Helvettiin niiden vaunujen kanssa

Juliaihminen

Jos näen kadulla lastenvaunuja työntäviä äitejä, päässäni syttyy saman tein silmitön halveksunta noita yhteiskunnan iilimatoja kohtaan. Siinä ne taas mun verorahoillani viettävät lokoisaa elämää ja kuluttavat päivät pitkät mun verorahoillani maksettuja teitä.

Etenkin kun näen kaksi äitiä vierekkäin kuvottavinen vaunuineen, inhoni syttyy ilmiliekkeihin. Ovat tiellä! Eivät väistä ylempiarvoisiaan!!! Minun tie, miksen minä pääse tästä kulkemaan heti! Miksi helvetissä ne eivät osaa kulkea jonossa, samalla tavalla kuin muut alempiarvoiset ihmiset, kuten vaikka 1800-luvulla pelto-orjat tai pakkotyövangit kahleissaan?!! Sellaiseen muodostelmaan kuuluisivat nuo ihmissaastat, jotka äideiksi itseään kutsuvat. 

Tai no oikeastaan ne eivät kuuluisi katukuvaan ollenkaan. Kyllä, olisi huomattavasti parempi, jos pysyisivät nuo kevytkenkäiset naikkoset (jotka eivät siis selkeästi ole kyenneet pitämään himojaan kurissaan, kun kerran mikälie äpäräkin sieltä vaunusta löytyy) ihan vain kotonaan neljän seinän sisällä. Miksi ovat tulleet kakaroidensa kanssa tänne saastuttamaan maisemaa?!!! Yököttää ajatellakin. 

 

Yritän aina miettiä, mitä muiden ihmisten päässä liikkuu, koska semmonen edistää yhteisymmärrystä erilaisten ihmisten välillä. Mutta tänään en oikein kyennyt kovin ylevään mielikuvaharjoitteluun, kun olin kävelyllä Arabianrannassa.

Meitä oli kolme naista kävelemässä vierekkäin, kaksi vaunujen kanssa, yksi viimeisillään raskaana oleva. Hiekkatiellä oli hyvin tilaa ohittaa, ja aina silloin tällöin kun ohi meni pyöräilijä, se soitti kelloa ja me tietysti väistettiin. Paitsi tämän yhden setämiehen kohdalla. Koska se tuli takaa hemmetin kovalla vauhdilla eikä todellakaan soittanut kelloa. Sen sijaan se mumisi meidän kohdalla perkelettä ja saatanaa, ja kun se oli mennyt ohi, se vielä käänsi päänsä ja sylkäisi meitä päin. Tapani mukaan huusin perään, että mikä nyt on ongelma. Tyyppi karjui takaisin, että vaunut voisi painua helvettiin.

Tämmöstä käytöstä mun on vain äärimmäisen hankala ymmärtää. Ei siihen oikein voi reagoida kuin lainaten ystäväni sanoja: "Vitusti pahaa karmaa sille!"

 

Kuvassa syvää aggressiota herättävä rikoksentekoväline.

 

 

**Edit: Jotta ei jäisi sellainen käsitys, että täällä sitä vain otetaan tuntemattomien raivoa vastaan kyynelsilmin, kirjoitin postauksen myös siitä, miten yleisesti ottaen mukavaa tuntemattomille horiseminen äitiyslomalla on.**

**Edit Vol 2. Hehheh, nyt kun tätä tekstiä on käynyt lukemassa yli 6000 ihmistä, niin ymmärrän, että kaikki heistä eivät ehkä tunne mua, vanhaa työmatkapyöräilijää. Mutta siis haluan vielä painottaa, että on sanomattakin selvää, että me ei todellakaan kävelty pyörätiellä (aiheesta on ollut spekulaatiota). Suhtaudun pyörätiellä kävelijöhin todella nihkeästi, ja musta se on täysin verrattavissa siihen, että menisi autotielle sompailemaan (tosin en siltikään huutelisi koskaan edes pyörätiellä kävelijöille kirosanoja tai sylje heidän päälleen).**

 

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Setämies on vissiin itse kohdusta aikuisena ja kävelykykyisenä ulos pullahtanut, eikä varmaan koskaan itse vaunuissa vaan saanut lekotella toisten työnneltävänä, ja tästä on jäänyt iso-iso trauma ja siksi pitää avautua. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahah, nimenomaan. Ja oikeastaan kyseessä on Iso Vauva, jonka pitäisi ehkä mennä opettelemaan käytöstapoja takaisin mamman helmoihin.

Toisaalta ihan samalla tavalla saimme kesällä huutoja Suomessa, kun pyöräilimme mieheni kanssa vierekkäin hiekkatiellä. Kävellen vastaantulevalle ei millään riittänyt se hänelle jäänyt yli metrin kaistale (koki kai olevansa oikeutettu puoleen tien leveydestä ja sen siis myös halusi saada). Joskus setä- ja täti-ihmisten pitää vissiin vaan päästä purkamaan aggressioitaan!

Juliaihminen
Juliaihminen

Musta tuntuu että joitain vaan kyrpii se, että muilla näyttää olevan kiva elämä. En myöskään yhtään ymmärrä tota, miksei ihmiset sais nautiskella mukavasta pyörälenkistä ja jutustella vieretysten tiellä. Kyllä siitä aina nyt mahtuu menemään, ja tosiaan se soittokello on ihan pyörän vakivaruste, jonka käyttäminen ei ole sama kuin auton töötti, vaan ihan ystävällinen tapa ilmaista, että täältä tullaan.

MiiaK (Ei varmistettu)

Ja miksi niin monen pyöräilijän on sitä kelloa vaikea käyttää. Täällä itäisessä Helsingissä on paljon yhdistettyjä kävely- ja pyöräteitä ja varsinkin silloin olisi kiva kuulla hyvissä ajoin se kellon kilautus, että voi ryhmittyä sivuun. Varsinkin meidän tapauksessa, kun ollaan liikenteessä rattaiden sekä sinne tänne sinkoilevan 2,5-vuotiaan kanssa. Soisi lapsen pysyvän hengissä, sen pikku rikollisen ;D

Helmi K

Mä olin silloin 2 kk ikäisen vauvan kanssa kävelyllä, ts, työnsin vaunuja jotta pääsin ulos. Oli kova pakkanen ja korkeat kinokset. Kadulla jossa oli hyvin tilaa eräs siistissä villakangastakissa ja salkkua kantava herrasmies käveli niin läheltä että olkapää tönäisi ja pihisi että "menisit huora muualle vaeltamaan". 

En vieläkään pääse yli siitä että menin niin lukkoon etten saanut mitään sanottua, raivo heräsi parin minuutin jälkeen. Aina löytyy joku ketä oma meno ärsyttää oli se mimmoinen tahansa mutta silti. Vaunujen herättämä viha on ihan käsittämätöntä. Onneks sä huusit perään.

Juliaihminen
Juliaihminen

No huh!!! Silmittömän vastenmielistä!! Niin puhdasta sovinismia ja ihmisvihaa, että tommonen pitäisi heittää jonnekin pakko-käytöskouluun.

Joo, olen päättänyt, että mä en sano koskaan sitä ensimmäistä sanaa, eli lähde valittamaan muille niiden käytöksestä ellei ne ole aidosti vaikka vaaraksi muille. Mutta jos joku tulee mielestäni perusteettomasti rageilemaan, sanon aina sen viimeisen sanan. Silloin Kansalaiskasvattaja Thurén kyllä iskee eikä todellakaan jää hiljaiseksi. (Koska muuten jää ihan sairaan paha mieli, joka voi pulpahtaa mieleen vielä vuosienkin päästä.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Raivokkaat polkupyöräilijät on kyllä jokakesäinen vitsaus Helsingissä, eräskin yritti viime kesänä suojatiellä ajaa puolisoni päälle tahallaan (siis oikeasti tahallaan) ja asiasta konfrontoitaessa kommentoi "no ku mä luulin että sä kävelit pyörätiellä" ja "ei tarvii hei suuttuu". Vaunuraivo yhdistettynä tankoraivoon, o-ou.
Todella kurja tuo sun kuvaama tilanne. Vaunuraivo lienee tosiasia, mutta koska olin kuullut siitä niin paljon varoituksia ja varautunut vaikka mihin, olen kiinnittänyt huomiota myös täysin päinvastaiseen: vaunut kerää myös ihan superihanaa käytöstä osakseen, ihmiset juoksee avaamaan ovea, siirtämään esteitä, tekee tilaa, onnittelee vauvasta ja jopa ylistää vaunujen väriä (?!). Ilmeisesti vaunut on voimakas ärsyke, joka osan saa pimahtamaan hyvässä ja toiset pahassa :D
Lopuksi vielä pisteet reaktionopeudesta!

Idiootteja valitettavasti löytyy niin pyöräilijöistä, kävelijöistä (myös lastenvaunullisista) kuin autoilijoistakin. Itse paljon pyöräilevänä kiroilen aina, kun näen törttöileviä pyöräilijöitä, koska tiedän, että siinä muutetaan taas asenteita kielteisemmiksi myös minua kohtaan ihan vain kulkuvälineeni takia :( Luultavasti meillekin huudellut tyyppi vihasi lähtökohtaisesti fillareilla liikkuvia eikä niinkään meitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsekin pyöräilen paljon, en missään tapauksessa tarkoita kaikkia Helsingin pyöräilijöitä! Lienee sama ihmisryhmä, joka kokee kaikki väylät vain omaan tarkoitukseensa varatuiksi ja raivoaa sitten ratissa,tangosa, sukset jalassa, koiraa lenkittäessä tai vaunut nähdessään.

Elina U.
Lentoaskeleita

Arrgh, olipas oikea gentlemanni!! Onneksi et ollut hiljaa, tossa tulee varmaan niin voimakas wtf-olo että moni olisi varmaan jäänyt sanattomaksi. Mä en muuten ole koskaan törmännyt tuollaisiin, mutta ihan yhtä tympeetä mielestäni on olla vaikkapa auttamatta rattaiden kanssa kulkevaa ovien kanssa. Niihin olen törmännyt useestikin. (Paitsi täällä, etelän käytöstavat <3 )

Toimitus
Toimitus

Ihan uskomatonta menoa! Mistä tuollaisia setämiehiä tulee?!

JonnaT (Ei varmistettu)

Jännä juttu kyllä. Mulle kävi yks päivä niin että kun bussiin tuli nainen rattaiden kanssa lapsi kyydissä aamuruuhkan aikaan ja olin ite seisomassa siinä vaunuvälikössä niin ajattelin että voi tsiisus pakkoko tonkin on änkeä tähän bussiin. Hyvä etten silmiäni muljautellu. Mietin että miks helvetissä ajattelen näin. Minä, raskaana oleva, tuleva äiti. Päättelin että syynä oli vaan että olin väsyneellä tuulella ja kyllä varmaan minäkin olen vaan niin helvetin itsekäs ihminen, tämän nyky-yhteiskunnan turmellut yksilö.

eeeemiii (Ei varmistettu)

Lukkoon menen minäkin jos pientä "kulkuettani" (tällä hetkellä 6v ja 8 v lapset) jotenkin negatiivisesti kommentoidaan. Varsinkin kun olen yli hysteerinen äiti "älkää hyppikkö" "Kävelkää nätisti" "heti äidin viereen" "älkää menkö niin kauas" "älkää koskeko siihen siinä on likaa".Joo kauhea äiti olen, mutta kun ei meistä saisi olla haittaa ja vaivaa niin minä luulen.

Mun hermot meinaa mennä heti jos kaupassa lapset on normaali eläväisiä (oikeasti ei varmasti kenenkää edessä eikä ne huuda ja metelöi). Yritän oppia kokoajan hölläämään enemmän. Annetaan lasten olla lapsia vaikkei hyviä käytöstapoja sovi unohtaa. Me ei asuta kaupungissa ja kun kaupunkii erehdymme pelkään niin että lapseni jää pyöräiliöiden alle tai muuten kiireisen putkiaivon alle.

Hauskaa on vielä se että meillä on oikeasti reippaat ja kohteliaat lapset, mutta joskus ne voisi olla ihan paikallaan ja hiljaa (vaikka oikeasti ihana kun ne on reippaita, iloisia ja rohkeita) :D :D

Veikkaan että nämä miehet on VANHOJAPOIKIA ja lapsettomia eikä kukaan nainen ole halunnut niiden kanssa edes lisääntyä (toki syy voi olla vakavaki, mutta ei se muiden äitien vika ole) :P :D :D

Mikä voisi olla hyvä iskulause näille valittajille? "Sinullakin on ollut äiti!" "Synnyitkö itse aikusena?" "Koiraski nauraa sulle!!"
Mun kaveri jos kohtaa liikenteessä näitä hermo autoilijoita niin mullistelee/näyttää kieltä - ja on huomannut että kaikki meinaa räjähtää siihen paikkaan :D :D (Valitettavasti (itsekin) bmw kuskit kohtaa liikennekiusaamista vaikka kuinka viattomasti ajelee, eikä halua autonmerkillä pahoittaa kenenkää mieltä. Se on välillä tosi sairasta.)

Tove Janssonin tytär

Superärsyttävä äijä. Onneksi sait suusi auki. Mulle käy helposti niin, että meen lukkoon tuollaisessa tilanteessa.

Vaunujen kanssa liikkuessa oon pääasiassa saanut ihan hyvää kohtelua, mutta muutama juttu ärsyttää bussissa. Jotkut kuskit eivät madalla sitä laitaa kyytiin noustessa tai poistuessa, vaikka sellanen toiminto on mahdollinen ja vaunupainiketta käytän aina.

Kerran on vaunut jääneet oven väliin. Siitä suutuin/säikähdin kyllä ja huusin kovaan ääneen, että ovi auki. Kuski alkoi huutaa pää punaisena mun perään etuovesta jotain solvauksia, mutta en jäänyt kuuntelemaan.

Ärsyttää myös vaunupaikalla seisovat ihmiset ilman vaunuja jos muualla on tilaa. Varsinkin kovaäänisesti puhelimessa puhuvat, kun usein vaunuissa nukutaan. Ei tietenkään tarvitse olla hipihiljaa julkisissa, mutta ei mun mielestä myöskään kailottaa häiritsevästi.

miksi vierekkäin (Ei varmistettu)

Yksi kysymys: miksi pitää kävellä vierekkäin? Kahdet vaunut ja kolmas kävelijä ilman vaunuja vie aika paljon tilaa. Onko sinusta ok jos vastaan pyöräilee kolme pyöräilijää vierekkäin? Kenen silloin tulisi väistää ja miten?

Olen pahoillani että teille huudettiin noin tyhmästi, mutta tavallaan voin ymmärtää ärsytyksenkin. Siis sen setäihmisen.

Helmi K

Kuten jutussa sanottiin: kun pyöräiijä soittaa kelloa merkiksi että on ohittamassa niin hänelle annetaan tilaa. Ei oo mitään rakettitiedettä tämä.

miksi vierekkäin (Ei varmistettu)

Tarpeettoman tylysti vastasit kysymykseen jonka esitin lähinnä blogin kirjoittajalle.
Ei vastauksesi avaa minulle sitä miksi isolla porukalla (oli vaunut tai ei, oltiin pyörillä tai millä hyvänsä) pitää kulkea vierekkäin tiellä, jossa on vastaantulijoita/ohittajia. OK, annetaan tilaa ja väistetään, kuka mitenkin, mutta ei ole vaikea ymmärtää että leveät kuljetukset ärsyttävät.
(Mikä ei luonnollisestikaan oikeuta kerrotunlaiseen huuteluun)

Helmi K

No, jos kaksi pienen vauvan äitiä ja yksi odottava lähtevät kävelylle koska se on yleensä se päivän sosiaalinen tapahtuma niin ehkäpä keskustelu on vieretysten kulkiessa vähän helpompaa kun huudella jonossa. Ja minä taas en voi käsittää että ärsyttää jos ja kun merkin antamalla annetaan tilaa ja vauhdikkaampi matkaaja pääsee helposti ohi. Että mistä siitä voi ärsyynytyä?

Juliaihminen
Juliaihminen

Helmi sen jo sanoikin, mutta siis ilman muuta kävelen vierekkäin keskustelukumppanini kanssa. Absurdi ajtuskin kävellä jonossa. Kun ei meidän päiväkävelyn funktio ole päästä paikasta a paikkaan b vaan nauttia ulkoilmasta ja jutustella samalla. Arabianrannassa on leveät hiekkatiet ja siellä mahtuu paremmin kuin hyvin ohi. Ennemminkin pyöräilijät soittavat kelloa viestittääkseen, että ei kannata nyt yhtäkkiä poiketa tieltä, kun olen ohittamassa tässä.

Ja kyllä mä ihan hyväksyn kolme pyörääkin rinnakkain tommosissa ulkoilumaastoissa, mikäs sen mukavampaa kuin jutella pyöräillessä. Kyllä sivistyneet ihmiset osaavat väistellä toisiaan. Ja jos joskus vähän ärsyttääkin, niin aikuisen ihmisen pitäisi hallita tunteitaan sen verran, ettei lähde tuolla lailla huutelemaan.

M&S (Ei varmistettu)

Avohoitopotilaita on yllättävän paljon liikenteessä. Sekä niitä, jotka kaipaisivat diagnoosia ja lääkitystä voidakseen toimia normaalisti. Joillakin taitaa tuo lapsiviha johtua myös siitä, etteivät ole koskaan saaneet perhettä, vaikka olisivat halunneet. Mutta eihän huutelu kivalta tunnu, etenkin kun pienten lasten äideillä monesti tuppaa hormonien vuoksi olemaan tunteet pinnassa. Itse olen säästynyt huutelulta, mutta välillä tuntuu, että kadulla ns. "väistetään" päin, vaikka olen jo vaihtanut kadunpuolta. Eli joudun mutkittelemaan vaunujen kanssa laidasta toiseen, kun vastaantulija ei osaa päättää, kumpaa puolta kävelee. Suojatielläkin joutuu monesti odottelemaan ylitysvuoroa pidempään, kuin ilman vaunuja

Diplomaatti (Ei varmistettu)

"Joillakin taitaa tuo lapsiviha johtua myös siitä, etteivät ole koskaan saaneet perhettä, vaikka olisivat halunneet."

Pitihän tämäkin kommentti tulla. Se, minkä moni tulkitsee lapsivihaksi, on itseasiassa inhoa ja ärtymystä huonosti käyttäytyviä vanhempia kohtaan. Kolmet vaunut tavallisella jalkakäytävällä (jossa siis eteenpäinmenevät kulkevat oikealla puolella ja toisinpäin) vierekkäin ovat vain käsittämättömän huonoa käytöstä, elleivät ne ihan oikeasti mahdu siihen tukkimatta vastaantulevien kaistaa. Valtaosa niistä trikoopyöräilijöistä ovat aivan sekaisin, kelloa ei osata soittaa vaikka siihen olisi käytävä koulu erikseen, joten siihen en ota kantaa. Sen sijaan miten tulisi lenkkeilijän, ripeän kävelijän ilmoittaa tulostaan, että pääsisi vaunuliigan ohi? On oikeasti ärsyttävää joutua kiertämään reippaasti vastapuolen suunnalta, vain siksi että ihmiset eivät tajua vievänsä valtavasti tilaa. Tätä harrastavat yleensä juuri vaunujen kanssa kulkevat naiset sekä humalaiset nuoret.

Vähän sama ilmiö kuin se, että ravintolassa annetaan lasten juoksennella ympäriinsä vielä senkin jälkeen kun tarjoilija on asiasta huomauttanut. Korostan vielä kerran, lapsia en vihaa, piittaamattomia vanhempia kyllä.

M&S (Ei varmistettu)

Tässä ketjussa nyt moneen kertaan tuli ilmi erilaisia tilanteita, joissa lapsi tai vanhemmat eivät ole käyttäytyneet huonosti, mutta ovat silti saaneet vihaa osakseen vain olemassaolonsa vuoksi. En minäkään ymmärrä äitejä, jotka kiertelevät kaikessa rauhassa vaatekaupassa vaunujensa kanssa, lapsen itkiessä lohduttomasti. En pidä myöskään uimalassa ja ravintoloissa riehuvista lapsista, tai lähinnä siitä, etteivät vanhemmat kiellä. Montaa muutakaan asiaa en ymmärtänyt, ennen kuin itse tulin vanhemmaksi. Mitään kohtausta edellämainituista asioista en kuitenkaan saa, ei tule pakonomaista tarvetta huudella tai mulkoilla ilkeästi.

jennajohannasi
Pirtti

Tosi usein saa samaa kohtelua koiria ulkoiluttaessa, meillä kun on niitä kolme niin toki viedään hiukan leveämpi kaistale jalkakäytävältä. Jos pyöräilijä takaa pyyhältäessään antaisi kahden sekunnin varoajan kelloa kilkuttamalla, niin oltaisiin sievästi supussa ojanpientareella antamassa tilaa, mutta 9/10 pyöräilijää ajaa päin ja huutaa törkeyksiä TAI SOITTAA SITÄ KELLOA VASTA KUN AJAA PÄIN! Todellakaan en oleta, että minulla olisi oikeus piskeineni viedä koko kävelytie, mutta kun vastaan tulee 1 ihminen / 10 minuuttia ja pyöristä tosiaan löytyy se kauas kantava kilikello, niin ei viitsisi koko ajan hirttää koiria pohkeessa kiinni.

Juliaihminen
Juliaihminen

Joo en myöskään ymmärrä tuota koiravihaa. Kun sitä kelloa ois vaan niiiiin helppo käyttää. No, en oikein ymmärrä keihinkään kohdistuvaa vihaa.

Tuleva vaunulenkkeilijä (Ei varmistettu)

Haluan kommentoida mitenkään puolustelematta tuon törkimyksen käytöstä. Asun Arabianrannassa (ja tulen syksystä alkaen itsekin vaunulenkkeilemään tuolla rantatiellä), ja täten tiedän, että rannassa on ikään kuin hiekkatiet pyöräilijöille ja kävelijöille. Kävelijät käyttävät rannanpuoleista kävelytietä, pyöräilijät sitä toista. Tämä aiheuttaa toisinaan hämmennystä, sillä näitä ei ole merkitty (johtuen käsittääkseni siitä, että mikäli pyörätie merkittäisiin, kaupungin tulisi pitää väylä kunnossa myös talvella, mitä se ei halua tehdä). Tämä saattoi siis olla setämiehen vähemmän hienovarainen tapa kertoa, että kävelitte väärällä kaistalla (mikäli näin oli, mutta voi olla, jos ohitsenne pyöräili muitakin). Tai sitten hän oli vain puhtaasti ilkimys.

Juliaihminen
Juliaihminen

Mä oon aina ihmetellytkin, miksi sitä punertavaa tietä ei ole merkattu pyörätieksi, mutta tuohan selittää!

Oltiin itse asiassa siellä sillan toisella puolella, siinä Vanhankaupunginkosken tuntumassa, siinä on kanssa vähän sekavat ne liikennejärjestelyt. 

Mut siis yleisesti ottaen toi on aivan superihanaa vaunulenkkimaastoa ja 99 % ihmiset on kultaisia ja jos kommentoi, niin kommentoi aina kivasti vauvaa. Eli tää nyt oli vaan yks mätä omena 99 hyvän joukossa. Ihanaa että asut Arabianrannassa, se on musta ihan täydellinen mesta bebearjelle :)

Tuleva vaunulenkkeilijä (Ei varmistettu)

No siellä kyllä on vähän sekavat, ja tällöin pitäisi kyllä olla ymmärrystä kaikilla tienkäyttäjillä, ja etenkin niillä, jotka kulkevat keskimäärin nopeampaa vauhtia kuin muut!

Kiva kuulla, näin oon ajatellutkin :) Täällä päin on musta yleisestiottaen kiva meininki (vaikka tosiaan kiintiömätämunat löytyy kuten joka paikasta), ja pääsen toivottavasti nauttimaan tunnelmasta loppuvuodesta täysin siemauksin. Etenkin kun yhdistää tän sijainnin tuohon, mistä kirjoitit uudemmassa postauksessa. :)

Laamu (Ei varmistettu)

Mä kävelin vaunulenkki tänään Käpylässä ja joku ajotietä vastaan tuleva vanhempi naishenkilö koukkas siinä meidän kohdalla kävelytien puolelle..Jäin tuijottamaan typertyneenä auton perään osaamista tehdä mitään kun se tilanne meni niin nopeesti, jälkikäteen mietin vaikka mitä mitä ois pitänyt tehdä. Häntä vastaan ei tullut mitään mitä hän ois joutunut noin äkisti väistämään, eikä tollalailla käsittääkseni kävelytielle siltikään tölvitä autolla! Naisen ilmeinen kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Järkytys.
Puhuttiin just kaverin kanssa onko Helsingissä jotenkin paljon näitä kateellisia ja siksi pahansuopia, jopa vaarallisia ihmisiä, hänelläkin samoja kokemuksia. Monesti ovat ehkä tätä vanhempaa ikäluokkaa jotka kai ajattelee että nykyäideillä on jotain etuuksia tai tosi helppoa verrattuna heihin, kun pitänyt pellolle synnyttää ja jatkaa siitä töitä vielä iltaan ja sitä rataa. Voi voi, ja sit kostetaan lellityille nykyäideille? :(

Siina L (Ei varmistettu)

Tuolla on kyllä tallaajaa ja huutelijaa joka junaan, eikä välillä pysty ymmärtämään, mistä ala-arvoinen käytös johtuu. Itse oon alkanut ajattelemaan niin, että näillä ihmisillä on tosi huono olla oman päänsä sisällä ja jos nyt sit viattomille ohikulkijoille huutelu on ainut mikä auttaa, niin lähinnä sääliksi käy.

Mullehan on koiran kanssa lenkillä kerran setä huutanut, että "sä oot just tollanen nainen, joka ottaa miehen sijaan koiran p***ua nuolemaan". En keksinyt mitään vastausta siihen hetkeen, veti aika sanattomaksi. Toisen kerran yksi setä esitti ajavansa autolla meidän päälle, kun odotettiin tien reunassa, että päästään kotiportille. Kun kysyin käytöksen syytä, sain vastaukseksi "v**un idiootti". Että semmosta :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Siis ihan sairasta menoa! Nimenomaan käy sääliksi tuota jengiä, jolla on niin paha olo, että se pitää purkaa mitä iljettävimmin tavoin tuntemattomiin kadulla.

Mutta vaikka kuinka ajattelen, että tuo tyyppi kärsii varmasti tosta aggressiosta itse enemmän kuin kukaan muu, niin kyllä siitä aina tulee vaan tosi paha mieli, kun kuulee tommosta. Ja just niillä hulluilla miehillä on tapana just heittää pöytään jotain seksististä, koska ne tietää että semmonen loukkaa kaikkein eniten, vaikka onkin ihan sairaan kaukaa haettua.

Kateliini (Ei varmistettu)

Huh, mikä tilanne! Ihmisillä todellakin on jotain vihantunteita vaunuttelijoita kohtaan. Erään kaupungin paikallislehdessä oli annettu risuja pienten vauvojen äideille, jotkä päivät pitkät istuvat kahviloissa, eivätkä ole siivoamassa kotia! :O

Tuli niin paha olo kun luin sen kommentin, vaikka oma vauva-arki on jo taaksejäänyttä elämää. Aloin miettiä, että noinko minusta ajateltiin, kun sen kuluttavan yöt valvotaan, päivät nuokutaan arjen keskeltä joskus jaksoi ihmisten ilmoille lähteä. Kun tietää miten tärkeää se on äidille, joka viettää pitkiä päiviä kotona! Kaikki sympatiat äitien puolella! Toivottavasti kukaan herkillä oleva äiti ei tuon kommentin takia jää kotiin siivoamaan.

Kovaa tekstiä sai myös meidän leikki-ikäinen joka rapussa otti muutaman juoksuaskeleen, naapurin ovi aukesi, setä 70v kalsarit jaloissa tuli huutamaan meidän 4v:lle, että mitkä ravit täällä on menossa jne. Toki aina muistutetaan, että rapussa kuljetaan hiljaa, mutta joskus sitä lapset unohtaa (näköjään aikuisten vielä vaikeampi muistaa käytössääntöjä). Mutta, sellaisia.

Aurinkoisia vaunulenkkejä sinulle ja ihania kahvitteluja hoitovapaalaisille!:)

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos! <3

Mun tekis mieli julistaa vielä noille nillittäjille, että on ihan kansantaloudellisestakin näkökulmasta järkevää, että mamat poistuu kodeistaan tapaamaan ihmisiä. Tää aivan saleen ehkäisee masennusta (joka on kuitenkin aika kallista yhteiskunnalle) ja äidit on myös loistavaa ostovoimaa. Onneksi suurin osa ihmisistä on tämän tajunnut :) 

Tosi ärsyttävää, että naapurin kitkerikkö vänisee pojalle, kannattais tyypin harkita muuttoa korpeen!

nip (Ei varmistettu)

Tämä vain hiukan sivuaa aihetta, mutta ajattelin kuitenkin jakaa, kun joku tuolla keskustelussa mainitsi hiihtäjät. Hiihtäjäthän saavat usein kipakaa palautetta siitä, että omivat ladut itselleen ja rageavat laduilla kävelijöille. No, tietysti se rageaminen on aina kaikissa tilanteissa pöljää. Mutta se mitä useat laduillakävelijät eivät näytä tulevan ajatelleeksi on se, että kävely oikeasti heikentää ladun hiihtokuntoa. Jos ei ole kunnon hankikantokeli tai latu jäässä, niin jalanjäljet vähänkin pehmeämmällä ladulla tekevät luistelutyylin harjoittamisen ladun luistelubaanaksi tarkoitetulla osuudella todella hankalaksi tai mahdottomaksi. Sitä ei mielestäni voi verrata siihen, että kävellään pyörätiellä, tai pyöräillään kävelytiellä tai muuten kuljetaan muille tarkoitettuja väyliä "väärillä" kulkuvälineillä liian leveästi tms. Nuo ovat aina juttuja, mistä pitäisi selvitä perus käytöstavoilla, väylät eivät siitä pilaannu. Mutta mikäli kulkisin pyörätietä jollain asfaltinmurskaajalla. Sitä voisi verrata ladulla kävelyyn. :D

Kerran törmäsin pitkässä loivassa ylämäessä (jossa saa todella urakoida, kun tyyli on luistelu) kevään sohjokeleillä koiraansa ulkoiluttavaan naiseen. Siinä ylämäessä he juoksivat ja heittivät keppiä edestakaisin ristiinrastiin latua, joka oli 50-100 metrin pätkältä sen takia aivan luistelukelvoton. Taisin jokusen ärräpään siinä puuskuttaessa päästää, jolloin nainen tiuskaisi jotain oikeuksistaan ja jatkoi tuhotöitään. Ihanaa. -_-

Arvoisat laduillakävelijät: se ei riitä, että ei tallaa latu-uria. Luistelubaanan pitäisi myös pysyä kunnossa. Täällä lapissa on myös jonkinverran merkittyjä ns. kävely-latureittejä, joiden baanat ovat normaalia leveämmät. Sellaisen reunassa kun tallaa, niin kaikille riittää hyvälaatuista väylää. :) (Oletan, että tämä ongelma johtuu pitkälti tietämättömyydestä. Laduillakävelijät, teille ei suututa tilankäyttönne takia, vaan sen, mitä kävelynne tekee ladulle.)

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Eih näin... On kyllä outoakin oudompaa käytöstä!

Mahtavaa viikonloppua siitäkin huolimatta!

Minttu-Maaria (Ei varmistettu) http://nainentummissa.blogspot.fi

Olipas ikävä tilanne sulla :( Muta tuollaisia urpoja on liikenteessä muutenkin.

Mulla heräsi aiheeseen liittyen muutama ajatus, joita en osoita sulle vaan ihan yleensä kaikille vaunujen kanssa ja muutenkin liikkuville ja viestini on, että älkää kulkeko keskellä tietä ts. kevyen liikenteen väylää!

Mä olen sekä pyöräilijä että vaunujen kanssa liikkuja ja löytyy siis kumpikin näkökulma, kuten sinultakin. Aikanaan, ennen kuin minulla oli lapsi, ihmettelin suuresti sitä, että miksi kahden vaunuja työntävän äidin pitää kulkea keskellä kevyen liikenteen väylää ja vallata koko tie. Ja liian monesti yksinkin vaunulenkkeilevät kulkevat keskellä ja arvelin, että siihen on jokin syy. No ei ole, muuta kuin ajattelemattomuus! Ja edelleen, vaikka itsekin vaunujen kanssa liikun, niin minua ärsyttää, kun ihmiset kävelee keskellä. Etenkin silloin, jos joku matelee ja me ollaan menossa ohi. Ongelmana kun on se, että ei tiedä, kummalta puolelta ohittaa ja jos vaunuja on kahdet vierekkäin, niin tien reunoille ei jää hirveästi tilaa ja etenkin pyöräillessä tämä on ikävä tilanne. Vasemmalta pitäisi mennä, mutta kun ajattelemattomat äidit saattavat kaartaa eteen ja fillaroidessa voi käydä pahastikin. Noh, tietysti kun pari kertaa meinasin törmätä ja pyytelin anteeksi, niin aloin sen jälkeen soittaa kelloa. Siitä seurasi erittäin vihaisia mulkaisuja, kellon pirinä kun saattoi herättää vauvan ja säikäytti äidit. Usein yksin vaunuja työntelevät äidit ovat uppoutuneita selaamaan puhelinta eivätkä siksi huomaa, että tiellä liikkuu muitakin ja kellon soittaminen säikäyttää heidät ja he loikkaavat mihin sattuu. Jotta en säikyttelisi äitejä, niin aloin huutaa ystävällisellä äänellä, että hei pääsisikö tästä ohi ja taas sain äideiltä mulkaisut. Ja sitten päätin, että jos vielä yhdenkin kerran yksikin äiti kulkee keskellä kevyen liikenteen väylään, niin menen kysymään, että eikö hän älyä, että pitäisi kulkea reunassa!

Kommentoi