Haisulin tunnustukset

Juliaihminen

Lol! Mikään mun Insta Story ei ole koskaan tuonut näin paljon vastauksia kuin se, jossa kerroin, että olen alkanut haista. Siis ihan karsealta. (No niin, kaikki joita tällaiset aiheet iljettää, lopettakaa lukeminen välittömästi).

Mulla ei nyt ole suoranaisesti tapana kertoa niin paljon ruumiintoiminnoistani (öö en tiedä kenellä olisi), mutta nyt tulee aivan-liikaa-tietoa-avautumista. Pari kolme viikkoa sitten huomasin, että jo melko varhaisessa vaiheessa päivää mun kainaloista alkoi tumpsahtaa sellainen kissanpissan pistävä löyhkä. (Meillä oli lapsuudessa neljä kissaa, I would know.) Itse asiassa huomasin tämän ensimmäistä kertaa, kun olin katsomassa Star Warsia. Elokuvateatterin pimeydessä kauhukseni aistin, että kainaloihini oli muodostunut biologinen ase, joka saattaisi räjähtää koska hyvänsä. Pidin käteni visusti alhaalla, ettei viaton sisko-raasuni joutuisi kärsimään tomumajani eltaantuneesta ilmentymästä. Onneksi toisella puolella ei istunut ketään, se olisi johtanut maanpäälliseen hajuhelvettiin hänen kohdallaan.

Mutta sitten saastainen haju tunketui ruumiistani myös seuraavana päivänä, ja sitä seuraavana. Kyse ei ole niinkään siitä, että hikoilisin paljon, vaan siitä, että hiki on alkanut haista. Epäinhimilliseltä. Eli siis eläimelliseltä. Eläimen virtsalta. Kokeilin vähän muitakin deodorantteja, mutta haisulius vain jatkui. Tämä on sairasta, sairasta!!!! 

Olen tottunut siihen, etten tavallisesti skunkkaile. En, vaikka olisin unohtanut laittaa deodoranttia tyystin. Mutta nyt. Minä, identiteetiltäni sulo-hikinen madam, olen yhtäkkiä muuttunut kadun naiseksi, joka on menettänyt kosketuksen yhteiskuntaan ja hygieniaan. 

Insta directissä lähetetyistä viesteistä paljastui, että tämä viheliäinen ongelma on käynyt muillekin. Tarinoita oli monenlaisia: Yksi oli alkanut skunkkailla vaihdettuaan johonkin eko-dödöön. Toisen hajut olivat villiintyneet, kun hän oli alkanut syödä jotain luontaistuotteita. Kolmannella kyseessä oli imetyksen aloitus, neljännellä lopetus ja viides uskoi siihen, että kun ihminen täyttää kolkkent, se vain alkaa haista. Yksi oli sitä mieltä, että haju kertoo kuoleman esiasteesta: yleensä ihmisruumis alkaa tuoksahtaa silloin. Oli toki myös onnistumistarinoita. Hajukausi oli tullut ja mennyt itsekseen. Yksi uskoi hajun olevan bakteerista peräisin ja kehotti pesemään kaiken kuudessakympissä. Alkoholipitoista deodoranttia suositeltiin, dödömerkin vaihtamista parin kuukauden välein suositeltiin ja roll onista suositeltiin vaihtamaan suihkeeseen. Myös todellista hikiliikuntaa ja stressitekijöiden poistamista pidettin hyvänä ratkaisuna.

Kukaan ei suositellut amputoimaan kainaloita, mitä itse pohdin apukeinoksi tähän saastaiseen hajuongelmaan. 

Nyt ollaan vielä pisteessä, jossa kukaan ystävistäni ei ole haistanut tai ainakaan maininnut haistaneensa mun eeppistä skunkkaduuraa. Mutta mitä jos käy niin, että totun tähän? Musta tulee sellainen kissanpissa-lady, jonka tulon tunistaa jo kauan ennen kuin minua näkyy.

Vai voiko tässä sittenkin olla kyseeessä se, että imperiumin dark side on penetroitunut mun sieluuni, kuten kävi Kylo Renille? (Emmehän voi tietää, skunkkaako hän, sitä ei elokuva paljasta.)

No. Nyt mun on pakko ehkä vaihtaa nuo mun alkoholittomat nössödödöt johonkin tosi stydiin deodoranttiin, jossa on alumiinia enemmän kuin pienessä kaupunkiautossa. Lisäksi täytyy pestä vaatteet kuudessakympissä ja sielu seitsemässäkympissä. Tästä hajusta on päästävä, keinolla millä hyvänsä.

 

kaikille maailman muille haisuleille, olkoon voima kanssanne! 

 

Kuvassa: Kesällä olin vielä eteerinen nainen, joka tuoksahti vain suloruusulta jopa kymmenen kilometrin lenkin jälkeen. Ne ajat on takanapäin.
 
 
 
JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA 
 
INSTAGRAMISTA TAAS VOI SEURATA JATKOA HAJUSAAGALLE
 
 

Kommentit

Äbä (Ei varmistettu)

Pesen urheiluvaatteeni (myös tuon kuvassa näkyvän paidan) 40 asteessa, koska elastaani ei kestä kuumaa. Mutta olen löytänyt tuotteen: Sanytol desinfiointiaine vaatteille. Saattaa olla, että tuhoan tällä elämän maapallolta, koska se tappaa jopa noroviruksen, mutta etikkapesun jäljiltä vaatteeni haisivat sekä etikalta että hieltä. Eivät enää. Mulla on lähes hajufobia.

Äbä (Ei varmistettu)

Pitää vielä jatkaa kaskulla. Kun opiskelin -80-luvulla yliopistossa, proffan jäljiltä hississä tuoksui valkosipuli vielä vartin sen jälkeen, kun hän oli kulkenut sillä. Hänellä oli komeat viljelmät tuota terveysruokaa ja tapana nauttia sitä sellaisenaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oot sä mahtava!!:'D Vaikkei tuossa ole mitään nauramista mut kirjoitat niiiin hyvin. Omalla kohdalla harkitsin botoxia kainaloihin kun sen maagisen kolkkent täytettyäni hikoilin kainaloihini joet virtaamaan! Kuta enemmän asiaa murehdin ja pelkäsin, sitä vuolaammin virtasi. Tiukkojen piukkojen paitojen muoti ei varsinaisesti työskennellyt kanssani tässä. :( Mutta, vaiva sittemmin vain katosi, muotikin väljeni mutta myös muutaman vuoden (liikaa) kärsittyäni ja asian kanssa temppuiltuani huomasin että hitsiläinen, kainalohikoiluni on normalisoitunut. Botox on kyllä kuulemani mukaan monille auttanut, mutta sullahan ei taida määrä olla se ongelma vaan katku? Lääkärin puheille vain, itsekin uumoilisin että joku ravintoaine tms.tuohon voipi olla syypää. Toivottavasti arvoitus ratkeaa pian ja hajunsyöjä löytyy:)

Kaa (Ei varmistettu)

Kissanpissa-lady, sepä se! Mulla pysyy normaalisti normaalidödöllä hajut loitolla, mutta ekodödön testaus sai kainalot viikossa haisemaan niin pahalta, että juoksin vauhdilla Body Shopiin hakemaan vanhan tutun alumiinidödön takaisin.

Ärsyttävintä on, että tuo perusdödökään ei auta silloin, kun pitää esiintyä töissä. Silloin tuo kuvailemasi saastainen haju alkaa tunkeutua kainaloista, mikä on tosi ihanaa, kun saa esiintymisen lisäksi jännittää, haistaako kaikki 100 metrin säteellä olevat nyt tämän törkeän löyhkän. Liikuntaa harrastaessakin hikoilen, mutta silloi hiki ei kuitenkaan haise kissankuselta. Miksihän?

Vaadin jatkopostausta, jos ongelmaan löytyy ratkaisu! Olen sitä mieltä, että kaikki syöpää aiheuttavat tuotteet vaan tänne, kunhan en haise! (Heh, heh.......)

Ps. Tsemppiä! Et ole ansainnut vihakamppista.

Valopäiväkirja

Kannattaa kokeilla Meine base - mineraalisuolaa (tai jotain vastaavaa) dödön kaveriksi! Yhteen aikaan käytin lähes pelkästään tuota suolaa, mutta nyt on dödöt taas palanneet kuvioihin. Suolaa hierotaan/liuotetaan pikkuisen suihkumärkiin kainaloihin ja kuvaillaan sitten ihan normaalisti. Päälle deodoranttia niin tulee tuplapito :) Vaikutuksen alkamisessa kestää muutaman pesun ja suola on aika tyyristä, mutta se toimii tosi hyvin myös kasvojen ja vartalon pesuun, kuorintaan, jalkakylpyyn ja vaikka mihin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla vanhat (tai oikeammin ei-uudet) alkoi yhteen väliin haista kamalalle. Yksi ainoa Garnierin dödö pelasti, mutta sittemmin senkin valmistus lopetettiin, perkele! Nakoin roskiin kaikki haisevat t-paidat ja muut, joissa tiukka vaate koskee kainaloon, ei mikään ekoteko, mutta auttoi ongelmaan. Stressihiki haisee pahemmalle kuin mikään kympin juoksun hiki...
PS.vähän ahdistaa sun puolesta, kun trollit hyökkäilee. Tykkään hulluna sun blogista ja instastoryistä (ja ehkä vähän ihailen sinua henkilönä), ja kerrot niissä aika avoimesti monista asioista. Toivottavasti siitä ei ole sinulle haittaa, väärissä käsissä, nyt tai jatkossa.:(

laulau (Ei varmistettu)

Stressihiki haisee itsellä – työpaikan vaihdot ym. on haisuaikaa. Mulle noi Rexonan Maximum Protection –dödöt on sopinu (on vaan melko hintavia jotain 9 euroa). Mulla tää ongelma alko jo parikymppisenä, että saapa nähdä minkä tuoksuista eritettä kolmenkympin paremmalla puolella ihohuokosista puskee läpi..

Emilia M

Mun miehellä, joka ei ole eläissään käyttänyt deodoranttia, on sellainen teoria, että kainalobakteerien kesken käydään veristä eloonjäämistaistelua ja me voidaan pesu- ja vaatetustavoillamme vaikuttaa siihen, kuka heistä pääsee voitolle. Itse uskon tätä sen verran, että olen huomannut että jos pesen kainalot jollain tosi tujulla saippualla (esim. Marseille-saippua), niin sen jälkeen kainalot dunkkaa kamalalle. Olen päätellyt, että ne pahanhajuiset veijarit ovat siis kaikista sitkeimpiä, koska selviävät vahvoistakin saippuoista. Jos peseydyn jollain miedolla suihkushampoolitkulla, sulotuoksubakteeritkin saattavat jäädä eloon. Tällä hetkellä käytössä joku Prismasta luonnonkosmetiikkahyllystä ostettu saksalaisen muorin inkiväärisuihkushampoo ja se tuntuu sopivan miedolta. Mutta jos siis on jollain ilveellä onnistunut saamaan ne löyhkäävimmät kaverit voitolle, pitää sit ehkä miedoilla pesuaineilla houkutella niitä vähemmän kamalia bakteereja takaisin.

Mies myös välttelee polyesterisiä ja muita tekokuituisia vaatteita ja sanoo, että niihin hajubakteerit oikein tykkäävät jäädä asumaan. Luonnonkuituvaatteista saattaa jollain liotuskeinoilla saada tiukkaan tarranneen hajun pois, tekokuituisista ei.

Jotkut myös väittävät, että ruoka ja hormonikierto vaikuttavat kainalohajuun. Mene ja tiedä! Sipulia ainakin kannattanee kokeeksi vältellä jonkin aikaa.

Marseille-saippuako tujua!? Ei kai...mä olen aina ajatellut sen olevan hyvin puhdasta ja sitä kautta mietoa saippuaa. Itse suosin/suosittelen saippuaa, joka on hiukan hapan eli PH matalahko (5 tai 5,5), olen ymmärtänyt ja kokenut, että sillä on merkitystä hajunmuodostukselle.  Ja vaatteissa tietty luonnonkuitua, mutta niitä uskon sun muutenkin suosivan.

Emilia M

Niin tämä oli siis oma havaintoni, ei tieteellistä :D Mutta ajattelisin sen johtuvan siitä, että Marseille on tosiaan puhdasta saippuaa. Suihkushampoo, jossa on paljon vettä mukana, on miedompaa tavaraa. Marseillesta pitäisi ehkä ensin kämmenessä tai kupissa sekoittaa veden kanssa mieto liuos ja sitten vasta tuikata kainaloon, enkä mä ainakaan niin tehnyt vaan suoraan saippuaa vain hieroin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Haiseminen on muuten yksi yhteiskuntamme suurista tabuista! Mun työyhteisössä on kahdesti ollut aivan jäätävästi hieltä haiseva tyyppi, siis sellainen, että haju jää huoneeseen minuuteiksi tyypin poistuttua. Yritin lahjoa miespuolisia kollegoita erilaisin keinoin ottamaan asian puheeksi. Lisäksi yllytin suurisuisia, iäkkäämpiä naispuolisia totuuden torvia. Kukaan ei kehdannut. Lopulta yritettiin jakaa koko työyhteisölle yleisellä tasolla hygieniaohjeet, mm pitää peseytyä ja käyttää dödöä. Ei tehonnut.
Eli varoituksena: hajuun ilmeisesti tottuu ja kukaan ei tule siitä kertomaan. Mutta jos työhuoneellenne ilmaantuu uudet hygieniaohjeet, on aika hakeutua kainalomaputaatioon :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää onkin muuten paha! Meilläkin on samanlainen tyyppi töissä ja mua ahdistaa esim. pitää takkia samassa naulakossa, koska jopa hänen päällystakistaan leijuu hienhaju metrin päähän -> pelkään hajun tarttuvan omiinkiin vaatteisiini :/ Oon itsekseni pohtinut, onko kyse hänen osaltaan sairaudesta vai piittaamattomuudesta. Edellisessä tapauksessa mies saa kyllä kaiken mun säälini, ikävä kohtalo olisi.

Yrittävän aika

Tunnistan ongelman, ja ketuttava se onkin! Oon havainnut itsellä kaksi selkeää syytä haisulikausiin: 1. ihon hiivat ja bakteerit saa hepulin liiasta hiilarimäärästä. Pahimmillaan haju on sekoitus mätiä hedelmiä ja tuoretta leipää, ja vaivaan auttaa kun karsii kaikki höttöhiilarit (karkit, pullat, vaaleat leivät, pasta, riisi jne) pois. Ongelma katoaa yleensä noin viikossa. Syy nro 2. on stressi, minkä moni muukin on maininnut.

Joka tapauksessa akuutissa vaiheessa hajuihin auttaa hyvin dödöjen ja vaatteiden tehopesun lisäksi maitohappobakteereita sisältävä pesuneste (esim. Lactacyd tai Laktoline) -> ei se itse hiki niin pahasti haise, vaan nimenomaan ihon bakteerikanta, jota voi pikakorjata biologisilla pesuaineilla.

Mulla on samanlainen hajuongelma, mutta vain Suomessa! Suomessa ollessa dödöllä sai läträtä jatkuvasti tai muuten hirveä haju tuli kainaloihin jo muutamassa minuutissa ja hikoilin parit paidatkin pilalle. Ihmeellisintä on, että hajuongelma poistui jälleen välittömästi Vietnamiin palattuani. Hikoilen kyllä täällä paljonkin, mutta hiki ei haise samalla tavalla ja välillä saatan jopa unohtaa käyttää dödöä, eikä se johda katastrofiin! En tiedä mikä tässä on taustalla, ehkä Vietnamissa ruokavalioni on puhtaampi tai ihoni bakteerit vaan tykkäävät paikallisesta ilmastosta enemmän...

Auttanut monilla (Ei varmistettu)

Ruokavalio auttanut tosi monilla tähän! Marras-joulukuussa monilla tulee syötyä paljon enemmän kehoa tukkivaa tavaraa.

Kunnes aiheuttajan saa balansoitua, paras apu seuraukseen on, tittidii, kookosöljy-soodaseos!!

Tiedän, että kuulostaa epäuskottavalta, mutta toimii paremmin kuin mitkään superdödöt. Karvaiset miehetkin tähän ihastuneet.

Kokeile ja valaistu :D

Spf (Ei varmistettu)

Mä veikkaisin myös joko ruokaa, hormoneja tai sairastumista. Itse huomasin, että kun astmalääkkeeni oli tutkimusten vuoksi tauolla, hienhajua ei voinut estää millään. Koskaan muulloin en ollut kärsinyt asiasta. Kun lääke palasi käyttöön, myös ongelma poistui ja deodorantti piti taas. Mutta jos mitään lääkkeellistä syytä tai muuta elämäntapamuutosta ei ole taustalla, niin voisiko syy tosiaan olla joulun ajan tavallisesta poikkeavat syömiset tms.

Vierailija (Ei varmistettu)

mulla on ollut kaksi kertaa tuollainen kausi, että haisin tooosi pahalta.
omat veikkaukset on 1. stressi, 2. hormonikierto. Jotenkin tuntui että se eka haisukausi ajoittui menkkoihin, sitten se meni ohi ja seuraavien menkkojen aikaan koin että haisin taas pahalta, mutta koehenkilö ei tätä tulosta vahvistanut, mutta omaan nenään haisi kyllä väkevämmin mitä yleensä - saisiko hormonit myös hajuaistin jotenkin terävämmäksi noille taajuuksille? mene ja tiedä... sitten toisen kauden alkajaisiksi hain heti stydit antiperspirantit käyttöön ja vältin tiukkoja vaatteita. yhden (onneksi jo kauhtuneen) cashmir-villapaidan jouduin heittämään pois, koska siihen oli ne hajut päässyt tarttumaan ja vaikka yritin etikka/yms. niin vahvoja keinoja, kuin cashmirin pesemikseksi vain voi, ei ne tepsineet vaan haju sitten aina aktivoitui kun paitaa alkoi käyttää. Tämä on muutenkin kaikista saatanallisinta, kun joihinkin vaatteisiin se hiki vaan jää asumaan vaikka kuinka pesisi tai liottaisi tai mitä vaan... Puhtaan paidan pyykistä otettuani haistelen kainalot tarkasti läpi, ettei siellä vain mikään haise... mutta ei, jo parin tunnin päästä tällainen paita alkaa haista... eikä miltä tahansa, vaan vanhalta hieltä, kun se siellä aktivoituu. Ja sen hajun kyllä erottaa normi melko kukkaisen tuoksuiseen päivän pidettyyn paitaan verrattuna. Todella ärsyttävää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Sitten on vielä odotettavissa viiskyentplus-vaihe, kun kuuma aalto välillä tuottaa koskena valuvan hikimäärän. Se ei onneksi yleensä niinkään haise, paitsi joskus.

Siguriina (Ei varmistettu)

Mulla ennen kaikki paidat pintty ennen pitkää just kissanpissan hajusiksi, mutta sit aloin pestä paidat 95 asteessa (kyllä, ekoteko) ja se auttoi, tosin vain uusiin paitoihin, niistä vanhoista pinttymää ei saa pois enää. Dödöissäkin on kyllä eroja. Lohdutukseksi voin mainita lukemani tutkimuksen, jonka mukaan osa ihmisistä ei aisti juuri tätä kissanpissa-aromia. Eli ainakin joidenkin nenään tuoksut ihan kukkaiselta!

riiiiikka (Ei varmistettu)

Toinen haisuli täällä vinkkaa ainoan takuuvarman dödön: apteekista Absolut Torr. Kamalaa myrkkyä, joka syövyttää sun kainalot ja korventaa sielun tuhkaksi. Mutta toimii ihan helvetin hyvin.

Aino__ (Ei varmistettu)

Tai ylipäänsä apteekista saatavat antiperspirantit! Ne toimii!

Itselläni on aina haissut hiki melko vahvasti. Vuosikausia kärvisteltyäni mulle valkeni, että deodorantti ja antiperspirantti on eri asia (!!), ensimmäinen peittää hajuja ja toinen estää hikoilua. Apteekista saa näitä jälkimmäisiä, jotka siis oikeasti toimii. Itse olen ollut tyytyväinen Triple Dry -merkkiin.

Henna123 (Ei varmistettu)

Mulla rupesi kanssa hiki haisemaan hirveälle kun maaginen 30 tuli mittariin. Tällä hetkellä auttaa tämä sama tuote, Triple Dry. Parasta tuossa on musta vielä se, että sitä laitetaan illalla suihkun jälkeen ja aamulla ei tartte odottaa kainaloiden kuivumista. Lisäksi dödö pitää ihan mielettömän hyvin, ei tarvi koskaan jännittää että pettääkö se jossakin tilanteessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Löysin jokin aika sitten mahtavan tuotteen: Dr. Beckmannin deo&hiki tahranpoistajan. Sitä suihkautellaan kainaloihin (vaatteen) ja annetaan vaikuttaa n.10 min ennen pesua. Tuntuu toimivan jo pikkuisen pinttyneisiinkin paitoihin mutta nyt käytän ennaltaehkäisevästi kaikkiin vähänkään haiseviin (erityisesti mieheni) paitoihin.

Omalta osaltani pahimmat hikoiluajat olivat jälkiteini-iässä, nykyään yhdistän haisuilut hormonehin, kun tulevat joko just ennen menkkoja tai ekana menkkapäivänä.

Suttastiina

Minä en haise miltään. En ole ikinä haissut hieltä ja olen muutenkin kuin tuoksutesteri - parfyymit tuoksuvat ihollani just sille mille ne tuoksulapuille tai ilmaan suihkauttaessa tuoksuvat. Multa puuttuu joku bakteeri iholta, näin joskus ihopolilla mulle asia kuitattiin kun kyselin muissa yhteyksissä siellä käydessäni.

Vaikka 50-vuoden kokemus oli tästä takana, niin kun reilu vuosi sitten kadotin oman hajuaistini iskettyäni takaraivon tujakasti asfalttiin, olen miettinyt välillä kuumeisesti, että entäpä jos nyt alankin haista enkä itse sitä älyä! Pesen hampaita kolme kertaa päivässä ja peseydyn muutenkin innokkaasti, vaihdan kaikki vaatteet päivittäin ja Mies joutuu tuoksuttelemaan tämän tästä.
"Noethaisemillekäänpaitsihyvälle"
Ennen kolahdusta olin tosi haisuherkkä ja ajatus siitä, että itse rääkkäisin kanssaihmisiä tietämättäni ei ole miellyttävä!

Naf (Ei varmistettu)

Mä olen vaihtanut lähes kaikki kosmetiikkatuotteeni luonnonkosmetiikkaan, mutta deodoranttien kohdalla meni hermo. Testasin monta luomudödöä, mutta uusi deodorantti toimi aina viikon tai pari ja kadotti sitten tehonsa. Sitä paitsi haluan, että kainaloni ovat paitsi hajuttomat myös kuivat, ja siihen eivät taida luomudödöt pystyä. Oma suosikkini on Vichy 48 h -antiperspirantti. Se ei ärsytä kainaloita, mutta pitää hyvin.

Jenniiii (Ei varmistettu)

Täällä painitaan vähän samantapaisen ongelman kanssa. Olen tosin kärsinyt tästä jo vuosia ja havahduin tähän lähinnä siirtyessäni alumiinittomiin dödöihin. Kokeilin useita ja totesin, että ei pysty. Itse en haise kissanpissalle, vaan todella voimakkaalle hielle. Ihan kuin joku raksamies kuumana päivänä :D En myöskään hikoile paljon, hiki vaan haisee. Olen kokeillut vaikka mitä; kainaloiden pesemistä palasaippualla, himalajan suolasaippualla, Lactolinellä. Kainaloiden desinfioimista haavanpuhdistusaineella (?!) ja käsidesillä, mutta tuloksetta. Välillä tuntuu, ettei perus Dovetkaan pidä kunnolla. Nyt aloin miettiä, onko syy sittenkin mun ruokavaliossa..? Kyllä, syön liikaa hiilareita ja herkkuja.

Heiniiii (Ei varmistettu) https://kaleidoskooppi.net

Yhtään en naura asialle, mutta senkin edestä tälle tekstille - kyllähän tässä ääneen joutui hekottelemaan! :) Meni heittämällä sun hauskojen tekstien top kolmoseen! Neuvoja ootkin saanut jo niin rutkasti, että jään odottelemaan osaa 2, jossa ongelmat ovat muisto vain. ;)

Pauanne (Ei varmistettu)

Liittyykö hienhaju tiettyihin vaatekappaleisiin, vai onko hajuongelma 24/7? Vaatetusalaa opiskellut ystäväni kertoi, että jotkut vaatteet alkavat haista (etenkin kainaloiden kohdalta) kissanpissalta ja se liittyy jotenkin erityisesti vaatteissa olevan mustan värin ja hien tms. reagointiin yhdessä. Itse olen huomannut saman ongelman joidenkin paitojen kohdalla, eli pesusta tullessa ne eivät haise, eivätkä myöskään kuivattamisen jälkeen, mutta kun paita on ollut päällä hetkisen, niin kissanpissa alkaa taas tuoksahtaa. Mystistä!

Amandaa (Ei varmistettu)

Mulla on ollut vähä samoja tilanteita. Mutta noista ekodöistä ja dödöistä sen verran, että voi mennä 1-2kk aikaa tottua dödöön. Käytin ennen apteekin triple dry;ta, mutta iho alkoi vuosien jälkeen oireilemaan. Otin myös selvää ettei ole ihan fiksua tunkea ihoon (päätyy ihon alle kanaloista ) kaikkea paskaa. Niiden seurauksista ei tiedetä. Joten aloin itse testaamaan erilaisia ekodödöjä. Iho tottuu ja hiki on normaalia. Liiallisesta Hajuista en tiedä. Haluaisin testata tehdä itse oman cream deo:n jossain kohtaa. Weledalla, Lushilla on vaikka mitä juttuja. Sitten amerikkalaista meow meowta kehutaan maasta taivaisiin. Sitä en vielä ole testannut. Nyt olen mennyt yli 6kk thai merkin suolakivellä. Laitan sitä suihkun jälkeen kainaloihin. Pitää hajut poissa. Alumiinia on vähän ja se on sieltä suolakaivoksilta. Mielummin sitä kuin kaupan. Suosittelen Saksan Amazonista etsimään. Ilmainen toimitus. Omassa suolakivessä ei ole myöskään muovia. Joten se on suht eko vs kaupan muoviset.

Sofia/ Fitness Führer (Ei varmistettu) http://www.terasmeduusat.fi/fitness-fuhrer

Mä haisen aina, ihan sama mitä tekee. En jaksa uskoa että se on ruokavaliokysymys, kun sekin on aikojen kuluessa vaihdellut. Alan haista hielle tosi nopeasti peseytymisen jälkeen, tosin ilmeisesti haisen omaan nenääni enemmän. Mieshenkilöt on aina sanoneet että "et sä millekään haise", mutta he ovat olleet muutenkin sellaisia että mun hajuaisti on ollut selvästi parempi...

Mutta mielenkiintoinen huomio on se, että kaikkein pahimmalta haisen deodorantin kanssa. Paljon pahemmalta kuin ilman mitään. Tää sama pätee mun lähisukulaisiin, nekin alkaa haista hieltä todella nopeasti jos käyttävät deodoranttia. Ja tapahtuu jopa ensimmäisellä käyttökerralla, joten se ei johdu likaisesta pallosta tms. Antiperspirantit pettää sit joskus, mutta yleensä toimii. Deodorantit tekee tota ihmeellistä hienhajun aktivointia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla taas kävi niin, että jossain vaiheessa kolmenkympin jälkeen huomasin, että normaalia antiperspiranttidödöä käyttäessä hienhaju pinttyi kainaloihin, ja suoraaan suihkun jälkeenkin kainalot haisi todella pahasti sellaiselle pistävälle ja vanhalle hielle. En ole ikinä ollut mikään haisuli, joten tämä tuli ihan puun takaa. Samoin kainalot kutisivat ja iho tuntui ärtyneeltä. Lomalla olin muutaman päivän kokonaan ilman dödöä ja huomasin tosi nopeasti, että hienhaju muuttui ns. normaaliksi, ja suihkun jälkeen en haissut enää millekään. Tästä innostuneena vaihdoin alumiinittomaan luomudödöön ja olen tosi tyytyväinen! Hikoilen toki enemmän kuin antiperspirantin kanssa ja vaikka pyöräilyn jälkeen kainalot on aina kosteana, mutta hiki ei haise kuin korkeintaan ihan vienosti pitkänkään päivän jälkeen ja suihkussa lähtee kaikki hajut. Työreissussa käytin muutaman päivän normaalia dödöä ja huomasin heti ikävän tunteen kainaloissa ja pinttyneen hienhajun.

Itse järkeilin asian niin, että antiperspirantti lukitsee hien kainaloihin, jotka ärtyvät kun hiki ei pääse pois ja kainaloihin pakkautunut hiki alkaa haista. Sumeaa logiikkaa, tiedän, mutta mulle luomudödö on toiminut. Vielä kun löytäisi merkin, joka ei haise ihan super hipiltä :D

Jms89 (Ei varmistettu)

Nyt on ostettu pesuneste, joka on sekä hapan (pH3.7-4.0) ja sisältää maitohappoja. RFSU:n intiimipesuneste. Katsotaan mitä sillä saa aikaan mutta saisi kyllä tapahtua jotain. Itsellä on kans alkanut ihan yllättäen ikävän voimakas hien haju. Tuntuu, että jokainen paitakin haisee. Ja olen saanut jo tavaksi sen, että jatkuvasti kämmenselkä kainaloon ja nuuhkuttaa sen jälkeen siitä, että haiseeko. :DDD

Olisi kiva kuulla mitä tämän asian suhteen kuuluu sinulle. Oletko löytänyt apua taikka syytä hajulle?

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei fiilaan! Mä sitten lopulta vaihdoin dödöä vähän stydimpään - ja ehkä aikaakin vähän kului, (hormonit tasapainottui?) ja sitten haisulius katosi. Ah!

Mutta deodorantittomaan elämään en harmi kyllä kykene.

Jms89 (Ei varmistettu)

Saako tiedustella mikä dödö jäi käyttöön? :)

Absolut torr on aika hurja, joskus teininä sitä käytin mutta ai että se kirvely ja kutkutus ei innostaisi yhtään. Triple dry:ta voisin kokeilla, Bats oli joskus nuoruudessa tehoton mutta oli seesteistä aikaa tänne kolmenkymmenen korville. Saa nähdä kuinka sitä haisee, kun tulee salilta, en ole vähään aikaan käynyt, en ainakaan tämän uusimman skunkkaamisen aikana. :D

Kommentoi