden alkuperä ei ole täysin selvillä. ”Vauvan vaatteissa käytettävän puuvillan tuotantoon saattaa liittyä lapsityötä, pakkotyötä tai torjunta-aineiden aiheuttamia myrkytyksiä”, kirjoittaa Finnwatch. Ajatus siitä, että joku lapsi olisi tehnyt minun vauvani vaatteet, ei suoranaisesti hivele mieltä. Ratkaisin asian niin kuin olen tottunut tällaisena vähän laiskana ja mukavuudenhaluisena kantturana: Rahalla! (Throw some money at the problem, kuten sanotaan.) Tulin nimittäin siihen tulokseen, että ottamatta pakkausta en varmaankaan juurikaan vaikuta tähän. Sen sijaan lahjoittamalla Finnwatchille rahaa, jotta matskujen alkuperät saadaan tutkittua, palaute annettua Kelalle ja tulevaisuuden pakkausten setit kilpailutettua paremmin, vaikutan paljon enemmän.

äitiyspakkaus 2018_3.jpg

Ja olin tyytyväinen tähän, sillä pakkaushan on täynnä kultaa! Vauvanvaatteiden hypistely tuntui niin ihanalta. Ja millaisten vaatteiden! Nämä ovat aivan järjettömän suloisia ja kauniita. Ihania värejä ja kuoseja, unipussikin! En ole koskaan ymmärtänyt äitiyspakkauksen kamojen kritisoimista, mutta en ole myöskään koskaan nähnyt näin ihanaa äitiyspakkauksen sisältöä!

äitiyspakkaus 2018_5.jpg

Katsokaa herran tähden tuota makuupussia! Ja noita pikkuisia housuja! Ja tuota kaunista myssyä ja ulkopukua! Taivaallisia!

äitiyspakkaus 2018_6.jpgäitiyspakkaus 2018_7.jpg

Arvostan myös erityisesti: Hanskaklipsit! Niitä ei voi olla liikaa. Ja kestosuojat maidon tursuiluun, minä en koskaan käyttänyt muita kuin kestosuojia, ja viime imetyksestä muistan, että on autuasta mikäli niitä on tarpeeksi niin, ettei tarvitse koko ajan olla pyykkäämässä. Kestovaippahan tuolta on otettu pois, ilmeisesti se trendi tuli ja meni, mutta itse aion jatkaa toisen beebelin kohdalla yhtä lailla kestovaippojen käyttämistä, ovat musta niin kätevät ja inhoan vaipparoskiksen viemistä (etenkin kun meidän roskakatos on aivan järjettömän kaukana meidän asunnosta).

Ja liukkaria arvostan myös! Se on musta erinomainen statement. Vielä kun olisi estrogeenivoidetta niin ah! Onneksi sitä saa apoteekista, suosittelen kaikille synnyttäneille.

äitiyspakkaus 2018_8.jpgäitiyspakkaus 2018_9.jpg

Olen tässä vähän miettinyt, että tekisinkö tästäkin raskaudesta samanlaisen raskauspostaussarjan kuin viimeksi. Voi olla, että se olisi vähän suppeampi, kun hommat ovat menneet sen verran huurussa ja kiireessä, mutta toisaalta sitä oli ihan superhauska kirjoittaa – ja hassua kyllä, olen nyt tässä raskaudessa itse palannnut omiin kirjoituksiini ja lukenut niitä vähän kuin olisin jonkun vieraan ihmisen raskautta seuraamassa. Kaikki nimittäin unohtuu niin kamalan nopeasti!

Sanokaa te, teenkö raskauspostaussarjan vai riittääkö tuo edellinen horinointi.

Lue myös:

Äitiyspakkaus 2015

Raskauspostaussarja

PODCAST // FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kommentit (18)
 1. Hei! Kommentti ei varsinaisesti liity postaukseen, mutta ongelma on siis se, että blogiasi ei voi enää seurata syötteen avulla (RSS/Atom feed). Myöskään Bloglovinissa syöte ei päivity. Sama koskee kaikkia Lilyn blogeja päivityksen jälkeen, mutta kommentoin sulle, koska tämä on lempiblogini Lilyssä ja olisi todella harmi, jos blogia ei enää voisi seurata 🙁

  1. Sama ongelma, käytän feedlyä eikä Lilystä tilaamani feedit enää päivity. 😢

  2. Lilyssa kaikki sekaisin muutoksen myötä. Bloglovin ja kumppanit heittää kaiken sekaisin koska osoitteet pysyi samana vaikka alusta muuttui. Mulla näkyy esimerkiksi toimituksen tekstit toisen bloginimen alla ja kaikki on päin helvettiä. Mutta täähän nyt oli odotettavissa kun lilysta on kyse. 😂😂😂

  3. Ihanaa että tämä on sun lempiblogi Lilyssä! <3

   Tämä on kyllä ärsyttävä ongelma, mutta onneksi mitä luultavimmin hyvin väliaikainen, ainakin saitin kehittäjät ovat sanoneet, että asiaa ollaa fiksaamassa asap. Mutta tosi hyvä kun näistä sanotaan, niin asialle tapahtuu oikeasti jotain!

 2. Kyllä raskauspostaussarjalle! Luin kaikki sun edelliseen raskauteen liittyvät postaukset samalla kun haaveilin omasta beibistä. Ne toi kovasti lohtua ja uskoa, että joskus tärppää täälläkin. (Puhumattakaan miten positiivisen kuvan oot antanut lapsiperhearjesta – en malta odottaa, että meillä on yhtä siisti taapero talossa kuin mitä teidän Alppu tuntuu olevan!).

  Hetken kesti odotella tätä omaa vauvaa saapuvaksi mutta nyt fiilistelin sun uudempia raskausuutisia pariviikkoinen sylissä. Vähän creepyä olla näin innoissaan jonkun muun raskaudesta mutta ai vitsi oon iloinen teidän uudesta tulokkaasta! 😀 Tulee vahvasti mieleen ne ajat, kun nykyinen oma elämäntilanne oli haave vain ja sun blogi oli kyllä varsinainen henkireikä silloin. Toivottavasti voit hyvin koko loppuodotuksen!

  1. Eikä! Mä liikutunun joka kerta (omituisen paljon, nytkin tuli kyyneleet silmiin), kun saan tietää, että joku pitkään lasta toivonut on sellaisen vihdoin saanut. Onnea siis ihan mielettömästi pienestä pariviikkoisesta! Ihanaa, ihanaa!

   Ja kiitos!

  2. Komppaan! Paitsi että täällä mennään vieläkin ovulaatiotestivaiheessa… Mutta joo, raskauspostaussarjalle ääni! Ja teidän taaperoarki tosiaan vaikuttaa realistiselle mutta kivalle, en ole vielä katkeroitunut ja sun blogin avustuksella todennut että hei vauvasta haaveilu on ihan yliarvostettua koska prismaperhe-elämä on paskaa, vaan päinvastoin 🙂

   1. Ja ihania nuo vaatteet! Supersöpöjä. Onnea perheenlisäyksestä! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *