Herää kysymys

punkaharju.jpg

punkaharju2.jpg

maakunnat10.jpg

imatra2.jpg

imatra3.jpg

imatra4.jpg

lappeenranta.jpg

Tien päällä on aina aikaa ajatella ja jutella muustakin kuin perusarjesta. Silloin mieleen nousee monia elämässä olennaisia kysymyksiä, joihin vastauksia ei löydy googlesta tai raamatusta. Kuten:

Miksi vasemmiston kannattajat juovat yleensä punkkua ja oikeistolaiset nauttivat mieluummin valkkaria? 

(Teoriamme on, että kokkareilla ei voi juoda tyylikkäästi punaviiniä, kun se jää huuliin ja hampaisiin. Mutta tämä ei vielä selitä sitä, miksi kunnon kommari vetäisee punkkupullon huiviinsa ja asettaa kynttilän palamaan tyhjään puteliin.)

Lähtikö se tyyppi lopulta silloin sen kanssa sinne järvelle

(Mun valistunut arvaus on että kyllä. Toki tommonen inttäminen on vähän ärsyttävää, mutta oli se kirjeen kirjoittaminen kuitenkin aika romanttinen teko. Ja lupaus siitä valkoisesta helmestä houkutteleva.)

Miksi kaupan hampurilaissämpylät ovat poikkeuksetta niin onnettomia?

(Pohdittiin tätä Joensuussa pitkään, Tupin mielestä niistä puuttuu sielu.)

Miksi länsimaissa asiat on fiksouduttu jakamaan niin usein kolmeen ja se ykkönen on aina eniten arvostettu?

(On ensimmäinen maailma, toinen maailma ja kolmas maailma. Mulle muuten selvisi vasta ihan vähän aikaa sitten, että toinen maailma tarkoittaa sosialistisia maita, eli Neuvostoliittoa ja kumppaneita. Onkohan toista maailmaa enää olemassa? Jos ei, niin kuuluuko Venäjä ensimmäiseen maailmaan?

Myös talouden sektorit on jaettu kolmeen, mutta yleensä puhutaan vain kolmannesta sektorista, joka on melko hähmäinen käsite. Se tarkoittaa kansalaisjärjestöjä ja vapaaehtoistoimintaa, mutta sitten kuitenkin kolmas sektori saa usein rahoituksensa julkiselta sektorilta, niin miten se eroaa niin kamalasti toisesta eli julkisesta sektorista?)

Onko kukaan koskaan tehnyt jalkapallon arvoturnauksissa pakarallaan maalia?

(Tähän google toki saattaisi kertoa vastauksen, mutta raamattu ei.)

 

Löytyisikö vastaus näihin mieltä kaihertaviin arvoituksiin täältä Lilystä?

 

Kuvissa: Mun ja Tikin Suomi- road trip eteni läpi Hartolan, Vehmersalmen ja Joensuun aina Punkaharjulle, Imatralle ja Lappeenrantaan. Imatran koski teki massiivisen vaikutuksen ja Lappeenrantaan rakennettu ”Suomen suurin hiekkalinna” oli veikeä yhdistelmä neuvostohenkistä patsastaidetta ja Game of Thrones -villitystä.

Voi että Suomi on kaunis maa!

 

Kommentit (16)
  1. Hah! Palasimme juuri kotiin osin samoilta reiteiltä. Minulla ei ole vastausta kysymyksiisi, mutta itse googlasin jossain Petäjäveden ja Kuopion välillä ”morrissey brexit”. 😀

    1. Hoo! Toi on muuten todella kiinnostavaa! Pitää itsekin vähän kuukkeloida, mitä vanha kunnon mozzer on mieltä brexitistä.

  2. Voisiko puna- ja valkoviinillä olla jotain tekemistä vanhojen kunnon poliittisten värien kanssa? You know, sisällissota, punaiset ja valkoiset.

    1. Se sen täytyy olla. Alitajuntaisesti ajattelevat, että väriä tunnustetaan loppuun asti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *