Helsingin vauvaystävällisimmät lounaspaikat

vauvaystävällinen lounas.jpg

vauvaystävällinen lounaspaikka.jpg

Ai ai ai, niin on lattemaman elämä käynyt vaikeaksi nyt, kun vaavelo on löytänyt liikkumisen riemun. Aiemmin sitä pystyi kärräämään itsensä ihan mihin tahansa miettimättä hetkeäkään, voiko vavvan tuoda sinne. (Olen vaihtanut esimerkiksi pikkuruisen sushiraflan pikkupikkuvessan pöntön kannan päällä vauvan vaipan. Ja kymmenillä ja kymmenillä lattioilla.)

Nyt on toista. Vauvelo kyllästyy, jos se joutuu istumaan syöttötuolissa liian pitkään. Sitten siitä tulee epämiellyttävää ääntä. (Huonosti suunniteltu malli.) Ja totta puhuakseni, mulle tulee jotenkin huono omatunto, jos en anna lapsen olla ”tarpeeksi lattialla”. Ja toisinpäin: aina kun lapso saa möngertää lattialla kesken päivän, mulle tulee semmonen ”minä olen niin hyvä äiti kun providaan tällaista leikkimisaikaa lapselle”. (Jep.)

Näin ollen olen alkanut metsästää Helsingistä lounas- ja kahvittelupaikkoja, joissa voi antaa vauvelon tai lapsen mennä vapaasti lattialla. Ei ole kuulkaa helppoa se!

 

Café Köket

Keskustan parhaimmistoa. Senaatintorin kupeessa olevassa tunnelmallisessa ja isossa Café Köketissä on oma tilava huoneensa, jossa vanhemmat voivat istuskella ja lapsot leikkia antaumuksellisesti. Vaipanvaihtotilat ovat erinomaiset ja lounas maksaa 10 e.

Köketissä näkyy olevan myös hyvän näköinen isänpäiväbrunssi nyt sunnuntaina!

(Valitsin muuten Köketin meidän lounaspaikaksi tuolloin 2.12. perjantaina, kun on Kulttuurimamojen tapaaminen. Jos et ole vielä ilmottautunut messiin, niin katso täältä lisätietoa ja tule mukaan!)

Aleksanterinkatu 28

 

Arabian Dylan

Kutosen ja kasin ratikkareitin varrella Arabiassa sijaitsee Dylan, jossa on myös oma viihtyisä leikkipaikka lapsille. Dylanin salaattipöytä on eeppisen runsan (ja maksaa vain 10 e). Koska Dylan sijaitsee kotikulmilla, olen käynyt melko usein äippälomani aikana. Bonusta siitä, että paikan ihana pitäjä tulee aina morottelemaan vauvoja oikein erikseen.

Hämeentie 153

 

Sörnäisten Moko

Mokossa on kiva leikkinurkka, ja niiden salaatit on erinomaisia, ja maksavat sen 10 e. Joskin pieni miinus siitä, ettei kahvi kuulu lounaaseen. (Mun mielestä sen pitäisi aina kuulua, härregyyd, en mä turhaan kutsu itseäni lattemamaksi.) Lisäksi Mokoon pääsee sisään helposti ”avaa ovi” -painiketta painamalla ja liuska löytyy. (Nykyään mä rakastan avaa ovi -painikkeita. Onko mitään ihanampaa kuin painella menemään sellaista niin, ettei tarvitse turvautua muiden ihmisten apuun?!!)

Vilhovuorenkatu 11

 

Stockan yläkerta

Stockan kasikerroksen ravintolamaailmassa olen käynyt muutaman kerran, mutta se on ollut ehkä insen hankalaa siksi, että lounasaikaan on niin kovat (ja vähän sokkeloiset) jonot, kun myös kaikki normaalit työssä käyvät ihmiset tykkää syödä täällä. Toisaalta leikkipisteessä on telkkari, joskaan siitä ei vielä meidän bebben kohdalla ole vielä kauheasti hyötyä.

Aleksanterinkatu 52
 

 

Missä muualla hengailen ”vauva vapaana”? 

Kirjastoissa (Vallilan kirjastossa on ihana lapsonurkkaus), taidenäyttelyissä (ah, arkiaamuisin kun museot on tyhjillää, vavva voi vedellä siellä innoissaan) ja nyt ollaan siirrytty myös muutamien mamojen kanssa pitämään lounastreffejä milloin kenenkin luona. Ja tietysti vauvakerhoissa, eli kaupungin puistojen sisätiloissa.

Ja totta kai käyn edelleen mun suosikkilounaspaikoissa ja -kahviloissa (Ipi, Kiasman kahvila, Paulig Kulma, Ateneumin kahvila, Sandro, Piritta jne.), mutta nykyään niissä ei voi välttämättä istua enää tuntikausia, koska tosiaan: vauva ei viihdy pitkään paikallaan.

 

 

Jos teille tulee joku paikka mieleen, jossa vauva voi temmeltää suht vapaasti niin, antakaa vinkkejä:

MISSÄ MUISSA RAVINTOLOISSA HELSINGISSÄ ON HELPPO KÄYDÄ LIIKKUVAN VAUVAN KANSSA? (MISTÄ PÄIN HELSINKIÄ TAHANSA!) 

 

Kommentit (3)
  1. http://www.torpet.fi/

    Sijaitsee siis ihan Huopalahden aseman vieressä ja noi nettisivut kertoo kaiken tarpeellisen <3

    1. Ehdottomasti Torpet! Aivan tosi kiva leikkipaikka ja varsinkin, kun vauva alkaa liikkumaan. Äidille kahvimuki käteen ja sokeripulla toiseen. Avot.
      Ja päiväunille voi vauvan jättää ulos ison ikkunan taakse. Suojaisa paikka.

    2. Huippu vinkki! Tuonne pitää tehdä retki mitä pikimmiten 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *