Herää kysymys

Juliaihminen

Tien päällä on aina aikaa ajatella ja jutella muustakin kuin perusarjesta. Silloin mieleen nousee monia elämässä olennaisia kysymyksiä, joihin vastauksia ei löydy googlesta tai raamatusta. Kuten:

Miksi vasemmiston kannattajat juovat yleensä punkkua ja oikeistolaiset nauttivat mieluummin valkkaria? 

(Teoriamme on, että kokkareilla ei voi juoda tyylikkäästi punaviiniä, kun se jää huuliin ja hampaisiin. Mutta tämä ei vielä selitä sitä, miksi kunnon kommari vetäisee punkkupullon huiviinsa ja asettaa kynttilän palamaan tyhjään puteliin.)

Lähtikö se tyyppi lopulta silloin sen kanssa sinne järvelle

(Mun valistunut arvaus on että kyllä. Toki tommonen inttäminen on vähän ärsyttävää, mutta oli se kirjeen kirjoittaminen kuitenkin aika romanttinen teko. Ja lupaus siitä valkoisesta helmestä houkutteleva.)

Miksi kaupan hampurilaissämpylät ovat poikkeuksetta niin onnettomia?

(Pohdittiin tätä Joensuussa pitkään, Tupin mielestä niistä puuttuu sielu.)

Miksi länsimaissa asiat on fiksouduttu jakamaan niin usein kolmeen ja se ykkönen on aina eniten arvostettu?

(On ensimmäinen maailma, toinen maailma ja kolmas maailma. Mulle muuten selvisi vasta ihan vähän aikaa sitten, että toinen maailma tarkoittaa sosialistisia maita, eli Neuvostoliittoa ja kumppaneita. Onkohan toista maailmaa enää olemassa? Jos ei, niin kuuluuko Venäjä ensimmäiseen maailmaan?

Myös talouden sektorit on jaettu kolmeen, mutta yleensä puhutaan vain kolmannesta sektorista, joka on melko hähmäinen käsite. Se tarkoittaa kansalaisjärjestöjä ja vapaaehtoistoimintaa, mutta sitten kuitenkin kolmas sektori saa usein rahoituksensa julkiselta sektorilta, niin miten se eroaa niin kamalasti toisesta eli julkisesta sektorista?)

Onko kukaan koskaan tehnyt jalkapallon arvoturnauksissa pakarallaan maalia?

(Tähän google toki saattaisi kertoa vastauksen, mutta raamattu ei.)

 

Löytyisikö vastaus näihin mieltä kaihertaviin arvoituksiin täältä Lilystä?

 

Kuvissa: Mun ja Tikin Suomi- road trip eteni läpi Hartolan, Vehmersalmen ja Joensuun aina Punkaharjulle, Imatralle ja Lappeenrantaan. Imatran koski teki massiivisen vaikutuksen ja Lappeenrantaan rakennettu "Suomen suurin hiekkalinna" oli veikeä yhdistelmä neuvostohenkistä patsastaidetta ja Game of Thrones -villitystä.

Voi että Suomi on kaunis maa!

 

Kommentit

lobster

Hah! Palasimme juuri kotiin osin samoilta reiteiltä. Minulla ei ole vastausta kysymyksiisi, mutta itse googlasin jossain Petäjäveden ja Kuopion välillä "morrissey brexit". :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Hoo! Toi on muuten todella kiinnostavaa! Pitää itsekin vähän kuukkeloida, mitä vanha kunnon mozzer on mieltä brexitistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voisiko puna- ja valkoviinillä olla jotain tekemistä vanhojen kunnon poliittisten värien kanssa? You know, sisällissota, punaiset ja valkoiset.

Juliaihminen
Juliaihminen

Se sen täytyy olla. Alitajuntaisesti ajattelevat, että väriä tunnustetaan loppuun asti!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Oih Lappeenranta, miun kotikaupunki. Toivottavasti kävitte vedyllä! :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Todellakin käytiin! Siinä rannassa vietettiin suloinen vety- ja maitohetki.

Lappeenranta on iiihana! Se linnoitusalue oli kanssa upea, pakko päästä pian uudestaan <3

 

mystery
Vision One

" Mutta tämä ei vielä selitä sitä, miksi kunnon kommari vetäisee punkkupullon huiviinsa ja asettaa kynttilän palamaan tyhjään puteliin."

Ei helkkari. En ole ihan orjallisesti vasemmistoliiton kannattaja, voisin äänestää myös vihreitä ja RKP:tä, mutta siis, tämän tunnustan tehneeni aivan lukemattomia kertoja :DD  hups.

 

Juliaihminen
Juliaihminen

Ja se on ihan oikein! Kynttilä punkkupullossa on kulttuurikodin merkki!

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Silloin, kun vielä opiskelin yliopistossa, arvioitiin tentit asteikolla 1-3 ja 3 oli paras. Ainakin itselle tuntui jotenkin tosi vaikealta sisäistää, miten kolmonen voi olla paras, kun urheilukisoissa kolmas saa kuitenkin vain sen himmeimmän mitalin. Ja sitten kun tuohon tottui, asteikoksi muutettiin 1-5.

Meidän autopeli on muuten suunnitella seuraavaa, kuvitteelista Vain elämää -kattausta. Mikki Kauste, Mariska, Elli Haloo, Paleface...?

CougarWoman
CougarWoman

Mitäs, jos se kynttilä onkin viskipullossa? Mitä se kertoo minusta? Nyt huolestuttaa ja angstailuttaa! 

Tosta Paven biisistä - mä toivon, ettei se lähtenyt sinne järvelle. Aika stalkkerimeininkiä, tyyppi on selkeesti menneen talven lumia ja silti jaksaa kärttää...

Juliaihminen
Juliaihminen

Kynttilä viskipullossa on korkeakulttuurikodin merkki!

Oot kyllä oikeassa ton Paven biisin suhteen. Aikamoista desperadoilua. Sitä paitsi kyllä mä mieluummin istuisin etupenkille kuin keskipenkille. Et vähän köyhät houkuttimet.

Sis (Ei varmistettu)

Juomatavat tulojakaumasta lähtöisin: halpa punkku voi olla aivan juotavaa, halpa valkkari ei koskaan?

Juliaihminen
Juliaihminen

True that!

Lisäksi punkku menee suht halpojen ruokien kanssa, esim lihapullat, kun taas valkkari sopii kalan kanssa, mikä on kallista lystiä.

Miksi aina sanotaan "katsoa silmiin" kun oikeasti on mahdollista katsoa vain yhteen silmään kerrallaan? 

PS. yo kysymyksiin en osaa vastata.

Juliaihminen
Juliaihminen

Tota en ole aiemmin pohtinut, mutta se on todella relevantti kysymys!

Kommentoi