Halusin törsätä omiin häihin

Juliaihminen

Minulta on pyydetty tosi monesti postausta häiden budjetista eli toisin sanoen siitä, paljonko omat hääni maksoivat ja mihin niissä laitoimme rahaa. Olen jotenkin arkaillut tätä aihetta, vaikka muuten minulla ei ole mitään ongelmaa levitellä raha-asioitani muiden nähtäväksi. Jostain syystä olen ajatellut, että on jotenkin häävieraitani kohtaan mautonta retostella, että "näin paljon me laitettiin teidän kestitsemiseen". 

Hääpäiväni, 14.6.2016, oli jotenkin niin mielettömän rakkauden täyteinen ja juuri sellainen unelmien täyttymys, etten jotenkaan ole halunnut yhdistää siihen niin arkista asiaa kuin raha. 

Ja kun ajattelen asiaa, niin sehän sotii kaikkea saaraamaani vastaan: Jos jokin maksaa, niin kyllä siitä voi puhua myös euroissa. Eikä sitä tarvitse tehdä lesoillen, uhriutuen tai muutenkaan mauttomasti. Vaikka voin laittaa häilleni euromääräisen hintalapun, se ei tarkoita sitä, että kyseinen hintalappu määrittelisi tuon hääpäiväni arvon. 

Yleensä (etenkin vanhemmat) ihmiset tapaavat kauhistella sitä, miten "vain yhteen päivään" laitetaan nykyään niin paljon rahaa. Että kyllä maailma on mennyt kauheaksi!

Mä taas en ajatellut ollenkaan, että kyse olisi yhdestä päivästä. Minulle kyseessä oli häävuosi. Tiki kosi minua mun 26-vuotissyntymäpäivänäni 1.7.2013 ja tämän jälkeen sain kokonaisen vuoden suunnitella ja fiilistellä tuota hääjuhlaa. Minulle kävi niin superhyvä tuuri, että yksi parhaimmista ystävistäni, Kata, oli menossa samana kesänä naimisiin. Tämä tarkoitti sitä, että me käytiin yhdessä sovittelemassa pukuja, vierailtiin Häämessuilla, horistiin kuntosalilla häistä antaumuksellisesti ja ostettitiin jopa vihkisormuksemme yhdessä. 

Ja niin naurettavaa kuin se onkin, niin tässä hääasiassa meillä sukupuoliroolit kyllä vahvasti korostuivat: koska minä halusin isot juhlat ja fiilistellä asiaa, järjestin lähestulkoon itse kaiken. Mutta häät me kuitenkin maksettiin puoliksi. En normaalisti ole mikään excelöijämuija, mutta häiden suhteen se oli aika välttämätöntä. Paitsi hankinnat, myös vieraslistat, vieraiden allergiat (arvostin, kun ihmiset kertoivat olevansa allergisia kissoille), häiden to do -lista ja muun krumeluurit piti merkata ylös. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikki tiedot ovat edelleen minulle jäljellä ja tarkasteltavissa.

Sen jälkeen kun on itse järjestänyt isot juhlat (olivat ne sitten häät, nelikymppiset tai vaikka tohtoripromootio), oppii arvostamaan muiden järjestämiä juhlia. Kun vielä ennen omia häitäni olin saattanut kritisoida joidenkin häissä heidän valintojaan (miksei sitä ja tuota tyyppiä kutsuttu, miksei ole tarjolla enempää alkoholia blaablaa), niin omien häiden järjestämisen jälkeen ei ole tullut mieleenkään arvostella ketään.

Sen jälkeen on tajunnut, miten mieletön satsaus ajallisesti ja rahallisesti kyseinen juhla on, ja miten etuoikeutettuna itseään voi pitää, kun saa kutsun tällaiseen rakkaudenjuhlaan. Häissä monet asiat maksavat järjettömästi, ja siksi on täydellisen ymmärrettävää, että esimerkiksi vieraslistaa on pakko miettiä tarkkaan.

Omissa häissäni tein esimerkiksi sellaisen valinnan, että kutsuin mun parhaimmat työkaverit juhlaan, mutta en heidän puolisoitaan - vaikka etiketin mukaan olisi pitänyt, koska he asuivat puolisoidensa kanssa ja suhde oli hyvin vakiinunut. Mutta jos olisin kutsunut avecit, olisi pitänyt jättää kutsumatta joitain muita ystäviä. (Meillä oli 115 vierasta.)

Siksi oma mielipiteeni onkin: Vaikka perinteet ovat ihania ja häät koostuvat paljolti kauniista ja merkityksellisistä rituaaleista, niin FUCK THE ETIKETTI. Jos jokin asia toimii paremmin "etiketinvastaisesti", niin sitten tehdään niin. 

Ja tämä pätee muidenkin kulujen kanssa: Ennen kuin menee sellaiseen häähulluuteen, jossa selaa maanisesti pinterestiä ja miettii, että mitäs kaikkia pikku koristeita on pakko saada omiin häihini (tai muuten ne eivät ole kunnon häät laisinkaan!), niin kannattaa tehdä itselleen selväksi, mitä haluaa. Muuten sitä sokaistuu helposti. 

Meillä esimerkiksi ei ollut hääbändiä, koska emme erityisesti sellaista halunneet. (Tosin lopulta pikkusiskoni Sofia oli salaa järjestänyt pari tyyppiä musisoimaan meidän häävalssin ja lauloi ne itse, mikä oli siistein häälahja ikinä!) Sitten taas me halusimme ravintolahäät ja pöytiintarjoilun, johon upposi rahaa, mutta täysin hyvästä syystä.

Myös tämä on täysin itsestäänselvyys, mutta häät voi ihan hyvin pitää ihan pikku budjetilla, vaikka mennä maistraatissa naimisiin ja syömään sen jälkeen - ja laittaa rahansa johonkin ihan muuhun, tyyliin häämatkaan tai vaikka perusarkeen.

Toisaalta musta häihin saa myös laittaa rahaa, jos siltä tuntuu, eikä sekään ole mikään paheksumisen kohde. Kyse ei ole vain yhdestä päivästä, vaan suuresta rituaalista ja hienosta elämän käännekohdasta, jota muistellaan luultavasti koko loppu elämä. Itse kun mietin häitäni, niin tulee ennen kaikkea mieleen ne mielettömät puheet, joita ystäväni ja sukulaiseni siellä meille pitivät. Silloin päätin, että nämä sanat muistan aina - ja joskus jos on huono fiilis, voin kaivella niitä muistoja esiin. 

No mitä ne meidän häät sitten maksoivat ja mihin sitä rahaa meni? Hah hah haa! Kerrankin teen mulkkumaisesti ja jätän tähän cliff hangerin. Pakotan teidät kuuntelemaan mun uusimman podcast-jakson, jossa juttelen monien tunteman Sarandan kanssa häiden kustannuksista ja siitä, mitä kadumme ja mihin kannatti laittaa rahaa.

Tämä jakso on tavallista siirappisempi, eli sopii erityisen hyvin kaikille hääfiilistelijöille. Mutta toimii myös ihmisille, joita koko häähommat naurattavat. (Let's face it, joskus on hauska vähän ivakuunnella muiden horinoita.)

 

Lukisin mielelläni lisää hääfiilistelyä!

Mihin satsasitte, entä teittekö jotain eri tavalla kuin "etiketti" tai "perinne" vaatii?

 

 

Kuuntele Melkein kaikki rahasta: Häiden hinta

Kirjoitin myös lyhykäisen mutta kiinnostavan jutun siitä, paljonko häälahjaksi on suotavaa antaa rahee:

Lue Ylen juttu sopivasta häälahjan hinnasta

 

Ja kyllä, tänään insta live ysiltä. Paljon hääfiilistelyä luvassa:

Juliaihmisen Insta Live kello 21!

 

 

Kuuntele Melkein kaikki rahasta -podcastin aiemmat jaksot:

Lopeta jo se richsplainaus!

Neljän päivän työviikko tuo elämään luksusta

Kannattaako asunnon ostaminen?

Haluatko lisää rahaa? Hanki sivutyö!

Miten fiksu ihminen päätyy ottamaan pikavippejä?

Kääk, olen väärällä alalla!

Näin kasvatamme lapset halvalla

Kun raha hiertää ystävyyssuhteisssa

Vastuullinen sijoittaminen trendaa nyt

Sijoittamisen ABC

Näin säästät vuodessa 3000 euroa ja 1500 kiloa kasvihuonepäästöjä

Älä jää taloudelliselle ttappiolle parisuhteessa

Haluaisitko olla tyytyväisempi palkkaasi?

 
 
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN
 
 

Kommentit

Solitaire kirjautumatta (Ei varmistettu)

Mullakin oli häävuosi, musta häät oli paras harrastus mitä mulla on koskaan ollut! :D Tykkään puuhailla käsitöitä ja häät oli mitä mahtavin tekosyy kaikenlaisiin ihme projekteihin. Suurin niistä oli koristeiden askartelu itse, jälkikäteen ajateltuna vähän semihullu projekti mutta tulipa tehtyä ja nyt vuosia myöhemmin lämmittää kun niitä satunnaisesti tulee jollain sukulaisilla vastaan.

Mutta joo, rahoista. Siitä excelöinnistä en nauttinut yhtään. Meillä päätettiin panostaa valokuvaajaan ja rehellisesti halusin just sellaisen puvun kun haluan. Kuvaajasta olen edelleen tyytyväinen, kuvat jää kuitenkin loppuelämäksi ja puvun myin eteenpäin että sekään ei tullut niin kalliiksi. Pihistyksen kohteena oli esim. booli, se mentiin vanhalla kaavalla Sprite + vodka + elintarvikeväri (uskokaa tai älkää, menee ihan täydestä ja ihmiset luulee että se on paljon hienompaa kuin onkaan kun se on sellaista hennon vihreää ja laittaa sinne limeviipaleita, trust me!). Ruoka on aina iso kustannus, sille ei oikein voi mitään, tässä koitin kilpailuttaa eri firmoja koska mulle tää taas oli sellainen mihin en kaivannut mitään erikoista. Tilassa säästettiin myös, esim. siivoamalla itse jälkikäteen. Tilassa tärkeintä musta oli sen sijainti, ettei tarvitse järjestää kuljetuksia kirkolta, mikä olisi taas ollut iso kustannus. Tai siis musta olisi reilua ollut järjestää kuljetus jos juhlapaikka on jossain kovasti julkisten kulkuyhteyksien ulkopuolella, halusin että kaikki pääsee juhlimaan eikä tarvitse miettiä kyytisäätöjä.

Eli summa summarum etukäteen pitää pohtia mitkä asiat on itselle tärkeitä ja mistä voi joustaa, koska harvalla riittää budjetti ottaa kaikessa just sitä mitä haluaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hah, oli pakko kaivaa omien häiden budjetti ja se oli aika tarkkaan 1000 euroa (plus avioehdon rekisteröintikulut joita en muista). Mentiin maistraatissa naimisiin lähisuvun läsnäollessa, hankittiin yksinkertaiset sormukset (yht. 200 euroa), mun häämekko (kotelomekko) löytyi kaapista, miehelle hankittiin solmio ja puvun housut (kaikki juhliin hankitut vaatteet ovat olleet käytössä muissakin juhlissa häiden jälkeen), hääjuhla järjestettiin kotona (vieraita 10) ja sitten toinen samanmoinen kaveripiirille jälkikäteen (20 vierasta). Aijuu ja siitä kun päätettiin mennä naimisiin (ts. varasin ajan maistraattiin ja hankittiin avioliiton esteidentutkinta -paperi) varsinaisiin häihin meni 1kk.

Hyvin meidän tyylinen juhla ja mitään en muuttaisi :) Verrattuna aiemmin järjestettyyn omaan väitöstilaisuuteen + karonkkaan, niin sanoisin että häät on kyllä ihan piece of nakki (tarttee osata sanoa "tahdon", muu on sit ekstraa ;)).

Meillä tosiaan aika budjettihäät, lähinnä siitä syystä että ollaan molemmat miehen kanssa sitä mieltä, että ei haluta käyttää kymmeniä tuhansia yhteen juhlaan. Häämatkaan panostettiin sitten moninkertaisesti, siihen taisi palaa about 5000 euroa.

Laiska morsian (Ei varmistettu)

Kiva postaus! Me taas menimme naimisiin siinä mielessä minimaalisesti, että suunnittelu ja ajankäyttö minimoitiin. Maistraatin vihkijä tuli paikan päälle, ja vieraita oli alle kymmenen. Toisaalta taas satsasimme suht hyvään ravintolaan ja pöytääntarjoiluun ja maksoimme vieraille hotelliyön, jotta kenenkään ei tarvitse stressailla kotiinpääsyä yöllä. Onnistunut ja meidännäköinen juhla!

Esmeraldan eetos (Ei varmistettu) https://esmeraldaneetos.blogspot.com

Olen myös aina ihmetellyt ns. häähulluutta. Mitä väliä on jollain korren asennolla pöydässä? Myönnän silti, että minua hieman harmitti, että hienot ruskoliljat maljoissa jäivät aukeamatta h-hetkeksi. Jaoimme kimput sitten häävieraille lopuksi - kuulemma nuput aukesivat vasta viikon päästä!
Monelle vieraalle oli ihmetys, ettei häissämme ollut mitään tiettyä väriteemaa. Eiväthän ihmiset muutenkaan pukeudu samalla tavalla - miksi siis häissä pitäisi olla jokin sama väri asuissa?
Meille oli tärkeintä, että ruoka, viini ja musiikki ovat parasta mitä alle keskitulolla voi saada. Sormuksiin menii yhteensä 2500 euroa, juhliin (60 vierasta) kaikkine syöminkeineen ja soittajineen 3000 euroa. Vaatetus ja kengät 1400 euroa. Kaikki koristeet, meikit, ym tehtiin itse. Lähipiirissä on onneksi vähintään puoliammattikuvaajia, jotka itse tarjoituivat kuvaamaan häissä. Häämatkalle paloi lentoineen 2500 euroa. Noin 10 000 euroa siis verrattain aika pienen mittapuun häihin. Huh huh!
Silti vihkiminen, joka meillä toimitettiin erikseen pienessä, vanhassa huvimajassa (kuluiltaan lähempänä nollasaldoa), oli yhtä ihana kokemus. Intiimiydessään ikimuistoinen.

LiisaL (Ei varmistettu)

Tuo kirkkohäät eli isot häät, pikkuhäät eli maistraattihäät, on kyllä tosi tiukassa istuva kielikuva. Se tulee vaan niin automaattisesti. Kirkko yrittää siitä kovasti pyristellä eroon, että saa sitä pitää häät vaan lähipiirille ja silti valita sen kylän isoimman kirkon.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jep, sitkeässä istuu mielikuva maistraatti = naimisiin ruokatunnilla. Olen kuullut joidenkin sanovan, että kuuluvat kirkkoon, koska haluavat kirkkohäät koska vain ne voivat olla hienot ja juhlavat. Mä olen ollut mm. Suomenlinnassa viimeisen päälle hienoissa ja leikkejä myöten perinteisissä häissä, joissa oli maistraatin vihkijä. Jostain syystä tällaisesta mahiksesta ei tiedetä tai se ei tunnu yhtä juhlavalta kuin kirkko.

Juliaihminen
Juliaihminen

Mä olen tainnut olla enemmän maistraattihäissä kuin kirkkohäissä, ja pramea menoa on ollut. Tekstissä käytin esimerkkinä siksi, että podcastissa yksi esimerkkikeissi on juuri tällainen: maistraattiin ensin ja sitten perheen kanssa syömään, ilman sen suurempia karkeloita. Samaan aikaan päivä voi tuntua ihan yhtä juhlavalta kuin kymppitonnin häät.

Tiki talk (Ei varmistettu)

Minusta me mentiin naimisiin vuonna 2014!

Juliaihminen
Juliaihminen

Taas siellä ollaan manspleinaamassa jotain. 2014, 2016, oikea vuosikymmen kuitenkin! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä olisin täysin valmis törsäämään häihimme ison summan rahaa, jos voisin olla varma, että päivästä todellakin tulee hyvällä ikimuistoinen rakkauden juhla. Sen sijaan ajatus siitä, että pistäisin 13 tonnia päivään, joka olisi meiningiltään enemmänkin "hohhoijakkaa", ahdistaa. Ainakin vieraana on tullut huomattua, että kaikki häät eivät ole yhtä hauskoja ja tunnelmallisia -- olisi kauheata joutua toteamaan se morsiamenakin! Isompiin hääjuhliin tuntuu kuuluvan oleellisena osana myös se, että lähipiiri osallistuu ohjelmanumeroiden rakentamiseen. Itse jotenkin vierastan sitä, että laittaisin muut työstämään meidän häitämme. Ja toisaalta en kyllä luota siinä omiinkaan kykyihini :P On se vaikeeta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai jumankekka mä inhoan sitä erään nimeltä mainitsemattoman vauva-aiheisen aikakauslehden keskustelufoorumin lähtöasetelmaa, että jos laitat häihin paljon rahaa, niin varmasti eroatte ihan pian ja siitäpäs sait, sinä pinnallinen typerä lunttu. Siis se sama asetelma kuin kyseisellä foorumilla on lastenvaatteiden suhteen, jos ikinä ostaa mitään muuta kuin 90-luvun collegerytkyä neuvolan eteisen "ota tästä"-laatikosta, niin ihan saletisti inhoaa lapsiaan ja on paljon huonompi äiti kuin se oikeaoppinen ysärikollarimutsi.

En ole vielä naimisissa enkä edes kihloissa, mutta omalla kohdalla koen, ettei ravintolaillallinen molempien perheiden kesken -tasoisissa häissä olisi itselleni juurikaan juhlan tuntua. Tuollaista kun voisi tehdä, ja tehdäänkin, ihan muuten vaan. Lisäksi pelkästään perheenjäsenten kutsuminen rajaa pois sen riehakkaan biletunnelman, mitä iso(hko)t kaveripainotteiset häät ovat parhaimmillaan tarjonneet omassa lähipiirissä. Koska me ollaan oikein kekkeri-ihmisiä, niin tietty halutaan ehkä ihmiselon isoimman juhlatilaisuuden kunniaksi myös kekkeröidä, eikä istua kahta tuntia ravintolassa porukalla, jonka kanssa on jaettu niin papan 80-vuotisjuhlat kuin ihan tavalliset joulupäivälliset.

Ja koska minä hyväksyn ja ymmärrän ihan täysin sen, että jollekin juhlaillallinen Amarillossa äidin, isän ja sisarusten kesken on just sitä mitä he haluavat, niin toivon, että myös oma toive isoista ja joiltain osin "hulppeista" häistä hyväksytään. Kun en minä käy arvostelemassa sitä, että miksi teillä on kallis auto kun meille riittää julkiset, miksi kaksi ihmistä tarvitsee 3 h+k kun meillä on minikaksio, miksi te harrastatte noin kalliisti kun lenkkeily on ilmaista jne., niin miksi minunkaan yhtä rahankäyttövalintaa täytyisi arvostella. Keskituloiselle pariskunnalle kymppitonnin häät ovat kuitenkin about kahdeksasosa, vähän reilu, vuosituloista. Ei nyt niiiiiiiin valtavasti, jos yhteiselo on jo kestänyt vaikka 10 vuotta ja toivotaan, että kestäisi vielä 40 seuraavaakin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Skaalahan sisältää vain >10 000 euron "oikeat kunnon häät" tai sitten kuolettavan tylsän ja tavallisen illallisen Amarillossa (tai hei, budjetti jos paukkuu, niin ABC:llakin on häitä juhlittu). Eikä mitään näiden väliltä :D Ehkä vauvapalstalle arvostellaan kovasti, mutta tämän postauksen kommentoinnissa en kyllä syytä löytänyt tähän purkaukseen.

Mulle 1/8 vuosituloista olisi henkisesti aivan liikaa laittaa yhteen juhlapäivään. Pragmaattinen mieleni, kun laskee myös että 10 000 euroa on 2m^2 (tai häävuotenamme 3m^2) velatonta neliötä kämppäämme. Vaikkei mentykään Amarilloon, niin ei harmita että valitsinkin kämpän ;)

paulahelena
ALUAP

Hittolainen, kaiken muun häihin liittyvän kellontarkkaa ohjelmaa myöten löysin drivestä, mut budjetti on varmaan ollu vaan lokaalisti koneella. Sen muistan et mun ja miehen vanhemmat makso ainakin lähelle kaiken ja häälahjoistakin kerty sen verran et oisko häämatkakin melkein kuittaantunu, eli aika vähällä taloudellisella panostuksella selvittiin. Jos yhtään muistan summia niin oisko mun vanhemmat maksanu 5k ja miehen 2k mut voin kyllä olla ihan hakoteilläkin.

Lauramorsio (Ei varmistettu)

Meidän häät pähkinänkuoressa vuonna 2010:
- 75 vierasta
- hääpaikan ravintola käytti ruokiin isäni kalastamaa kuhaa ja isän metsästyskoiran astutusmaksuna (kyllä vain) saamaa villisikaa
- kaverit soitti, ollaan muusikoita ja annettiin mahdollisuus esiintyä, mutta korostettiin, että ei todellakaan pakko. Myöhäisillaksi tehtiin soittolista, jossa oli 1920-luvun jazzia ja se soi rannassa venevajaan tehdyssä tanssisalongissa.
- koska mieheni ja minä ei käytetä alkoholia ei satsattu alkoholiin. Tehtiin booli ja paikalta sai ostaa juomaa ja monet toi mukana omia. Yllättäen kälyni halusi vastata siitä, että juoma ei lopu kesken ja toi sitten lisäalkoholia mukanaan.
- kokonaisbudjetti taisi olla suurin piirtein 3000€.
- ystäväni on ammattivalokuvaaja ja saimme kuvauksen häneltä lahjaksi.
- päivä oli ihana, maaginen, onnellinen.

Panostettiin asioihin, jotka oli itselle tärkeitä. Halusimme, että olisi leppoisaa, kaunista, meidän näköistä. Tein itse häämarssin ja -valssin. Mies somisti hääpaikan valoilla aivan huippuihanaksi. Muistelemme hääpäivää (ja siihen valmistautumista) lämmöllä ja saamme siitä voimaa edelleen.

Toisella kierroksella rennommin (Ei varmistettu)

Tulossa toiset häät samalla vuosikymmenellä! Exän kanssa mentiin hänen halujen mukaan, oli paljon kavereita, sukua ja viinanhuuruista, livebändiä unohtamatta. Bestman ja kaaso raatoivat niska limassa. Riideltiin hääyö läpeensä. Kolmen tonnin keikka, mutta tuli tehtyä.

Toisella kierroksellakin maistraatissa vihitään. Nyt on tulossa ne elementit, joita ekalla kerralla puuttui - valkoinen puku, morsiuskimppu. Sukulaiset todistajina, heidän kanssa ravintolaan syömään.

Seuraavana päivänä lähimmille ystäville rennot juhlat puistossa tai hotellin sviitissä, kelistä riippuen. Häämatkalle lentäen muutama viikko juhlien jälkeen. Ei stressiä, ei hötkyilyä. Budjetti on se, mitä kukkarosta irtoaa, pari tonnia. Siitäkin matka vie puolet.

Häähullun tunnustuksia (Ei varmistettu)

Kiitos tästä, olen yksi tätä postausta toivoneista! :) Nämä asiat mietityttivät viime vuonna, kun omia häitä suunniteltiin ja järkkäiltiin. Helsingissä pienehköt n. 60 vieraan häät ja häämatka kustasivat lopulta myös sen n. 15 000e. Eikä kaduta "törsäys" tippaakaan! Päivä oli upea ja ikimuistoinen. Koko suunnitteluprosessi ja itse päivän muistot hitsasivat meitä parina aiempaa enemmän yhteen. Harmittaa parin kaverin puolesta, joiden puolisot eivät halua naimisiin tai häitä.

Tällä rahalla saimme sen mitä halusimme: tyylikkään juhlapaikan meren rannalla, erittäin hyvää lähiruokaa, sellaista juomaa mitä joisimme muutenkin (ehdoton ei viinaboolille ja esanssisiidereille), minä unelmieni puvun ja dokumentaarisen hääkuvauksen huippuammattilaiselta. Bändiä ei lopulta ollut, vaikka livemusiikkia molemmat rakastammekin. Muutama kappale läheisten esittämänä ja huolella viilattu Spotify- soittolista toimivat mielestämme parhaiten tällä porukalla. Vieraslistan karsiminen oli enemmänkin tunnelma- kuin budjettilinjaus: emme halunneet enempää väkeä, vaan vain ne läheisimmät kaverit ja perheet. Halusimme tarjota parasta, mihin meillä on varaa heille, jotka ovat meille tärkeitä. Itsellä säästökohde, jossa järki voitti tunteet, olivat kukat: rakastan kukkia, mutta tuntui järjettömältä panostaa pöytäkukkiin, kun "pieni on kaunista"- periaatteella sai tyylikkäät kattaukset. Voin sitten ihailla kukkaloistoa muissa yhteyksissä :) Myös sormuksiin olisi saanut tuhlattua enemmänkin, mutta ei-koruihmisenä olen tyytyväinen simppeliin käsityönä tehtyyn sormukseeni.

lindagist (Ei varmistettu) https://lindagist.com

I too wanted that such of a break into my marriage, just waiting for the right time and the right weather.!

MASK BEN (Ei varmistettu)

It is awesome for the break through in the <a href="https://lindagist.com/category/articles/" rel="nofollow">marriage,</a> I wanted also to do so

Chuka Christopher Nwosu (Ei varmistettu)

Marriage is awesome and people should go into it with all love and sincerity
https;//lindagist.com

Quek (Ei varmistettu)

Beautiful you broke into your marriage, congrats https://lindagist.com

Kommentoi